Keskustelut Metsänomistus Ovatko ”metsästäjät jo korvaamattomia”?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
 • Ovatko ”metsästäjät jo korvaamattomia”?

  ”Vapaaehtoisten metsästäjien virka-avusta on poliisille suurta hyötyä. Vuonna 2009 aloitettu Suurriistavirka-apu eli SRVA toimii koko maassa.
  – Metsästäjät ovat riittävän ammattitaitoisia, motivoituneita ja sitoutuneita tulemaan nopeasti avuksi, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Pohjois-Savon poliisista kertoo.”

  Karjalaisen 9.7.2012 3 sivun otsikointi, ”Metsästäjät jo korvaamattomia”, herättänee monenlaisia ajatuksia. Minulle nyt metsästäjistä tulee mieleen sanonta: ”Susi lammasten vaatteissa.” -Kaikenlaista sitä uutisoidaankin!

 • jees h-valta

  Niinpä. Ensin aiheutetaan ongelma ja sitten tärkeillään hienolla ketjuttamisnimikkeellä.
  Kyllä aika vähän mentiin metsään omassa hirvikolarissani.
  Kaiken huipuksi oli maastossa vielä jahtikauden loppuun asti eli kitui viikkokausia. Näköhavaintoja useita siltä törmäysajan jälkeiseltä jaksolta. Eikä sattunut luonnostakaan pelastajaa sille rääpälle. Kuoli talveen oli yleinen oonaus kyläläisiltä.

  Korpituvan Taneli

  Vapaaehtoistyö on tietysti aina kunnioitettavaa.
  Tässä vapaaehtoisuudessa on kyllä hiukan astian makua.

  Ensin pidetään hirvikanta järjettömän korkeana ja sitten paistatellaan vapaaehtoistyöntejöinä julkisuuden valokeilassa kun se ylisuuri kanta aiheuttaa paljon kolareita.

  Nämä hommat sekä petojen että hirvien osalta vähenisivät oleellisesti kunhan metsästyssäännöksiä rukattaisiin vapaampaan suuntaan
  Hirville vapaa metsästysoikeus, kunhan on metsästystaito osoitettuna.
  Pedoille nappi otsaan kun tulevat asuntojen lähelle. Naurettavaa, että ajellaan karhua pois asutusalueelta ja on kielto ampua, kun se on ”niin söötti”. Tietysti asuntoaleella pitää ampumista rajoittaa yleisen turvallisuuden takia, mutta ei nallen sööttiyden takia. Takaisin se tulee kuitenkin hunajaapajilleen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Iron Man

  Ei nyt ole ihan selväksi tullut hyväksyykö Taneli-pappa pedot rikastuttamaan luonnonmonimuotoisuutta mikäli pysyvät poissa pihoista.

  Korpituvan Taneli

  Kyllähän se niin on että ammuttu hirvi ei syö taimikkoja.
  Samoin ammuttu karhu harvemmin tonkii mehiläispesiä tai käy karjan kimppuun.

  Voihan niitä siellä saloilla ollas, mutta aina kun eksyy asutuille maille, niin nirri pois, eikä mitään häätöpelleilyjä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Anton Chigurh

  Pinsiön Vaari iski taas naulankantaan.

  Suurin osa metsästäjistä on päällisin puolin ihan normaalinoloisia, mutta kun on kysymys metsästyksestä, niin se vähäinenkin järki sumenee ja hullunkiilto oikein palaa silmissä.

  jees h-valta

  Esim. Eurasta muutama vuosi sitten onistuttiin hunajaan mieltynyt karhu kyllä hätistämään takaisin saloille.
  Oli muutaman viikon lähes päivittäinen tuppaaja mutta sitten katosi kun aidattiin ja alkoi vissiin myös sähköä neesulle tuntua.

  suorittava porras

  Kurkistapa , ”jees”, Iltalehteä. Siellä se riesa (karhu)pyörii kylällä edelleen ja ihan panta kaulassa. Tämä veijari on ollut ristikolla jo monta kertaan , mutta kun se ei ole kivitalon pihalla voidaan vain levitellä käsiä tai korkeintaan huutaa.

  suorittava porras

  ..niin ja nimikin tuolle lyllerölle löytyi paikallisesta aviisista. Se on UTELIAS , ei TOUKO , joksi sitä aluksi epäiltiin.

  jees h-valta

  Aivan mukavan kokoinen ja näköinen otsohan tuo näytti olevan.
  Ihmisen jätökset kiinnostaa ja voidaankin kysyä että olisko lajittelupuolella petraamista uudelleen.
  Nyt nimittäin jälleen kaikki ruokatähdekkin lyödään surutta samaan pönttöön kun kuivajätekkin.
  Ihminen pöljyyttään houkuttaa eläimiä nurkkiinsa ja sitten on aina peto muka ”vinksahtanut” kun tulee nurkkiin.
  Oma talous ei sekoita yhtään ruokajätettä sekajätteisiin mutta onpa roskiskin saanut olla rauhassa tonkijoilta.
  Suljettu komposti pakolliseksi joka savuun niin asia korjaantuu.

  jees h-valta

  Miten muuten suorittava itse kuvittelisit?( jos olisit luonnon armoilla ja nälkä kurnisi suolessa.) Kun kymmenien kilometrien päästä vainu kertoo että tuolla suunnalla tuoksuu valmis ruoka lähtistkö ramppaamaan mustikan varpujen ja muurahaispesien perässä kun pihvijätökset tuoksuu neesuun ihmisten nurkista.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)