Keskustelut Metsänhoito Otso verovelat/Alan tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)
  • Otso verovelat/Alan tulevaisuus

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1469226

    Kyseisen artikkelin luettua heräsi mieleen, että mikähän mahtaa olla kyseisen alan (tie/ojitus) tulevaisuus jatkossa? Onko kyseessä vaan yksittäisen yrityksen taloudelliset ongelmat vai kertooko tämä jotakin koko toimialasta?

    Näin maalaisjärjellä ajateltuna tulevaisuus ei Otsolla eikä muillakaan (mhy, muut metsäpalveluyrittäjät) ole kovin ruusuinen. Tuet tulevat Metsäkeskukselta jälkijättöisesti (jutun perusteella) ja syrjäseutujen tienkäyttäjät ja metsiensä hoitajat vähenevät luonnollisesti. Kellä on enää tulevaisuudessa näillä puun hinnoilla varaa/intoa laittaa satasia tai tuhansia euroja kyseisiin hankkeisiin. Osalla varmaankin on, mutta uskallan väittää, että vaikeemmaksi menee!

     

     

  • mehtäukko

    Aisan yli potkiutumisia on vähän tästä, mutta edellinen esitys oli huippu.

    Tomperi

    Metsänhoitoyhdistykset  ovat paenneet ongelmia vuosikausia yhdistymällä suuremmaksi ja suuremmaksi. miten käy kun vastassa ovat pelkät valtakunnan rajat? Onko sama kuin Otson kohtalo?

    mehtäukko

    Nythän Otson mo:lle kuuluvia puukaupparahoja on yli miljoona kanissa. Samoin kaivinkone-, ja automiesten saatavia iso liuta. Kyllä välikätenä heiluminen yksin tuollaisessa toimialassa on hiton riskaapelia. Isoissa veloissa, kiinteistöissä ja palkkakuluissa tuuli puhaltaa.

    oksapuu

    Metsäkeskus lähestyi oikein kirjeellä, muutama ote…

    ”Tuki peritään takaisin maanomistajalta, jolle se on myönnetty.” ”Näin toimitaan myös sellaisissa tapauksissa, joissa maanomistajalle myönnetty tuki on maksettu suoraan työn toteuttajalle.”

    ”Kemera-töiden jatkaminen ja loppuun saattaminen on viimekädessä maanomistajan vastuulla.”

    Että näin…

     

    Takametsien mies

    Eipä paljon naurata niiden metsäomistajien ja urakoitsijoiden kohtalo, jotka ovat velkojina Otson konkurssissa. Kuten ketjussa aiemmin on todettu, MO voi varmistaa puukaupparahat siten, ettei anna viedä puita pois ennen kun maksu on tilillä. Toinen tapa varmistaa saamisensa on tietysti pankkitakaus.

    Aika kalliiksi velkojille ja sijoittajille konkurssi joka tapauksessa tulee. Kun huomioidaan vielä yrityssaneerauksessa aiemmin anteeksi annetut velat (n. 5 milj €), on lopputulema Otsosta todella surkea. Kaiken kaikkiaaan ihmetyttää millaisen ajattelun perusteella Helmet  Capital ( tai Helmet Business Mentors Oy) päätyi Otson vuonna 2016 ostamaan. HC:n palveluksessa näyttää olevan paljon kokeneita yritysammattilaisia kuten mm. Otson hallituksessakin olleet Robin Blomqvist, Pauli Kulvik  ja Timo Hyvönen. Osaamista yrityksen talousasioista luulisi Helmet Capitalilla siis olleen huomattavasti keskivertoa enemmän.

    No kyllä ne kaikki tarpeelliset työt ilman Otsoakin tulee tehty. Ehkä jopa paremmin ja edullisemmin. En siis jää kaipaamaan Otsoa!

    Tee Ström

    https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/konkurssiin-menneen-otson-hankkeille-l%C3%B6ytyi-ostaja-joka-pyyt%C3%A4%C3%A4-malttia-yhteydenotoissa

    Luulisin ettei Teollisuuden Metsäpalvelun tytäryhtiöllä ole samanmoista ukkorinkiä palkkaa nostamassa kuin mitä Otsolla oli.

    Itämaan ihme

    Valitettavasti Teollisuuden metsäpalveluista on kokemusta. Toivottavasti ovat muuttaneet toiminta tapojaan, muuten on uusi konkurssi taas tiedossa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mhy/MTK-ketju on hieman eri asemassa kuin Otso. Kutakin mhy:tä valvoo metsänomistajista koostuva valtuusto, joka saa joka vuosi selvityksen yhdistyksensä taloudellisesta tilanteesta ja voi vaatia korjausliikkeitä tarvittaessa. – Nyt voisi huolestunut metsänomistaja liittyä jäseneksi, jos kokee että EU:n matopurkista kaivettavien esitysten torjumiseen tarvittaisiin jotain osaamista.

    isaskar keturi

    Metsäalalla ei valitettavasti pelkkä talousosaaminen riitä. Sen johtopäätöksen on helppo tehdä, jo pelkästään seuraamalla kirjoittelua täällä. Markkinat ovat niin kummalliset ja suljetut, ettei voi kuvitella olevansa vapailla markkinoilla. Edelleen pohjalla ajattelu, että valtio (yhteiskunta) turvaa toiminnan erilaisilla poikkeusjärjestelyillä kaikissa poikkeustilanteissa. Käytännön toimintaa pyöritetään Woltin kaltaisen näennäisyrittäjyyden varassa, jossa yrittäjän liikkumatilan ja valinnanvapaus on mitätön – ja samalla tavalla metsänomistajan toimintavapauksia on todellisuudessa rajoitettu samojen koplauksien avulla.

    Ei riitä pelkkä talousosaaminen mhy:n hallinnossakaan.

    Tomperi

    Miten lie talousosaamisen lisäksi osaaminen ns ruohonjuuri tasolla?  Metsälehdessä on niin paljon positiivisia juttuja ja kehuvia että ne herättävät minussa epävarmuutta, epäuskoa, onkohan tosiaan noin? En tiedä oliko metso asialla vai mhy vai metsänomistajat tai peräti puutavarayhtiö kun näin metsäautotien jossa metsäautotien ojat oli päällystetty sepelillä kilometrien matkalla.  Todennäköisesti aurauksen yhteydessä siirtyneet.

     

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)