Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 164)
 • Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

  Merkitty: 

  Mitä mieltä olette pankkien metsärahastoista, onko hyvä vai huono sijoituskohde puukaupparahoille?

 • Tolopainen

  Saa, eikä hallintarekisterillä ole mitään tekemistä listaamattoman yhtiön kanssa. Meillä vain on liian vähän noita yksityisiä yrityksiä, jotka todellisuudessa kaikki verot tässä yhteiskunnassa maksavat. Poliitikot ja  virkamiehet eivät ole veronmaksajia, he vain palauttavat osan verovaroilla maksetuista palkoista takaisin yhteiskunnalle. Mitä pyhää tuossa verotuksessa muuten on, kaikki yhteinen rahaa saadaan aina kulutettua eikä mitkään rahat koskaan tule riittämään.

  Puuki

  Piensijoittajat maksaa rahasto-osuuksien osingoista  normaalin pääomatuloveron.

  Verottomia (tai minimaalisesti verottuja ) on sen sijaan esim. VVO:n maksamat osingot  vuokra-asuntobisneksistään. Siellä liikevoittoprosentti taisi olla yli 60 % viime vuonna. Melkoinen kotimainen veroparatiisi .

  Piensijoittajien kohdalta pitäisi nostaa sitä minimimäärää, josta peritään vero. Ei edistä nykykäytäntö kotimaista pienomistamista. Samalla tavalla pitäisi päivittää metsäpuolen veron perintäkin  vaikka < 10 000 €.n verottomaan osuuteen.

  Tolopainen

  En ole kuullutkaan, että rahaso-osuuksista pitäisi veroa maksaa, ennen kuin ne myydään ja rahastojen saamat osingot ovat verovapaita. Ei Suomen suurimmat sijoittajat maksa euroakaan osingoista veroja eli eläkerahastot.

  Puuki

  No nyt sitten kuulit. Piensijottajat maksaa veroa ja veroa peritään myös osingoista, joita ei nosteta vuosittain.

  Tolopainen

  Jaa saanen olla eri mieltä, kun aika monta vuotta on erilaisia rahastoja tullut omistettua, eikä niistä ole vielä koskaan osinkoja maksettu eikä makseta. Eikä mitään verolappujakaan ole tullut. Oletkohan ymmärtänyt jotain väärin.

  Puuki

  Rahastoja kun  on erilaisia olemassa.  Itsellänikin on ollut jo vuosia rahasto-osuuksia, joista irtoaa vuosittain osinko ja siitä menee vero. Ihan kotimainen rahasto kyseessä.

  Tolopainen

  Onpa mielenkiintoista, tuota osinkoa ei ilmeisesti makseta ulos. Mieluummin sijoittaisin sellaiseen rahastoon, joka ei perisi veroa asikkaalta olemattomasta tulosta, kun nuo rahat ovat rahaston pääomaa ja niiden ei tarvitse osingoista veroa maksaa.

  Timppa

  Olet Tolopainen kyllä ymmärtänyt väärin.  On myös rahastoja, jotka maksavat tuottoa.  Siitä peritään sitten normaali pääomavero.

  Muutenkin metsärahastot tuottavat huonosti, mutta niiden asemaa heikentää entisestään, etteivät ne saa tehdä metsävähennystä.  Esimerkiksi yhteismetsiin verrattuna heikennystä on myös korkeampi verokanta.

  Jätkä

  Onkin oikein järkisijoitus sijoittaa rahansa rahastoon, joka ei maksa killinkiäkään korkoja eikä osinkoja. Rahastojen perustajilla taitaa mennä hyvin ja Marbellassa aurinko paistaa  Golfkentällä jopa hieman liian lämpimästi. Täytyy välillä siemailla jotain kylmää ja raikasta, joka menee nuppiin…

  Tolopainen

  Sanopa Timppa mikä sellainen rahasto on, joka maksaa vuosittain osinkoja, niin että voin tutustua.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 164)