Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 164)
 • Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

  Merkitty: 

  Mitä mieltä olette pankkien metsärahastoista, onko hyvä vai huono sijoituskohde puukaupparahoille?

 • Puu Hastelija

  Riippuu täysin mihin vertaa. Jos katsotaa puhtaasti listautujia viimeiseltä 5v jaksolta, niin tämähän on selkeä ylisuoriutuja. Ja tämä puhtaasti mielikuvana.

  Itse en juuri ole listautumisanteihin osallistunut, viimeksi dna, fondia ja joitain oikeasti pieniä privanetin kautta. Viimeisin anti johon on tullut laitettua rahaa oli Kongsberg gruppenin antia.

  Tolopainen

  Yleensä sijoittamista katsotaan pääoman tuotolla. Muuten rahat kannattaa pitää tilillä. Yhtiön loistavat bisnekset ei ainakaan kurssista paista läpi. Osakekurssi on yhtiön lippu eikä näytä kovin korkealla liehuvan.

  Puu Hastelija

  Itselle jäi äkkiseltään käsitys, että toiset arvostavat yhtiöitä puhtaasti kurssin perusteella. Ja miltään tililtä et samaa tuottoa ole saanut, kuin esim. tästä yhtiöstä.

  Tolopainen

  Minusta pääoma tuottaa aika heikosti jos siitä hupenee 80% neljässä vuodessa.

  Mutta nykykurssilla pörssistä jos saa ostettua saattaa tuottaa kohtuullisen hyvin.

  derHorst

  Tolopaisella näyttää jääneen huomaamatta, että osake on splitattu listautumisen jälkeen, ts. niitä taitaa olla jokaisella silloisella omistajallaan viisinkertainen määrä. Eli ei kokonaisarvo ole mihinkään romahtanut, vaikka yksittäisen osakkeen arvo on samassa suhteessa pienempi.

  Mutta tässä casessa rahastoyhtiön menestyksestä ei voi vetää sitä johtopäätöstä, että noihin metsärahastoihin sijoittaminen olisi sitä tuottoisinta puuhaa, ehkä pikemminkin päinvastoin. Itse en millään ymmärrä, miten rahastomuotoinen voisi pitkällä aikavälillä olla merkittävästi kannattavampi tapa omistaa metsää kuin suora yksityinen omistus. Joo, ehkä yksittäisessä puukaupassa saa puun hinnassa mittakaavaetuja, mutta ne hallinnossa häviää moninkertaisesti.

  Tolopainen

  Enpä ole huomannut kun vasta äsken aloin tutustua ko yhtiöön. Sijoitusvaroja näyttää olevan 2,9mrd€, joten Kainuuseen heitetty 40milj€ ei tunnu missää, kun ei tarvitse omilla rahoilla käydä kauppaa. Liikevaihto 2017 25mil€ ja voitto 3,5milj. Osinkoja tulossa n.4% nykykurssilla, voisin antaa vaikka ostosuosituksen. Ihan coldman sachin kiusaksi joka on haavi auki ostolaidalla.

  TTL

  Metsärahastoa pidän hyvin mahdollisena sijoituskohteena. Jos sijoitusperiodi on tällä hetkellä 5-20 vuotta ja sijoitettava summa korkeintaan satojatuhansia, metsärahasto on mielestäni yksi parhaista.

  Tuotto on vakaata ja uskon vähintään 4 %:n vuosituottoon kulujen jälkeen. Metsien laskennallinen arvo myös todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa hiilensidonnan arvostuksen ja sellujalosteiden arvostuksen kasvun myötä.

  Miksi juuri 5-20 vuotta? Merkintäpalkkiot yms. rajaavat lyhyemmät sijoitukset pois . Jos rahaa sijoittaa maturiteetillä ääretön, lienee nykytiedolla osakkeet hajautettuna kuitenkin paras tuotto-odotukseltaan. Monet sadattuhannet ”kannattaa” sitten sijoittaa suoraan metsään tai osakkeisiin.

  Metsärahastojen tuoton hajonta on todennäköisesti aika pientä. Nyt kun laittaa 10000 euroa on suhteellisen varma, että kahdeksan vuoden kuluttua saa (on saanut)  noin 15000 euroa.

  Korot näyttävät myös pysyvän pitkään alhaalla. Tämä tekee korkosijoituksista epäedullisia ja toisaalta nostaa ”itsestään kasvavien” (=metsä) kiinteistöjen hintoja.

  Tolopainen

  Aika positiivinen laskelma, jos osinkotuotto on 2% kymppitonnilla tienaa 200€ vuodessa. Metsäliiton b osakkeet tuottaa suurin piirtein saman kuin metsärahastot ja a osuudet jo huomattavsti enemmän, kun saa korkoa korolle.

  aegolius

  ”Metsärahastojen tuoton hajonta on todennäköisesti aika pientä. Nyt kun laittaa 10000 euroa on suhteellisen varma, että kahdeksan vuoden kuluttua saa (on saanut) noin 15000 euroa.”

  Huh, melkein voisi laittaa pään pölkylle ettei metsärahaston kanssa saa 8 vuodessa 50 % tuottoa. Sehän tarkoittaisi palkkiot huomioiden rahastolle yli 7 % vuosituottoa tasaisesti koko kahdeksan vuoden ajalle! Ei tuossa enää metsän kasvu tai velkavipu riitä. Tuollainen tuotto vaatisi lisäksi metsämaan arvonnousun jatkumista ja rahaston myyntivoittoja. Tuonne 13000 euron pintaan menee oma arvaus – ennemmin alle kuin yli. Tuokin vaatii jo viiden prosentin vuosituottoa, mikä ei ole itsestäänselvyys.

  jees h-valta

  Uskon kyllä TTL:n laskelman kutinsa pitävyyteen. Kyllä tuo on täysin mahdollista ja jopa todennäköistäkin. Täällä taas laskeskellaan aivan alaviistoon noita metsien vuosituottoja. Kyllä kasvuja löytyy. Turha mollata.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 164)