Keskustelut Metsänhoito Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Päätöksi Joutomaiden metsityksestä?

  Hei,

   

  Joko on ruvennut tulemaan päätöksiä joutomaiden metsitystukiin? Itse olen odottavalla kannalla ja hommien käynnistyminen on tämän päätöksen takana. Samalla kun vanha pelto metsitetään(mikäli tuki myönnetään) ni vieressä on viime kesänä päätehakattu lohko. Mielellään kuulisin jos päätöksiä on ruvennut teille tulemaan. Oletteko saaneet tietoa käsittelyn etenemisestä? Metsäkeskus siirsi asian Ely:n suuntaa, jossa hakemus on kuulemma lausunnolla.

 • rööri roope

  Suomi vajonnut uusavoton asteelle.Tukea itketään kaikkeen mitä tehdään.Varmaan joku ehdottaa seuraavaksi tueksi kaikille paskantamistuki.

  Kansaa vedetään höplästä urakalla.Säästämme kun otamme 2023 etukäteen lisävelkaa 500 milj. 850 milj. sijaan.Ei siinä mitään säästöä tule.Velka vaan lisääntyy.

  MaalaisSeppo

  Kyllä pellonmetsitystukea sai 2000-luvun alkupuolella. Viimeksi sain 2006. Enää ei ole peltoa.

  Monet Kemera hommat voi aloittaa heti hakemuksen jätön jälkeen. Pellonmetsitys ainakin pitäisi saada nopeasti liikkeelle, koska samalla vähenee ”metsäkadon” määrä. Kyllä nykyhallitus löytää lisää rahaa ko tukeen. Peltoheittojen metsityshän on myös vihreiden arvojen mukaista hiilensidonnan osalta. Monimuotoisuuden osalta ehkä ei. Omilla peltoheitoilla kasvoi kaikennäköistä ”ryönää” ennen metsitystä. Teeretkin kävivät lähellä soitimella ja talvisin lumen alla kiepissä. Nyt n 10 m tiheä kuusikko, joiden alla ei kasva muuta kuin sammalta. Puut kyllä kasvavat kohisten. Teeretkin hävinneet.

  Haba Haba

  Jos valtion pitää alkaa rahoittamaan metsän istutusta ja kasvatusta silloin kyseisen maanomistaja vempulan on sama luovuttaa maat valtiolle.

  Visakallo Visakallo

  Ottaisikohan valtio niitä metsitettäviä maita vastaan?

  Haba Haba

  Mitä järkeä valtion on maksaa maapohjan hinta taimien istutukseen. Kun nykyiseltä maanomistajalta on jäänyt aikoinaan vajaa tuotoiseksi se myös pysyy sellaisena. Resurssien tuhlausta eli kepulainen lehmänkauppa.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)