Keskustelut Metsänhoito osaran aukeat

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • osaran aukeat

  Kannattaa lukea Veikko Vuontisjärven kirja Osaran aukeat. Onhan siinä mielenkiintoisia mielipiteitä. Oliko Osara sittenkin oikeassa?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Korpikolva:
  ”Sinänsä tietysti epäreilua tuoda tuhoontuomittuja avosoiden ojituksia keskusteluun, mutta kun nämä suot on laskettu Osaran alkuperäisiin hakkuutuottoihin (niihin alle sadan kuution keskiarvoihin) mukaan, niin kai ne on laskettava rehellisyyden nimissä vastedeskin? Vai kutsutaanko Osaran aukoksi pelkästään rusinoita pullasta?”

  Kyllähän ne keskiarvot tosiaankin olivat paljonkin alle 100 m³, tosin koivua ei laskettu ollenkaan kun sillä ei ollut markkinaarvoa.
  Syksyn 2012 retkellä mukana olleena, voin kertoa Korpikolvalle että ihan kunnon kangasmaalla oli ollut 30 m³ päätehakkuusaaliita. Sitten oli ensiharvennuksella saatu 50 m³ ja nyt oli metsässä toistasataa kuutiota. Kyllä Kouvalla oli jokaisesta esitellystä kuviosta päätehakkuu ja ja harvennustiedot olemassa.
  Ilmeisesti et oikein ymmärrä että harsintajätemetsä on jätemetsää kankaallakin.

  Ne kuuselle liian karut ja tykyn takia männylle soveltumattomat rinteet olivat juuri niitä joissa parannusta ei juuri löytynyt kasvuun. Niidenkin hyödyntäminen hakkuilla oli perusteltua, koska puulle oli kysyntää. Nyt niissä on samanlainen, mutta hiukan nuorempi kitukuusikko taas kasvamassa.

  Olisitpa ollut paikalla, olisimme ilomielin katsoneet Sinunkin esittelemänä paikkoja. Ihmeesti sen lehtimiehen ivallinen hymy hyytyi kun esitin, että lähtisimme katsomaan niitä hänen tietämiään epäonnistumisia, miksiköhän?
  Kukaan ei tosiaan ole väittänytkään etteikö noin isoon savottaan olisi tullut mukaan epäonnistumisiakin, mutta miksi kukaan ei suostu niitä kunnolla täsmentämään, heitellään vain herjoja.

  Kouva juuri kertoi, että nyt kun on aloitettu alueella hiukan uudistaakkin, etteivät kaikki metsät ole taas sitten samanikäisiä, on aloitettu juuri niistä huonosti onnistuneista kohteista. Onnistumisen raja on siinä vedetty aika tiukalle, uudiskohteista kun on pulaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  tupe tupe

  Taneli kirjoittaa asiaa.

  Rane

  Tuossa edellä on tullut selväksi että Osaran ”aukeiden ”äärioloissa tulee selväksi mikä menetelmä oikeasti toimii.Etelämpänä hyvissä oloissa saattaa harsinnankin jäljiltä löytyä jonkinlainen metsä mutta vasta jaksollinen kasvatus hyödyntää kasvupotentiaalin.Jotenkin ihmiset ja päättäjät tuntuu vain tyhmistyvän.Vaikka on tutkittua tietoa harsintametsätalouden konkurssista ja nykyisten metsien tila on loistava niin ei kun väkisellä jatkuvaa huuhaata tuputetaan joka tuutista.Tähän tuuttiin kuuluvat jopa metsäyhtiöiden lehdet.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)