Keskustelut Metsänhoito Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
 • Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

  Hei,

   

  Joko on ruvennut tulemaan päätöksiä joutomaiden metsitystukiin? Itse olen odottavalla kannalla ja hommien käynnistyminen on tämän päätöksen takana. Samalla kun vanha pelto metsitetään(mikäli tuki myönnetään) ni vieressä on viime kesänä päätehakattu lohko. Mielellään kuulisin jos päätöksiä on ruvennut teille tulemaan. Oletteko saaneet tietoa käsittelyn etenemisestä? Metsäkeskus siirsi asian Ely:n suuntaa, jossa hakemus on kuulemma lausunnolla.

 • Hämis

  Jos päätöstä.ei ole tullut kun taimet saapuvat niin istutus alkaa. En kehtaa jäädä odottelemaan. En oikein ymmärrä miksi sitä.päätöstä pitää odotella ??? Hyväksyvät tai ei. Miksi tuen myöntämisen.este, että aloitettu ennen päätöstä. Ei tässä ydinvoimalan anturoita tehdä.

  Tässä maassa tarvitaan enempi vapaata baanaa tekijäihmisille.

  ollikolli

  Suomen Metsäkeskus Facebook päivitys eilen:</div>

  Metsitystukihakemusten käsittelyssä ja päätösten valmistelussa on ollut teknisiä ongelmia. Tämän vuoksi pystymme tekemään vain osan päätöksistä niin, että kevään aikana päästäisiin tekemään tuen mukaisia viljelytöitä.Tuen hakijoiden kannattaa varautua aloittamaan metsityksen valmistelevat työt myöhemmin tänä vuonna, ja viljely siirtynee keväälle 2022. Töitä ei saa aloittaa ennen hyväksyttyä tukipäätöstä. – Sanna, Tampere

  Eli sössittiin tämäkin, kun tietojärjestelmät ei toimi. Ja vahva suositus oli paperihakemuksen sijaan netin kautta. Ei sitten toimi eikä varmaan virkamiehiä kiinnosta eikä varmaan kukaan taas ole vastuussa mistään.

   

  MaraKet

  Uskomatonta! Tässä on varmasti käynyt nyt niin, että jotkut tietyt tahot ovat kateuksissaan hakkeroineet systeemin. Joutomaiden metsitys -hankkeen yhteydessä esiteltiin julkisuudessa isoja rahasummia. Se on aiheuttanut kateutta ja ”syyn” hakujärjestelmän sekoittamiseksi.

  Kaikki asioita seuraavat ovat hyvin tietoisia siitä mitkä tahot mo:n kimpussa ovat viime aikoina olleet. Siitä suunnasta sylttytehdaskin varmasti löytyy. Etelän media ei suostu näitä terroritekoja tutkimaan ja syyllisiä paljastamaan. Se olisi paljastuessaan liian iso juttu ja siinä astuttaisiin liian isoille varpaille. Paljon muuta, vielä isompaakin mistä ei julkisuudessa puhuta, paljastuisi samalla.

  Pete

  Voi olla että joitain turvesuopohjia on jo valmiina kevään istutusta ja tuhkalannoitusta varten, mutta peltoheittojen ja vastaavien metsitys kannattaa ottaa ihan rauhassa. Glofosaattiruiskutus on näillä aivan a ja o ja sen ainoa oikea ajankohta on heinäkuun alkupuoli. Tätä ennen tai oikeastaan viimeistään nyt on olemassa oleva vesakko syytä olla kaadettuna jotta se ehtii hyvin vesoa heinäkuussa tehtävää ruiskutusta varten. Samalla kannataa laittaa nestemäinen boori mukaan. Tuskimpa näitä ruiskutuksia kukaan on viime vuonna tehnyt. Muokkauksen aika on sitten myöhemmin syksyllä ja istutus keväällä 2022.

  Kiireellä ja hosumisella ei metsitys onnistu. On kyllä vaikea ymmärtää miksi taimet on saatava maahan jo tänä keväänä ilman asianmukaisia valmisteluita. Se on tietysti valitettava että Metsäkeskuksen järjestelmät/prosessi ei ole toiminut, mutta itse järkevän operaation kannalta mitään vahinkoa ei ole tapahtunut.

   

  Petkeles Petkeles

  Toteutusaikaahan näissä on vuosikausia, joten sitäkin taustaa vasten saa vaan syyttää itseään jos on tulipalokiireellä liikenteessä.

  Hämis

  Minulla on viime heinä/elokuussa myrkytettya lehtomaista hevostilan peltoa. Ennen kasvoi läpitunkematon nokkosmeri ja varjoissa sammal.  Nyt jäljellä ohut sammal. Tohon mustaan multaan lyö kuusta niin ei kerkee rikatkaan mukaan.

  Ymmärrän hyvin että on kohteita mitä pitää nyt ensin vuosipari valmistella.

  Visakallo Visakallo

  Ymmärrän hyvin, että osalla on kiire saada rahoituspäätös ja toteutus tehdyksi, sillä tämänkaltaisilla hankkeilla on se ikävä puoli, etteivät ne ole pitkäikäisiä. Muistui elävästi mieleen syksyllä 1989 saamani päätös pellonmetsitystuesta. Parin vuoden kuluttua vastaavaa mahdollisuutta ei enää ollut olemmassakaan.

  ollikolli

  Hakemuksia jo 2 * määräraha, joten jos lisää rahaa ei tule niin osa jää ilman.

   

  Visakallo Visakallo

  Tämä hallitus saattaa pystyssä pysyessään vielä lisärahaa myöntääkin, mutta seuraava hallitus joutuukin sitten vetämään kaikki liinat kiinni.

  Per Ä Reikäs

  ”Päätöksi”, voit joutua ootteleen, mutta rahat ovat jo loppuneet, tältä vuodelta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)