Keskustelut Metsänomistus Palstalaisten tapaaminen 2012 Metko näyttelyssä?

Tämä aihe sisältää 23 vastausta, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puun takaa 7 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Palstalaisten tapaaminen 2012 Metko näyttelyssä?

  Melkoinen osa porukasta lähtee Metkoon, mutta miten tavata siellä toisiaan?

  Kokemuksesta tiedän että se ei onnistu vain siten että mennään samana päivänä sinne ja pännaan joku merkki rintapieleen.

  Tarvitsisimme jonkun joka onganisoisi hommaa.
  Ilmeisesti hänen pitäisi olla sieltä lähiseudulta.

  Minkälaista tapaamista haluamme?
  1. kokoontuminen alueella esim yhteiseen ruokailuun.
  2. kokoontuminen illalla jossain lähiseudulla iltanuotiolle ja saunomaan. Osa yöpyisi
  3. Jotain aivan muuta

  Ideoi ja ota kantaa!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Puun takaa

  No, jos koivunkasvatuksesta haluaa taloudellisesti tuottavaa, niin harvennuksessa aina puolet pois. Jos on normaali määrä, eli 1600 kpl/ha istutettu, jossa aina hieman ”luonnollista poistumaa”, niin ensiharvennuksen jälkeen on se 700-800 runkoa hehtaarilla. Toisessa harvennuksessa taas puolet pois, – nyt jo tukkeja, eli loppukasvatukseen jää vajaa 400 kpl hehtaarille ja hyvä tulee. Koivukuitua ei kannata vaseti kasvattaa, laadukas tukki se on millä tili tehdään n. 40-vuodessa.

  Pähkäilijä

  Lauantaille meni Metkossa käynti eikä Tapion osastolla näkynyt yhtään niin muodollisesti pätevää kuin Tarja…

  Sinänsä mielenkiintoisin vanha tuttavuus löytyi soramontulta, Itävaltalainen firma Pthproducts oli siellä ja vastaan tuli entinen työkaveri Itävallasta viime vuosituhannen puolelta. Sillein kävi taas maailma pieneksi. Pitihän se niiden kotisivulta käydä sitten kattelemassa miten raivausmurskaimilla tekevät teitä, peltoja kuin laskettelurinteitäkin.

  Metsätyönäytöksiin jätin tietoisesti menemättä, kuulemma olivat unohtaneet pintakerroksen vedon tieltä ja toisaalta onhan noita romuja tullut metsässä ihan riittämiin nähtyä tähänkin mennessä. Muuten aika vähän uutta tuotantoa lähes valmiiseen maailmaan on parissa vuodessa tullut. Sammon ajokone tais olla sellainen ja aikaisemmin ei ollut tullut livenä nähtyä liikkuvalattiaista peräkärryä hakkeen purkuun.

  Puun takaa

  Seitsemän tuntia vierähti Metkossa lauantaina. Kokonaisuutena todella hyvä tapahtuma. Eipä näin monipuolista kone-esittelyä pystyisi monessakaan paikassa järjestämäänkään. Oliko tämä jo 14 kerta?

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)