Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 164)
 • Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

  Merkitty: 

  Mitä mieltä olette pankkien metsärahastoista, onko hyvä vai huono sijoituskohde puukaupparahoille?

 • kmo

  Esimerkiksi Handelsbankilla voi valita joko rahaston mikä sijoittaa osingot uusiin osakkeisiin, tai rahastoihin mitkä pyrkivät maksamaan tuotto-osuuksia vuosittain, näkyvät A- ja B-sarjoina;

  http://web.msse.se/shb/fi.fi/funds?catatt=cat:/1/&group=127&risk=undefined&text=&advanced=False&sa=&hc=&hb=&ha=&hw=true&ssu=

   

   

  kmo

  Ja vastaavia A/B sarjoja löytyy tietty useimmilta pankeilta. Edelleen, kannattaa olla tarkkana rahaston kulujen kohdalla, oli kyse sitten osake- tai metsärahastoista. ’Aktiivinen’ salkunhoitaja puliveivaa äkkiä tuotot ja tarvittaessa vaikka pääomat itselleen.

  Tolopainen

  Aina sitä oppii uutta, ilmoittavat kuitenkin, että maksettuja osinkoja ei ole vähennetty rahaston tuottokehityksestä. Rehellistä peliä, mutta kukaan ei sitten pysty laskemaan todellista tuottoa. Kaikenlaista keinotekoista varallisuutta on maailma täynnä, jos kaikki rahastot ja osakkeet laitettaisiin myyntiin arvot menisivät nollille muutamassa tunnissa.

  Timppa

  Tolopaiselle tiedoksi, että esimerkiksi OP Pohjolalla on joku asuntorahasto, joka jakaa vuosittain jonkun verotettavan tuoton.  Nimeä en muista.

  Tolopainen

  Saattaa olla, en kuitenkaan anna rahojani muiden sijoitettavaksi. Osakkeita voi ostaa helposti nykyisin itsekin eikä säilytys maksa mitään ja voin tarjota itselleni konjakkia hallinnointipalkkioksi.

  Tolopainen

  Hallintarekisteri palasi muuten agendalle sen takia, että Nordean pääkonttori siirtyy Suomeen ja tuo oli yksi siirron ehdoista. Nordean tuloista suurin osa tulee varainhoidosta, joten hallintarekisterin saaminen oli kynnyskysymys ja pörssin säilyminen Suomessa.

  Metät kunnossa!

  Useiden metsärahastojen tuotto perustuu hakkuutuloutukseen ja jk-metsänkäsittelyfilosofiaan jolloin hakkuun jälkeen tasearvo on edelleen hakkuuta edeltävällä tasolla, koska metsähän on peitteinen.

  Sitä tuottoa ei kannata ainakaan nousevaksi uskoa. Niin pitkään kun uutta rahaa tulee sisään voidaan tehdä hankintoja joissa on kannattavaa tehdä jk-hakkuita (lue: harsintahakkuita). Kun pinta-alan ostot loppuu on tuotto myöskin loppu.

  Tolopainen

  Helsingin valtuustossa näkyi heti mitä tarkoittaa vihreä vallankumous. Vihreä enemmistö yrittää irrottaa laittomasti kaupungin Fennovoimasta, johon se on jo vuosia sitten sitoutunut. Suomessa ei ole varaa tällaiseen politikkaan.  Vihreiden kansanedustajien määrä kasvavaa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Metsänomistajille tulee ankeat ajat, saattaa olla että kieltävät aukkohakkuut kokonaan ja suurinosa metsistä laitetaan suojeluun. Metsärahastot joutuvat roskaluokkaan, kun teollisuus laittaa ovensa kiinni. Toiminta on mahdotonta, jos ei ole energiaa eikä raaka-ainetta.

  Niinistö jankuttaa jatkuvasti miten koulutuksesta on leikattu, sehän on edelleen ilmaista kaikille. Satamajätkistä tosin ei enää tule tohtoreita, kun AKT on ajanut satamajätkien ansiot korkeammiksi kuin akateemisilla. Koivistokin olisi nykyisillä työehdoilla jäänyt Turun satamaan, kun oli niin saita olisi laskenut, että opiskelu ei enää kannata.

  Visakallo Visakallo

  Miksi metsävaratietojen pitäisi olla täysin julkisia, kun samaan aikaan lähes kaikki muu omistus halutaan piilottaa?

  Sosiaalietuuksista suurin osa on asumistukia ja terveydenhoitokorvauksia.  Niistä hyöty menee asuntoja omistaville sijoittajille, ammattiliitoille, rakennusliikkeille, eläkesäätiöille ja hoiva- ja terveysyhtiöille. Tämä takaa sosiaalietujen salaamisen kaikissa oloissa eduskunnan voimasuhteista ja hallituspohjasta riippumatta.

  Tolopainen

  Miksi minun pitäisi tietää paljonko naapurilla on osakkeita ja muuta omaisuutta. Se ei minulle kuulu eikä kiinnosta. Minua ei yhtään kiinnosta edes pääministerin omistukset. Hän on varallisuutensa hankkinut omalla yritystoiminnalla täysin rehellisesti. Tuo Terrafame uutisointi osoitti, että se oli vain poliittista propakandaa, joka julkaistiin ensin vasemmistolehdessä ja sen jälkeen ylen toimittaja koki ahaa elämyksen ja kuvitteli tehneensä kytkennöistä hyvän palapelin, vaikka oli selvästi nähtävissä että kuvio oli täysin keksittyä poliittista mustamaalausta.

  Omistuksen julkisuudesta olivat erityisen huolestuneita poliisikansanedustajat, vaikka hyvin tietävät, että rikollinen raha ei hakeudu osakemarkkinoille. Aarniokaan ei omistanut yhtään osaketta. Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa suomalaisten osakkeiden omistamisen ulkomaisen hallintarekisterin kautta, laissa ei ole sitä kielletty. Osinkoverojen maksaminen on tavallaan vapaaehtoista nykyisin, koska tulot voi helposti piilottaakin ulkomaiseen hallintarekisteriin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 164)