Keskustelut Metsänomistus Onko teitä kirjeellä lähestytty?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
 • Onko teitä kirjeellä lähestytty?

  Merkitty: 

  Sain Destialta 16.09.2016 tiedustelukirjeen.Destia oy(entinen tielaitos)on koko maankattava teiden….jne….muun infra-alan rakentaja Suomessa.Käytämme vuosittain mm.noin 4,5 miljoonaa tonnia kiviainesta.

  Toimintaamme varten kiviainesten ottokohteita sekäpuhtaidenmaa-ainesten käsittely ja tuotantopaikkoja………………alueelta.

  Heillä oli metsistämme kartat,suunnittelupohjat rekisteritunnukset.nivaskassa

  Destia Oy on kiinnostunut kehttämään tiloja yhteistyössä kanssanne.Ja käyttämään tiloja puhtaiden maa-ainesten käsittely ja läjittämiskohteena.Sekähyödyntämään kalliokivianeksia tarpeen mukaan…..

  Jopa vielä nevottelisivat mielellään kanssamme.

  Voi miten kauniisti sieltä tarjottiin tilan kehittämistä.Heidän sellokholmesi oli tehnyt alustavan työn.Hiukan lämpenin.Vaan viimein sp.-Olen kehittänyt tilojamme sillä kestävällä kehityksellä ja ekologisin luonnonläheisin perustein juuri siihen kuntoon kun metsien kuuluu olla.-Vastine oli täytyy yrittää metsiä muualta.

  Siis aitoon metsään kallioineen louhoksia.Tietkin valmiina.Toistaiseksi olleet hissukseen.

 • Gla Gla

  Ei ole kirjettä tullut, mutta eipä ole hyviä kallioitakaan. Destian toiminta kuitenkin osoittaa, miten kilpailluilla markkinoilla tulee toimia. Toisilla on varaa jäädä odottelemaan, josko heille tarjottaisiin ostettavaa.

   

  Jätkä

  Asuinkaupungissani on Kaupungin omistamalla liikuntaan varustetulla alueella  VUORI. Kun urheiluinto nousi huippuunsa, alkoi jäähallin rakentamisinto vallata mielet ja Urheiluseura vetäjineen pääsi niin pitkälle mielikuvituksineen ja innostuksineen, että sai kaupungilta luvan rakentaa jäähalli vuoren sisään.

  Destiaa houkuteltiin mukaan louhinta / murskausvaiheeseen ja se olisi ehkä tehnyt kaupat, mutta kiven laatu ei ollut riittävän kovaa, että olisivat alkaneet.

  Alkuvaiheen laskelmat olivat jopa että: – Destia louhii vuoren ontoksi ja saa palkaksi kiven. Jäähalli olisikin tullut halvalla ja hyvä, mutta kun ei.

  r.ritva r.ritva

  Arvelinkin,että mielenkiinto heräisi.Tehdä tiliä jota ei tulisi metsästä koskaan saamaan.Enkä todella ole kiinnostunut maan ja murskeen läjityksestä.En oheistuotteiden kippaamisesta enkä kuppaamisesta.Melko lähellä kaivoivat pohjaveden alle asti.Voi sitä kiemurtelua miten ei mitään..Hiljeni vaikka kyläläiset aikansa esillä pitivät.

  Tuskin hyvätie mitään lisäpottia antaisi.Ainut pointti olisi ,että mahdollisimman halvalla ja vähillä vastuilla irtoaisi.

  Suurinta ihmetystä herätti,että tietämättäni kaikki oli ikään kuin valmiina.Mitä tulevaisuudessa kun metsätiedot olisi kaikille avointa pässinlihaa.Meikäläisiin ei pätisi liikesalaisuudet ei mitkään.Eipä noiden firmojen nurkkia mennä nuuskimaan noinvain.Joka nurkassa kuvauskieltoa ja kameravalvontaa.

  r.ritva r.ritva

  Pakko vielä muistuttaa,että kirjeen ihanuus-”halu kehittää metsää-”Mielestäni niin kauniisti ajateltu,että lähes tippa linssiin luiskahtaa.

   

  r.ritva r.ritva

  Tuosta pohjaveteen kaivamisesta unohtui,että lupaehdoissa ei annettu lupaa kaivaa pohjaveteen asti.

  Mitä tulee näihin-”haulit heti himaan”-päivällä tuli jonkun viisan miete.Jos myyt heti metsäsi ja saat rahat käteen.Viet ehkä pankkiin ja vuoden päästä on korkoa tullut 10e.Jos rahan arvo laskee kuten se tekee ei enää kädessäsi ole samaa ostovoimaa kuin myydessä oli.Mielestäni tuo pohdinta osoittaa,että raha on paperia sinänsä ei mitään arvoa.Verottaja vie heti päältä melkoisen potin.Jokainen tulkoon autuaaksi omillaan.Kuten tiedetään nämä sähkölinjojen tai liikenneväylien halkomat metsät.Ei niistä kummia kostu.

  Metsät ovat suomalaisen ihmisen ainut oikea mielenmaisema.Toivottavasti se pienmetsän omistaja saa aidosti ja vapaasti sitä hoidella.Tästä on hyvä jatkaa

  Timppa

  Näissä louhos/murskaamotapauksissa yksityinen naapuri on kyllä tosi heikossa asemassa oikeuksiaan puolustaessaan.  Laki on kyllä hyvinkin selvä.  Virkamieskunta näyttää kuitenkin aika laajasti väistelevän vastuuta.  Ei haluta antaa kielteisiä päätöksiä vaikka lakia noudattaen asia olisi täysin yksikäsitteinen.

  Maa-aineslaki sanoo nimittäin, että hankkeet on sijoitettava niin, että ne tuottavat mahdollisimman vähän haittaa naapureille jos se on kohtuudella mahdollista.  Esimerkiksi meidän tapauksessa tilanne oli tämä.  Esitimme selvät haitat ja myös jopa edullisemman vaihtoehtoisen sijainnin.  Näillä perustein hanke olisi pitänyt hylätä jo lupavaiheessa.  Silloin luvan myöntämistä puolsi kuitenkin kunnanhallituksen puheenjohtaja, ammatiltaan kuorma-autoyrittäjä ja kunnan ympäristölautakunta myönsi luvan.  Sitten olikin aika työlästä saada oikeutta.  Valitusaikaa on 30 vuorokautta.   Meikäläinen on muutama kymmentä vuotta puuhastellut erilaisten kaavojen ja lupien kanssa ja meillä tarpeeksi taloudellisia resursseja ymmärsin, että tarvitaan juristin apua.  Löysin pätevän juristin ja yhdessä sitten teimme töitä  jutun kanssa vuodesta toiseen.  Lopulta voitimme.

  Kyllä normaali mökkiläinen tai maanviljelijä on aika heikoilla näissä oikeusprosesseissa.  Nimittäin ei auta vaikka kuinka kirjoittaisi, ettei pidä hankkeesta ja että siitä on haittaa.  Pitää löytää niin pätevät perusteet haitoista, että oikeudet uskovat ja ettei luvanhakija voi niitä kumota.

  Varmasti jostain löytyy sellaisiakin paikkoja, joista ei ole haittoja.

  Meille kunnanhallituksen puheenjohtaja mainosti, että murskaamon seurauksena saadaan paikallistie parempaan kuntoon.   Eipä hänellä tietenkään ollut mitään valtuuksia sellaista luvata.  Eikä sellaista olisi  tullut.

   

  jees h-valta

  Ihmettelen r.ritvan purkausta, kas kun se metsäkään ei kovin häävisti kasva kallion päällä. Joten kun kallio on tasoitettu siitä on helppo vetää joko metsätie tai tuoda hiukan pintamaata ja alkaa kasvattaa metsää. Tuplaboonuksethan siitä seuraa. Kallio ei ole uhanalainen luonnonvara vaan sitäkin piisaa kuten soitakin. Rullalle vaan tahi murskaksi aivan sama. Manit pois ja elämää risaiseksi vaikka siellä kivilouhoksella jos ei muuten pääse tunnelmaan. Parhaassa tapuksessa tekojärvi ja myymään rantatontteja.

  Svedu Petteri

  Hieman vaikuttaa missä se kallio on. Kiinnostus voi olla eri kehä kolmosen vieressä kuin Savukoskella. Voi olla myös noilla toimijoilla ”savujako”, jotta hinnat pysyvät sopivina.

  Visakallo Visakallo

  Myös yksityiset urakoitsijat etsivät koko ajan sopivia kalliokohteita. Kiven laatu on tärkein kriteeri. Aivan maalikylien keskeltä ei murskaamon paikkaa yleensä tahdo löytyäkään.

  Aleksi S

  Ihmettelen myös tätä purkausta ja heti asian lyttäystä..Kannattaisi se tarjous kuunnella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)