Keskustelut Tekniikka "Oikeaoppinen ketjun teroitus"

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 236)
 • Tolopainen

  Pra värkki, mutta jos haluaa vielä terävämmän terän se onnistuu teroitus laikalla ja samalla voi mataloittaa puruhampaat aika kivuttomasti. Periaatteesa tuo ei ole viilaa kummenpi, nuo ohjarit ja lattaviila samassa paketissa.

  petep

  Ja jos tuntuu että tuo lattaviila tuossa hiertää itsetuntuoa niin senhän voi ottaa pois ? 😀 Kuten tässä on  muutama todennut niin erittäin pätevä peli harrastelijalle ja ammattimiehet pysykööt laitteesta erossa.

  No entäs tämä sitten eestaas eestaas viilalla ammattimies veteleepi…

  https://www.youtube.com/watch?v=jmKV6nx-WP8

  arto arto

  Visakallolle Jos tarkoitat minua En ole nettimetsuri olen elättänyt metsätöillä yli 30v perheeni. Netissä kirjoittelen joskus. Tosiaan sahailen viikon peltiterällä. Mutta siihen ei käykään mikään halppis terä eikä mikä sattuu teroitus. Niitä opeteltu 20v ihan kansainvälisillä opeilla.

  Visakallo Visakallo

  Eli kysymyksessä ei olekaan tavallinen Huskun raivurin  mukana normaalisti tuleva terä?

  Lasse

  Arto joskus luvannut että se vielä joskus paljastaa salaisuuden miten se raivurin terä saadaan pysyyn viikon terävänä. Epäreilua meitä muita kohtaan että tuollaista tietoa saa Huskun mannekiini pantata. Vähän sellanen kutina että Arto terottaa raivurin terän pyörivällä viilalla mutta sekään ei ehkä kaikea selitä.

  Jätkän kommetti tuosta viilapaketista oli ”Hoh hoijaa”, nyt  Jätkä alan ammattimiehenä joutuu kertoon mitä vikaa tuossa viilapaketissa on???

  Siinä Jätkällä oli väärää tietoa että ei tuo alentas ensimmäisillä kerroilla puruhammasta, mitä minä olen katsonut niin heti ensimmäisellä viilauksella purupiikin nokassa näkyy pieni kiiltävä viilan  jälki.

   

   

  Visakallo Visakallo

  Arto puhui myös peltiterästä, mutta hänen teränsä onkin kovempaa ainetta. Jokainen meistä tietää, että tavallinen raivaussahan terä ei pysy terävänä viikkoa, jos sillä joka päivä oikeasti töitä tehdään.

  Jätkä

  Ei Jätkä ole väittänyt, että lattaviila ottaa heti ensimmäiselläkin kerralla purupiikkiin.

  Arvio viilainpaketista on: -Ehdottoman kömpelö ja siinä viila on koko ajan samassa asennossa. Vapaalla viilalla ja -kädellä viilatessa viilaa voi pyöräyttää silloin tällöin, samoin sitä on syytä kopauttaa vaikka laippaan, jos muuta kovaa ei ole lähellä, että viilausjäyste putoaa viilasta pois ja voidaan viilata puhtaalla viilalla.

  Ketjun viilauksessa paras ”apuväline” on rullaviilanohjain, jossa todellakin viila on vapaana ja siinä ei ole mitään haittatekijöitä, viilaaja näkee teränsuun ilman esteitä, jos osaa katsoa oikeaa kohtaa.

  Ohjuri, viila ja ketju pitää aina olla samaa sarjaa.

  Oregonin rullaviilanohjain on aina juuri siinä teroitettavassa hampaassa kiinni, joten hampaan kallistelukaan ei vaikuta viilaustulokseen, kunhan katsoo, että molemmat rullat pyörivät. Viilan voi vetää ”samasta reiästä” takaisin, mutta se ei saa olla viilausliike.

  Ostan aina pyöröviiloja tusinoittain, ne ovat silloin halpoja, eikä tarvitse tylsällä viilalla hangata.

  Olen kokeillut hiomapuikkoja, timanttiviiloja ja teroituskoneita – Paras terä tulee viilalla ja vapaalla kädellä. Kun teroitan viilalla upouuden Stihlin ketjun, niin siitäpä ei juuri leikkuunopeus parane!

  Lasse

  Kannattaa tuohon Stiilin viilapakettiin viilat hakea Stiilin myyjältä viilapakettiin sopivat viilat niin viilat pyörii aivan vapaasti jos eivät ole mutkalla tai jumittunut viilaus jauhosta. Aivan estoitta minä ainakin Stiilin liikkeessä asioin vaikka Huskulla sahaankin.

  Tottumuskysymys onko viilapaketti kömpelön tuntonen käteen, minusta se on aika hyvin käteen sopiva kun kummastakin päästä viilaa saa  tukevan otteen aivan kuin kahen käden höylällä työntelis ja yleensä yks työntö riittää.

  Viilaan näkee kyllä miten viila vastaa hampaaseen kuten vapaallakädelläkin.

  Varmasti Jätkä saa Stiilin uudestaketjusta ottavan ja varsinkin jos se on Stiilin talttahammasketju.

  jees h-valta

  Jätkällä kaikki muu asiaa mutta mitä ihmettä varten sitä uutta ketjua, varsinkin Stihlin, teroittamaan?

  Jätkä

  Jätkä teroittaa Tilhinkin ketjun, koska siitä tulee silloin terävämpi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 236)