Keskustelut Metsänomistus Onko MTK oikeasti metsänomistajan asialla?

  • Tämä aihe sisältää 76 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)
  • Onko MTK oikeasti metsänomistajan asialla?

    Tiirola kirjoitti Maaseudun tulevaisuudessa:
    ”Eihän voi olla niin, että metsäkeskus tekee sataprosenttisella valtionavulla ja hankemiljoonilla Metsään.fi -palveluita, joita se markkinoi metsäsuunnitelmina.”

    En ole törmännyt aiemmin tuollaiseen tietoon. Metsäkeskus ei kyllä markkinoi metsäsuunnitelmia. Minulle tuli karttoja hakkuu- ja hoitotarvekuvioista eikä siinä puhuttu mitään metsäsuunnintelmasta. Kun tiedot ovat kuvioina, niin on helpompi hahmottaa ja ymmärtää tietoa ja helpompi keskustella metsäyritysten kanssa metsätöistä.
    MTK on täysin vieraantunut metsänomistajasta. Pelko tietojen jakamisesta muillekin kuin mhy:lle ajaa käsittämättömiin kommentteihin.

    Ei. En ole mhy:n jäsen. Kannatan avointa metsätietoa. Se on metsälleni parhaaksi, koska itsellä ei ole tarvittavaa tietoa eikä kilpailu ole tässä tapauksessa pahasta.

  • oksapuu

    Jahas…

    Tähän varmaan sopii se poromiehen vastaus: ”Paljonko sinulla on pankissa rahaa”…

    Apli

    Kyllä se on nykyään niin että kuka koiran hännän nostaa jos ei koira itse? Ei sun etuja aja kukaan, Mhy:tä pidetään metsänomistajien edun ajajana ja paskat, MTK on alunperin maatalouden puolesta puhuja ja sitä se on tänäänkin… Itse sinä ne puukaupat teet ja kilpailutat jos ne tekee Mhy se rahastaa, itse vielä kuuluun Mhy:n ja maaseudun tulevaisuus tulee kotiin.

    jees h-valta

    Niinhän se kuin Apli yllä mutta en ole kyllä mhy:tä päästänyt kaupanteosta silti rahastamaan. Ja saattaa olla että ihan parin vuoden sisään eroan koko MTK-MHY-orkesterista.

    Metsäkupsa

    Onko MTK metsänomistajan asialla,mielestäni toisella jalalla.Valta perinteisesti maatalousosiolla,joten pääpaino siellä.Maatalouden murros ja heikko kannatavuus muiden haasteiden kanssa vie järjestön päähuomion,joten metsäpuoli tuppaa jäämään sivulisukkeeksi.

    Järjestö puuteineenkin taitaa olla ainoa metsänomistajan edunvalvontaa suorittava toimija ja toivossa on hyvä elää.Metsänomistajista kaksikolmasosaa on Mhy:n jäseniä ja sen kautta myös tuottajajärjestön.Ensimmäiseksi kannattaisi ryhtyä sillanrakennuspuuhiin os.k.Metsäliiton suhteiden kuntoon saattamiseksi,kun samoja omistaja/ jäseniä kolmasosa on.Vain Esa Härmälä on asiasta puhunut,muut lakaisevat hiljaisuuden maton alle .

    Apli

    Kun olen viimeviikkoina ollut kolmen eri yhdistyksen toimihenkilön puheissa niin yksi asia on jäänyt mieleen, metsäliitto on ainut kolmesta suuresta joka ei osta yhdistysten välittämää hankintapuuta… Sanotaanko erikoista, kun maakunnassa on metsäliitolla todella merkittävää metsäteollisuutta ja vuoden päästä yksi mailman suurin sellutehdas toiminnassa.

    Reima Ranta

    Metsään.fi on metsäkeskuksen tärkein tehtävä. Jo viranomaistoiminnat edellyttävät metsävaratietoja ja on tietysti järjen riemuvoitto hyödyntää tätä tietoa mahdollisimman laajasti.

    Olisi kuitenkin keskityttävä ennen muuta metsävaratietoon. Suunnittelu, jos ja kun sitä tarvitaan, tulisi olla pääsääntöisesti metsänomistajalähtöistä ja heidän tavoitteistaan kumpuavaa.

    MTK:ssa metsänomistajien edunvalvontapalikat ovat aivan sekaisin. Metsänomistajia siellä tarvitaan vain ja ainoastaan maatalouden ongelmien pönkittämiseen.

    Metsätalouden järjestelyt ovat kovassa myllerryksessä ja markkinat tulevat viimekädessä määräämään toimijoiden toimintaedellytykset ja hyvä niin.

    Jovain

    On vain eduksi metsäkeskusten ja metsänhoitoyhdistysten toimintojen eriyttäminen, sillä metsänomistajien on syytä keskittyä olennaiseen. Toivottavasti vuosikymmeniä jatkunut sekoilu on päättymässä. Yksinkertaisesti viranomaistoiminnat eivät kuulu metsänomistajille, sähköiset palvelut auttavat tässä ja yksin metsävaratietojen hyödyntäminen metsäsuunnittelussa (metsään.fi) pitäisi riittää metsänomistajille.
    Uskoisin Mhy:n tehtävien olevan hoidossa ja korjuussa. Tehtävä tulisi kuitenkin lunastaa, sillä pitkään jatkuneen ylimenokauden aikana tehtävän hoito on lipsunut. Isännyys on siirtymässä yhä enemmän palvelun tarjoajille, joka on metsänomistajien kannalta huono asia. Sitäkö kollektiivista omistajaohjausta metsänomistajat tarvitsevat?

    auguuri

    Uudet teknologiat ja tavat tulevat ja niitä voi hyödyntää tai koettaa jarruttaa, MTK on valinnut tässä jarrumiehen roolin. Metsänomistajat ovat valistuneita ja vertailevat palveluja, pimittämällä tietoja MTK ampuu yhdistyksiä jalkaan. Kehityksen pikajuna kiitää metsänomistajat kyydissään ja Tiirola kumppaneineen jää nyt asemalle vilkuttamaan.

    Metsuri motokuski

    Näyttää noita Tiirolan kirjoituksia olevan lähes joka viikko paikallisessa sanomalehdessä. Ainakin kirjoitusten perusteella hän ajaa ponnekkaasti metsänomistajien asioita. Tuloksista en siten tiedä onhan nuo metsäasiatkin aina neuvotteluasioita niin kuin ay-asiatkin. Tuskimpa MTK:n tavoitteena on ampua yhdistyksiä jalkaan kun ovat saaneet ne kerrankin jäsenikseen.

    auguuri

    Se on kuitenkin suuri vaara, ei ne yhdistyksetkään saa metsävaratietoja mistään jos Metsäkeskuksen tuottama tieto kielletään. Ja pelottelu ”pankkitietojen” julkaisusta on populistista puhetta. Jokaisen verotiedot ovat olleet jokaisen tutkittavana verotoimistoissa jo iät ja ajat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)