Keskustelut Metsänhoito Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
 • Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

  Hei,

   

  Joko on ruvennut tulemaan päätöksiä joutomaiden metsitystukiin? Itse olen odottavalla kannalla ja hommien käynnistyminen on tämän päätöksen takana. Samalla kun vanha pelto metsitetään(mikäli tuki myönnetään) ni vieressä on viime kesänä päätehakattu lohko. Mielellään kuulisin jos päätöksiä on ruvennut teille tulemaan. Oletteko saaneet tietoa käsittelyn etenemisestä? Metsäkeskus siirsi asian Ely:n suuntaa, jossa hakemus on kuulemma lausunnolla.

 • Shimanski77

  Tänään sain ELY keskuksen käsittelijän kiinni. Ei luvannut mitään aikatauluja päätöksille. Kuulemma hakemuksia on jo käsitelty ja homma etenee saapumisjörjestyksessä eli kait niitä jollekin on jo myönnetty?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Taimet tiukoilla tänä keväänä. Ellet ole tilannut männyn tai koivuntaimia, niin ei ole joutomaalle taimia. Kesäkoivuja kylläkin kesän mittaan lupailivat, mutta eivät paikkoistukseen oikein sovi ainakaan itsellä.

  rööri roope

  Tukia on tullu ainakin aamun Karjalaisen artikkelin mukaan.Eräs mo saanut tukea 2,5ha:n turvesuon metsitykseen 6000e.Ei mitään järkeä rahaa jaetaan säästöön asti.

  Panu Panu

  Se on vaan loputon kierre kun kaikki hamuavat itselleen lisää tukia, jotka ”muut” maksavat. Vähän ihmetyttää ettei puiden istutukseen löydy rahaa esim. päästökaupasta tai hiilikompensaatiota tekevistä organisaatioista. Varmaan löytyisikin kun joku vaan hoitaisi ”markkinoinnin” oikeaan suuntaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä rahaa löytyisi – esimerkiksi lentomatkojen kompensointiin on järjestelmiä. Vartian Compensate-yhtiö lähti jotenkin väärällä jalalla liikkeelle ja joutui lopettamaan. Esimerkiksi Hiilipörssi toimii ja voisi metsittää alueita Suomessa. Lisäksi tarvittaisiin EU:n laajuinen verkosto parantamaan EU:n metsäisyyttä. Siinäpä teille nuoremmille uravaihtoehto.

  MaalaisSeppo

  Nämä hommat pitäisi tehdä EU tuilla. Vaaranahan on, että puita saa kasvattaa, mutta ei hakata. Siis istutuskorvauksen pitäisi kattaa kaikki kulut ja pienen korvauksen maasta. Myöhemmin hiilensidontakorvaukset toteutuneen hiilensidonnan mukaan. Hoitohakkuita saisi tehdä erikoisluvalla. Niistä kulujen ylittävä tulot maksetaan hiilipankkiin ja tulojen ylittävät kulut korvataan. Järjestelmän ylläpitokulut katetaan EU:n budjetista. Hiilensidonnan valvontavirasto (1000 työntekijää) perustetaan Joensuuhun, koska siellä on vahvaa metsäosaamista. Kerrannaisvaikutuksineen tulee Suomeen kaikkiaan 3000 päätösperusteista työntekijää. Pieni vinkki hallituksen kehysriiheen.

  Berza

  Tukea haettu ja myönteinen päätöskin tuli. Loppu töineen korvaus 2800 e / ha

  Petkeles Petkeles

  Epäilen että tuen myöntäjien määrää ei saada koskaan nostettua vastaamaan kansamme loputonta tuenhimoa.

  Hämis

  Hieno juttu Berza !

  Kauanko päätös kesti tulla ?

  Shimanski77

  Berza olitko ekana päivänä jättämässä hakemusta? Käsitellään kuulemma saapumisjärjestyksessä. Minulla lähti ensimmäisenä päivänä mutta päätöksiä ei ole luvassa lähiaikoina.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)