Keskustelut Puukauppa Onko halpuuttamisen aika ohi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
  • Onko halpuuttamisen aika ohi?

    Työmarkkinoilla alkanut syntyä 2 vuoden sopimuksia vaikutukseltaan 3% luokkaa. Tästä luonnollisesti seuraa kustannusten nousua moniin metsäalankin töihin ja tuotteisiin. Kuitenkin kuitupuun hinta ei varsinkaan ole noussut vuosiin. Jo asetelma normaalista kaupankäynnistä on poikkeava: ostaja sanoo hinnan! Nyt kun metsä korostuu monin eri tavoin vaikutuksellaan, tulisi myös osata hyödyntää tätä rahassa.(ymmärtää mitä on hallinnassa). No, perustellaan että isot yhtiöt siirtyy pois, minne? Yleensä seuraus on vain toiminnan tehostaminen, sahapuolella siitä onkin hyviä esimerkkejä.

  • Riippumaton ajattelija

    Kuitupuun hinnasta valittaminen on vähän turhanaikaista niin kauan kun niitä puita myy halvalla integraattiyhtiöille. Kun niitä leimikoita myy muille, kuten sahoille, yhdistyksille ja toimituskauppaa tekeville metsäpalveluyrityksille niin ne kuidut maksaa paljon enemmän tehtaalla kuin integraattien pystyostossa. Tällöin tulisi integraateilla painetta nostaa kuidunkin hintaa.

    Jätkä

    Sellutehtaalla puu maksaa enemmän integraattien itse hankkimana kuin sahojen ja metsäpalveluyritysten hankkima puu. Jo pelkkä ostomiehen palkkakulu tekee vähintään 2 €/ kuutio.  lisäksi on korjuutyönjohtaja , toimistolla joku, kiinteistökulut ja Jees-Miehelle lahjuslippis ja toppaliivi, kyllä kustannuksia on.

    Sahojen sivutuotteena syntynyt kuitupuu on edullista vaihtaa lajiteltuun tukkiin, samasta paikasta myös selluun tulee hakkeet – joskus hyvin edullisesti.  Metsäpalveluyrittäjä tekee pitkää päivää saadakseen kalustonsa maksuun. Myös hänen tuotantonsa hinnat ovat poljettu alas.

     

    Per Ä Reikäs

    Vai on se jätkällä ostomiesten palkka ny ongelma,ilman niitä olisi puille juuri tarvettakaan,kuin takas.

    Riippumaton ajattelija

    En tiedä millä matematiikalla tuota Jätkä lasket, mutta jos oletetaan että integraatti maksaa kuidusta 19e pystyyn, korjuu ja kuljetus tekee yhteensä vaikka 15e ja toimihenkilöiden kulut ja muut sivukulut 5e päälle, niin ollaan vasta 39e kohdalla. Todellisuudessa summa on usein vielä alempi. Jos joppari maksaa kuidusta vähintään 3e parempaa hintaa pystyyn, niin kuin yleensä tekee, niin sellutehtaalla kuutiohinta olisi tällöin 42e.

    mulle

    Suomen metsät on syytä nyt viimeinkin läpeensä suojella,jotta euroopasta ja varsinkin aasiasta lentäen saapuvat turistit voivat alati ihailla honkiamme ja runsasta ihmisiin niin tottunutta suurta susi kantaamme.Venäjältä kyllä saamne kaiken tarvittavan puun,junilla ja rekoilla.

    mehtäukko

    Kenen metsistä ja kenen puolesta tämä ” mulle” haluaa esiintyä?

    Jos olet lahjoittanut jo omat metsäsi, vähintää 100ha, asia ok. Jos alle, osta lisää ja lahjoita.

    Puuki

    Tuontipuun varaan kokonaan heittäytyminen on samaa sarjaa  kuin ne luulot halvasta (ja paremmasta) ruoasta , kun tuodaan vain ulkomailta.   Edullista on vain ylijäämäerien  tuonti ja jos maalla ei ole omaa varantoa, niin hinnat nousee markkinalakien mukaan.    Tuontipuun hinta tosin on jo korkealla valmiiksi, kun sitä vertaa kotimaan puun hintoihin.

    Toivottavasti mullen lausunto oli sarkasmia, jos ei ollut niin voi voi.

    Rane

    Kuopion sellutehdashankkeen kaataminen merkitsi että halpuutuksen aika ei ole ohi.Ylitarjontatilanteessa on tällaista.Toivottavasti MG:n hanke toteutuu ja ehkä Paltamonkin…

    Jätkä

    Voihan ensiharvennuskuidun pystyhinnaksi paperilla laittaa vaikka 20 € / kuutio. Siinä on kuitenkin kymppi liikaa.

    Korjuukustannuksiksi voi pistää vaikka kympin, vaikka kaksi on lähempänä totuutta.

    sikari

    Ostomiehet häviää muutaman vuoden päästä. Nyt ohjataan jo kovaa vauhtia sähköisiin palveluihin, kun puunmyyjät saadaan sinne niin hintarobotti takoo hinnat ja piste.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)