Keskustelut Metsänhoito Otso verovelat/Alan tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)
  • Otso verovelat/Alan tulevaisuus

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1469226

    Kyseisen artikkelin luettua heräsi mieleen, että mikähän mahtaa olla kyseisen alan (tie/ojitus) tulevaisuus jatkossa? Onko kyseessä vaan yksittäisen yrityksen taloudelliset ongelmat vai kertooko tämä jotakin koko toimialasta?

    Näin maalaisjärjellä ajateltuna tulevaisuus ei Otsolla eikä muillakaan (mhy, muut metsäpalveluyrittäjät) ole kovin ruusuinen. Tuet tulevat Metsäkeskukselta jälkijättöisesti (jutun perusteella) ja syrjäseutujen tienkäyttäjät ja metsiensä hoitajat vähenevät luonnollisesti. Kellä on enää tulevaisuudessa näillä puun hinnoilla varaa/intoa laittaa satasia tai tuhansia euroja kyseisiin hankkeisiin. Osalla varmaankin on, mutta uskallan väittää, että vaikeemmaksi menee!

     

     

  • Timppa

    Kyllä menee huonommaksi.  Uusia teitä ei rakenneta.  Entisten peruskorjajaushankkeita vetää usein myhistys.  Taksa euro/m.  Ei niillä tuloilla firmaa pidetä pystyssä.

    Normaaliin tien huoltoon ei välikäsiä tarvita.  Vesakon poistossa ja lanauksessa on kaveri.  Kaivinkonehommat tekee toinen.  Lähetän vaan kartan, että tehkää hommat,  Jos tarvitaan mursketta, paikallinen sorakeisari tuo ja levittää.

    Kyllä oman tien ylläpito on ainakin meillä päin helppoa, jos ei päästä sitä rappiolle.   Tiekunnat sitten pihistävät ja lopputulos on sitten rappeutuva tieverkosto.

    On mukava ajaa hyviä teitä ja luultavasti myös kannattavaa,

    MaalaisSeppo

    Tiekunnan hoitokuntaan kannattaa valita pelkkää metsää omistavia. Eivät pihistele, koska yksiköitä on vähän.

    Meidän yksityistien kunnon ovat jotkut sanoneet olevan paremmassa kunnossa kuin läheisen valtion tien.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Meillä päin menee niin, että metsää omistavilla tahoilla on paljon tieyksiköitä ja mökkiläisillä vähän. Tehtiin niin, että valittiin mökkiläiset tiehoitokuntaan, he tekevät hommat ja me muut maksamme viulut. Toisen tien varrella on vakituista asutusta ja sitä puolestaan hoitaa paikallinen maanviljelijä.

    mehtäukko

    Metsäkeskuksen toimjana ollessa ko. hommissa ukkoja oli joka kunnassa kuin tekevinään jotain.Kun valtio kustansi koko höskän, pysyihän se pystyssä. Yhtiöitettyyn Otsoon heitä liukeni suurin osa ”tuottamaan tulosta”…

    Vihreä myrkky on aiheuttanut osansa, kemerat muuttuneet.

    Kyllä peruskunnostuksille avarampine kääntöpaikkoineen olisi tarvis yleisesti, mutta siihen tarvitaan hyvin kevyt maastokelpoinen sakki lääniinsä.

    Visakallo Visakallo

    Eipä tahdo aina kaikki toiveet tienhoidossa toteutua hyvästä yrityksestä huolimatta. Täällä yhden tien osakkaiden taholta toivottiin, että tienlaidat ajettaisiin vasta luonnonkukkien kukinnan jälkeen. Näin tehtiin, mutta sitten tulikin valitus, ettei heinää oltu ajettu tarpeeksi lyhyeksi. No, eipä se kuiva hieno heinä tahdo ketjumurskaimella oikein maata myöten enää katketa.

    Haba Haba

    Otsoko sen kävi ajamassa?

    ChesterC

    Otso on olemassa olonsa aikana pistänyt entisen metsäkeskuksen varoja menemään miljoonia euroja. Nyt on laarin pohja ollut jo näkyvissä tovin ja kohta lappu luukulla. Melko naurettavaa,selittää huonoa tilannetta jollain kemerarahojen viivästymisellä. Rahat tulee käsittääkseni melko nopeasti jos hanke on muuten kunnossa.

    mehtäukko

    Vastottain oli jonkun asianosaisen viestiä MT:ssä: nopeasti hoitui Otson tienkunnostusurakassa pinnan valmistuminen.Murskeet tuli nopeasti, mutta kun rummut ja suodatinkankaat jäi asentamatta… !

    Korpikuus1

    Kieltämättä KEMERA-rahojen viivästymisellä ei mielestäni voi asiaa selittää?! Toki helppo on spekuloida, kun ei tiedä taustoja. Asia olisi eri jos kyseessä olisi vain yksittäinen vuosi, kun firmalla menee heikosti, mutta ei ainakaan tulostietojen/uutisten varjossa ole ollut helppoa ennen koronaakaan!

    Vaan eipä ojitus/kemeratiemäärät näytä tilastojen varjossa olevan olleet enää kovinkaan korkealla vuosikausiin. Taitaa siis olla monen asian summa, ja ongelmat näkyvät ensin Otsolla. En usko, että mainitut työlajit ovat kellekkään kauheita rahasampoja…

     

     

     

    MaraKet

    Emme voi varmasti tietää, mutta vahvat merkit on siitä, että Vihreät omalla toiminnallan tuhosivat Otson. Sieltä suunnasta tuli valtava paine ja Otson johtajat eivät voineet tehdä muunlaista päätöstä kuin konkurssi. Vuosikertomusten luvut puhuvat armotonta kieltään. Valitettavaa, mutta tässä näemme taas kerran mihin ympäristöliikkeen voima voi pahimmillaan johtaa!

    Kuka Otson johtoportaan valitsee?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)