Keskustelut Metsänhoito Ohjeet hirvilaidunten hoitoon

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Ohjeet hirvilaidunten hoitoon

  Merkitty: 

  ”Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio julkaisi äskettäin suositukset hirvialueiden metsien hoitoon. Projektin päällikkönä toiminut Klaus Yrjönen kertoo, että lähtökohtana oli sovittaa yhteen puuntuotanto ja elinvoimainen hirvikanta.”

  Suositusten laadintaan on osallistunut myös maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Ari Lääperi, joka kannustaa rakentamaan ranka-aitoja, joihin tarpeet voi kerätä riukuvaiheen metsiköistä: ”Kaksi metriä korkea aita ja viisi vaakarankaa riittää hirvelle. Peuroille rankoja pitää olla tiheämmässä.” On kuitenkin alueita, joilla metsänkasvatus on lähes toivotonta. Ne tulisi Ari Lääperin mielestä varata hirville.

  Nämä pätevät ohjeet on julkaistu metsälehdessä (8/2007).

 • jees h-valta

  Taitaa se hehtaaritahtikin hiukan vähentää puiden laadun tarkkailua. Onhan arto kuulu isoista hehtaarisaavutuksistaan. Ei taida paljon kasvtuspuun laatu keritä ihan ykkössijalle tarkkailussa.

  Metsuri motokuski

  Tekeehän ne hirvet paljon vahinkoa tekevät, ihan liikaakin, mutta kyllä se jesse aika pitkälti noin menee kun arto kirjoitti. Tänään oli juuri taimikossa työmaalla emä ja kaksi vasaa. Vielä männyt olivat ihan kunnossa mutta haavat, pihlajat ja pajut olivat syönnin kohteena. Tein ilmoituksen paikalliselle hirviporukalle ja ottivat ilolla tiedon vastaan. Uskon että syksyllä niitä vasoja ei ainakaan ole.

  arto arto

  Taitaa se hehtaaritahtikin hiukan vähentää puiden laadun tarkkailua. Onhan arto kuulu isoista hehtaarisaavutuksistaan. Ei taida paljon kasvtuspuun laatu keritä ihan ykkössijalle tarkkailussa.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Kyllä laatu menee kaikkien edelle. Ehkä kokemus siinä auttaa ne näkee sahatessa katseella mitkä on niitä laatupuita…Käsittääkseni itsekin myyt tavaraa jos möisit paljon olisiko silloin huonolaatuista ja vähän hyvä laatuista. Tai kokemuksen karttuessa olisit hyvä myyjä. Eli se elämä opettaa.

  Varsi

  Olen metsästäjä ja myös metsän omistaja niin kuin useimmat muutkin metsästysseurani jäsenet. Hirvikanta on pidetty alhaalla, noin 1,5/1000ha. Tämäkään ei auttanut, viime talvena tuhoutui minulta 5ha taimikkoa. Vaikka kesä kanta olisi nolla, tuhoja tulee jatkossakin, koska metsätilani on hirvien talvehtimisalueella. Vuosien ajan on hirvet ammuttu vasta ihan kauden lopulla, jotta saataisiin naapuriseuroista talvehtimaan tulleet hirvet pakastimeen.

   

  MJO

  Varsi.

  Tuo on ihan tuttu ongelma. Naapuri pitäjässä yllä pidetään 5-6/1000ha kantaa ja metsästettävää riittää joka vuodelle, niin ettei pakastimeen mahdu. Talveksi hirvet muuttavat sitten sinun taimikkoasi aterioimaan ja samaiset naapurit kasvattavat taimikot rauhassa. Jopa irvailevat, ettei hirvet syö kuin hoitamattomia risukoita.

  Mikä avuksi? Lupavapaa metsästys ja hirvet ammutaan naapuripitäjässäkin, niin alas, että sinunkin hirvituhot pysyisivät maltillisina.

  MJO

  Metsurin motokuskille:

  Onhan se selvää, ettei hirvi heinäkuussa männyntaimiin koske, kun vaihtoehtona on vihreää tämän kesäistä pajua ja pihlajaa. Mene helmikuussa katsomaan taimikkoon, niin varmasti kelpaa mäntykin.

  suorittava porras suorittava porras

  Kummasti täällä huutelevat lupavapaan metsästyksen perään joko täysin metsästystä tuntemattomat tai siihen itse kykenemättömät henkilöt . Piiri on pieni ja  kyvytön  toteuttamaan unelmaa hirvivapaasta Suomesta .

  MJO

  Tiedät suorittava, että metsästän ja metsästäisin vielä enemmänkin. Viime syksynä 6 lupaa ja 2.5 viikossa homma ohi. Metsästyksen jälkeen alueella pyöri 2 kpl 6 kantturan tokkaa, mutta minkäs teet?

  Planter Planter

  Hirvet käyvät aina vaan röyhkeämmäksi, juhannuksen aikoihin oli järsitty jo riistakameraakin kulmasta, kun olin raivannut syötävän pois viereisestä taimikosta. Turpakuvia oli kamera täynnä.

  http://aijaa.com/UlTNUP

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)