Keskustelut Metsänomistus Otson yhtiöittäminen jäihin

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Otson yhtiöittäminen jäihin

  No niin, ei hyvältä näytä Otson tilanne. Se ihmetyttää, että työntekijä järjestöt oovat vinkumassa rahaa Otson auttamiseen. Saavatko muutkin alantoimijat samanmoisen potin reilunpelin hengessä?
  Entä mhy;n väki. Varmaan innoissaan, että veromuotoinen mhy maksu poistuu, mutta kilpailija saisi tukea valtiolta. Ei oikein realistista mielestäni. Se on harmi, että Otson toimintaa ei ole saatu kannattamaan.

 • Reima Ranta

  Tekemättömästä työstä ei ole pienintäkään pulaa, ei metsässä eikä misään muuallakaan. Pulaa on sellaisesta työstä, jota näillä työn kustannuksilla on kannattavaa teettää. Niistä on huutava pula, jotka tällä kustannustasolla kykenevät tarjoamaan kannattavasti teetettävää työtä.

  Sinun Raivooja pitää ostaa itsellesi riittävästi metsää ja laittaa homma tuottamaan, jos siltä näyttää, että todella osaat homman. Toisen takapuolella tuleen istujia kyllä riittää. Markkinataloudessa kukin istuu omalla ahterillaan tuleen ja vastaa seurauksista.

  Mitä tulee metsäsuunnitelmiin, niin nehän on olemassa metsään.fi palvelussa jokaiselle – kuten Annelille aikoinaan, pyytämättä ja yllättäen. Vai teehdäänkö ko. palveluun verovaroin Raivoojan mielestä vääriä ja harhaanjohtavia metsäsuunnitelmia?

  Raivoojalla on tavattoman vihamielinen suhtautuminen metsänomistamiseen. Haluaisit metsänomistajat maaorjan asemaan, nurkumatta palvelemaan ylikansallisen teollisuuden puuhuoltoa, jonka johdosta sinun asenteella suhtautuvat metsänomistajan on syytä kiertää kaukaa. Jos sinun on metsänomistajia palvelemalla itsesi elätettävä, miettisin vakavasti suhtautumistasi.

  Gla Gla

  Kallistun mielipiteeni kanssa samaan suuntaan RR:n kanssa, mutta metsään.fi ei ole metsäsuunnitelma. Onneksi ei ole, koska niin pahoja virheitä tiedoissa on.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Gla:
  ”metsään.fi ei ole metsäsuunnitelma. Onneksi ei ole, koska niin pahoja virheitä tiedoissa on.”

  Juuri näin.
  Metsäsuunnitelman korvaajaksi metsaan.fi palvelusta ei todellakaan ole. Yksittäiset selkeät virheet ovat todella liian yleisiä, eikä kuulemma sen ole tarkoituskaan korvata metsäsuunnitelmaa.
  Hupaisinta on se että juuri niissä tiedoissa, jotka on kuulemma siirretty sinne vanhan metsäsuunnitelman pohjalta, niin niissä on ne karkeimmat virheet. Minullakin sen keilatun tilan tiedot jotenkuten pitävät paikkansa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Reima Ranta

  Sitä en ole tutkinut kuinka metsäsuunnitelma missäkin määritellään. Ainakin metsään.fi palvelussa ehdotetaan Raivoojan kaipaamia toimenpiteitä, joten olisi ko. sitten suunnitelmaluonnos vai mikä?

  Sekin on tietysti todettava, että ainakin tässä vaiheessa metsään.fi tiedosto on enemmän suuntaa antava kuin ehdoton totuus, joten kehittämisvaraa on ja se on jopa ymmärrettävää tässä vaiheessa.

  Ajatuksena, että metsävaratietoa pidetään näin yhden toimijan palveluna yllä, on mielestäni kuitenkin hyvin perusteltu ja kannatettava. Kun viranomaistoimintoja varten joka tapauksessa tarvitaan metsävaratietoja, niin miksi ihmeessä tehdä sama asia moneen kertaan. Yksi yhdessä paikassa ja kunnolla. Tästä tiedostosta kukin sitten vääntää sellaisia suunnitelmia kuin katsoo tarvitsevansa.

  Sekin mikä jonkun metsäsuunnitelman ehdotuksissa on oiken ja mikä virhe ja kenen kannalta, on vähintäänkin haasteellinen kysymys.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Musta tää ois yksi lempeimmistä keinoista saada puuta liikkeelle, että ei jouduttaisi niihin kiinteistöveroihin tai vastaaviin. Ensinnäkin, kuinka moni nukkuva sitten on käyttänyt ja kuullut metsään.fiistä voin vain arvailla. Se, että on tietoinen omista mahdollisuuksista oman talouden parantamiseen ja saa metsätaloudellista opastusta, että ylipäätään ymmärtää mitä siellä lukee, ei minusta ole niin negatiivinen asia. Vähän pitää sijoittaa, että saa enemmän. Jos joku asia tuntuu liian vaikealta niin se helposti jätetään tekemättä vaikka aitoa halua olisikin.

  Tähän Otsoon vielä sanoisin, että jos tätä toimintaa nyt ajetaan alas niin sen uudelleen käynnistäminen tulee olemaan paljonn vaikeampaa. Jos itse olisin siellä niin lähestyisin kaikkia maanomistajia kirjeellä kenellä ei ole kunnollista metsäsuunnitelmaa hinta-arvioineen. En tiedä mikä siinä on sitten, että se ei kannata, odotellaako siellä sitten , että ihmiset kävelee sinne itte sisään. Metsänomistajien kohdalla pitää olla kyllä melko aktiivinen jokapaikassa ja itse pitää niitä ehdotella paljon jos meinaa hommia jonoksi asti saada.

  Reima Ranta

  Kirjeitä on Raivooja Otsolta tullut viimeaikoina vaivaksi asti, lähes päivittäin. Niitä availee melkeimpä pelonsekaisin tuntein – mitähän tienpätkää nyt koristellen uudelleenrakennetaan metsänomistajan kustannuksella. Otson tekemä teiden uudelleensuunnitelun hinta näyttää olevan samaa luokka, mitä maksaisi tien ojien perkaus ja sorastus. Mutta mitä väliä, kun viulut maksaa valtio eli me kaikki.

  Gla Gla

  Ammatti Raivooja: ”Ensinnäkin, kuinka moni nukkuva sitten on käyttänyt ja kuullut metsään.fiistä voin vain arvailla. Se, että on tietoinen omista mahdollisuuksista oman talouden parantamiseen ja saa metsätaloudellista opastusta, että ylipäätään ymmärtää mitä siellä lukee, ei minusta ole niin negatiivinen asia.”

  Yhden omistajan näkemys on tietysti kovin suppea, kun arvioidaan järjestelmää. Minun kohdallani kuitenkin suositukset ovat niin pahasti pielessä, että ilman omistajan selkeää näkemystä asioista suositusten noudattaminen todennäköisesti vähentäisi kiinnostusta puukauppaan kuin lisäisi sitä. Nuoret koivikot saisivat kasvaa rauhassa ylitiheiksi, varttuneet kuusikot lahota pystyyn, varhaisperkuut tulisi myöhässä jne. Tuolla tavoin jos mentäisiin vaikka 5-10 vuotta, käsissä olisikin todellinen suuri savotta ainakin, jos tavoitteena olisi talousmetsä.

  Puun takaa

  Metsään.fi palvelu on pitkälti luotu tulevaa pinta-alaan ja puuvarantoon pohjautuvaa metsäverotusta varten.
  Koska verotuksessa joudutaan noudattamaan julkisuusperiaatetta, jossa verovelvollinen on oikeutettu tarkistamaan verotuksensa perusteet ja oikeellisuus, piti luoda myös maanomistajalle itselleen avoin järjestelmä.
  Tämän palvelun maksullisuus olisi ollut ristiriidassa Suomen ja EU:n perustuslain kanssa.
  Se, onko palvelun lähtötiedot oikeita, on kuitenkin viimekädessä maanomistan itsensä vastuulla.

  Tee Ström

  ——-

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)