Keskustelut Metsänhoito Pajujen hävittäminen / glyfosaatti

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
  • Pajujen hävittäminen / glyfosaatti

    Merkitty: 

    Viitaten edellisiin aloituksiini turvesuon metsityksestä, pitäisi aloitella projekti hävittämällä erityisesti pajua joiltakin saroilta erityisesti ojien reunustoilta. Glyfosaatilla ruiskutus lienee tehokkain tapa. Meinasin hankkia tarkoitukseen akkukäyttöisen reppuruiskun. Glyfosaattivalmisteita on paljon eri merkkisiä jne. Olisiko raadilla tietoa, mikä olisi halvin glyfosaattivalmiste huomioiden valmisteen vahvuus (g/litra). Muita vinkkejä pajun myrkytykseen?

  • Puuki

    Urea on parempi kuin glyfosaatti.  Tarpeeksi usein ureaa maastoon tarvittavaan kohtaan täsmänä ja kasvu loppuu siihen kuin seinään.  Olen kokeillut menetelmää kanervikkoon joskus vuosia sitten.

    Normandy

    Mitenkäs se nykyään on, onko olemassa ”vapaita” glyfosaattitorjunta-aineita vai vaatiko ne kaikki nykyään kasvinsuojelututkinnon?

    Ihmettelin kun kuluttajamyynnissä oleva roundUp ei ole enää glyfosaatti..

    Rane

    Aika sutjakasti sen tutkinnon hankkii.

    Kasvinsuojelututkinto metsänhoidossa – Verkkokoulu.com

    jpjulku jpjulku

    Kiitos Rane vinkistä – täytyy hankkia tutkinto. Ei taida olla enää mietojakaan glyfosaatteja saatavana ilman tutkintoa.

    Tolopainen

    MCPA on pajukoihin yhtä tehokasta ja halvempaa, glyfosaatin hinta on  yli tuplaantunut vuodessa. Reppuruiskun pumppaaminen on niin kevyttä työtä, että mitään akkukonetta kannata ostaa.

    Ukkopekka

    Tutkinto pitää tosiaan olla suoritettuna. Hinta on tässäkin pompsahtanut ja saatavuuskin saattaa tökkiä ajankohtaisesta tilanteesta johtuen. Muistaakseni tässä oli myös myynnin jatko lähiaikoina katkolla EU: toimesta, tiedä sitten miten tämä ratkeaa. Maatalouspuolella on kuitenkin niin tärkeä, eikä korvaavia tuotteita ole markkinoilla. Arvaus on, että eiköhän tuo myynti jatku. Kysymällä selviää.

    Lehvästövaikutteisena kannattaa ruiskuttaa vasta kun vesat on kunnolla lehdessä. Itsellä sama projekti työn alla. Ruiskutin viime kesänä kertaalleen ja jostain syystä teho ei ollut odotettu. Osa kuoli niin kuin pitikin, mutta ei läheskään kaikki. Seos oli ohjeen mukainen. Niitin kaikki alas raivurilla ja nyt on tarkoitus ruiskuttaa uudelleen tuossa viikon-parin päästä. Boorit meinasin laittaa samalla.

    Tuotteita on iso määrä markkinoilla. Enemmän tai vähemmän kaikki sopii vesakolle. Kyse lienee siitä, mitä myyjällä sattuu olemaan valikoimissa. Hinta menee aika pitkälti pitoisuuden mukaan. Rodeo oli muistaakseni laimein ja halvin, tällä ruiskutin viime kesänä. Uusintaruiskutus joko tällä tai Flexillä.

    Jätkä

    Duoda – Duoda. Jos ajatellaan ainekustannuksia ja työajan menekkiä, niin ehdottomasti paras ja edullisin LAITE on Utu-ruisku. Toimii akkuparistoilla ja levittää torjaisuaineen  UTUNA. Eli sitä menee satumaisen vähän. Levityksen suorittaa tuulenhenkäys.joka levittää tuon udun hieman kelin mukaan 5 – 20 metrin kaistaleelle ja ruiskuttaja voi kävellä rauhalliseen tahtiin ja suorin linjoin. Laitteen käyttöön liittyy selkäsäiliö, johon mahtuu kymmenisen litraa seosta.

    Raakaa torjunta-ainetta menee korkeintaan litra / ha ja hehtaarin kävelee varsin äkkiä. Vesi, jolla laimennetaan, pitää olla juomakelpoista (Maun ei ole väliä, mutta puhdasta) En tiedä, mistä Tolopainen voisi saada sellaista vettä, kun sen pitäisi olla myös halpaa, eikä pohjanmaalla ole sellaista.

    Tuollaisia ruiskuja voisi vielä olla MHY:n varastossa, mutta eihän sitä voi kysyä lainalle, kun ei ole jäsen.

    Tolopainen

    Jätkän ehdottamaa ruiskua löytyy metsämuseoista. Muutenkin aukkoja tiedoissa vetenkin osalta. Pajukon ruiskutuksessa litralla glyfosaattia ei tee mitään, vähintään neljä litraa menee reppuruiskulla hehtaarille.

    Ukkopekka

    Ja ohjeen mukaan glyfosaatin seos 25-40 % veteen sekoitettuna. Boorin meinasin nyt laittaa samalla tankkiin.

    Ruiskusta sen verran, että Stihlin sr 200 on pelannut hyvin. Mietin pitkään sen tarvetta, mutta totesin, että ei jaksa taistella käsikäyttöisten halpisruiskujen kanssa, varsinkin kun ruiskutusta on reilusti.

    Boorit on jo levitetty useamman hehtaarin alalle ja nyt sitten nämä myrkytykset vielä päälle. Ja ainahan sen voi myydä, jos tuntuu, ettei käyttöä enää ole.

    Huonoa tuuria vai mikä on, mutta jo kolmas halpis hajosi ennen tämän hankkimista. Työ etenee tällä nopeasti ja määrää on helppo säätää. Akkuruiskuista ei ole kokemuksia.

    Tolopainen

    Leluja nuo on kaikki, hehtaarille pellolla pitää vesimäärän olla 200l, veden kanto tuossa on työläämpää kuin pumppaaminen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)