Keskustelut Luonto Neonikotinoidimyrkkyjä kaikkialla – metsissäkin

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)
  • Jovain

    Kylvöllä myös ajankohtaa voidaan siirtää, samoin peitteisellä metsänkasvatuksella. Toimii myös heinäntorjunnan osalta, mutta toinen asia on, saako luontaiset torjuntakeinot kannatusta. Luonnolla on myös omat torjuntakeinonsa.

    Gla: Tottahan torjunta-aineiden tarkastustoiminta määrittelee aineiden kauppaan ja käyttöön liittyvät asiat. Ohjeita on myös syytä noudattaa, mutta on myös toiminnan aloja, joissa torjunta-aineiden käyttö on runsasta. Olen pitänyt taimitarha-alaa sellaisena ja esim. ammattimaista marjanviljelyä.

    Timppa

    Meillä on muuten tavallista ärhäkämpiä tukkimiehentäitä.  Pitää olla täysi kesä hakkuun ja istutuksen välillä, jotta taimet olisivat turvasssa.  Muutama vuosi sitten päätin ottaa riskin ja aikaistaa kuusten istutusta, koska epäilin alueen heinettyvän.

    Alue hienittyi, kuten epäilin ja tukkimiehet söivät 70 % taimista.  Saatiin kyllä vakuutuksesta korvaus.

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Kuulin tuossa kikan voikukan kukintoa vastaan. Eräs kaveri poimurilla noplii nuput ennen kukintaa…

    Gla Gla

    Jovain, et vastannut kysymkseeni. Metsätaloutta palvelevia taimitarhoja on sen verran vähän Suomessa, että ne tuskin merkittävää ympäristöongelmaa saavat aikaan.

    Voitko siis vastata kysymykseeni?

    Jovain

    Tuskin ympäristöongelmaa metsässä, ellei taimitarhaa pidetä ympäristöongelmana. Tuskin ainakaan pohjavesialueelle annetaan perustamislupaa tällä hetkellä.

    En epäile aineiden haittavaikutuksia, nehän ovat viranomaisten tarkassa valvonnassa, mutta kysymys on kuitenkin ympäristölle myrkyllisistä aineista. Vaikuttavat kaikkeen aineiden kanssa tekemisissä olevaan. Voi olla yllättäviäkin vaikutuksia. Se männyn taimi on haluttua tavaraa ja sille koppiaisellekin noutaja löytyy.

    Mieluummin myrkyn käyttö tulisi lopettaa ja hakea turvallisia vaihtoehtoja.

    Metsuri motokuski

    Eikös nuo otsikossa mainitut myrkyt ole nimenomaan hyönteismyrkkyjä. Aika vähän noita metsiin kylvetään mutta taimitarhalla kylläkin. Niin kuin Jovain mainitsikin. Uskon että taimitarhoilta taimien mukana leviävä myrkky on aika mitätön luonnon kannalta. Mutta ammatikseen taimia maahanlaittaja voi hyvinkin saada melkoisen annoksen myrkkyä vuosittain jos ei huolehdi suojauksesta. Vielä kun altistus tulee useiden vuosien aikana niin merkitystä terveyteen saattaa olla.

    Mielestäni kuitenkin maanviljelijät painii kuitenkin eri sarjassa tässäkin altistuksessa. Valitettavasti.

    rööri roope

    Reilusti yli miljoonan taimen istuttajana en happane ihan heti montussa vaikka horsma perseestä kasvaa.Varmaan altistunu noille myrkyille?

    Käyttäny olen kaksia käsineitä päällekkäin.Lateksit päällä ja puuvillat ihoa vasten.

    Päivittäin vaihto puuvillakäsineet 2-3 kertaa ja pesu niillä jos on jatkossa käytössä.Lateksit roskiin kun pinta rikki.

     

     

     

     

    Jovain

    Tuolla aloituksen todetaan mm. ”Neonikotinoidit ovat olleet havupuiden suojauksessa vain yksi aineryhmä. Niiden käyttö on kattanut noin kymmenen prosenttia kaikista taimien torjunta-aineista.”

    Ilmeisesti tällä tarkoitetaan kokonaisuudessaan täin torjuntaan käytettäviä aineita, mutta taimitarhalla käytetään runsaasti myös muuhun torjuntaan aineita. Myös niiden jäämät ovat taimissa, että mistään luomusta ei ole kysymys senkään suhteen. On uhka käsittelijälle, mutta on uhka myös ympäristölle. Luotokappaleita ei ole suojattu millään tavalla, eli uhattuna on paljon muutakin, ei vaan ne taimia syövät koppiaiset.

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)