Keskustelut Puukauppa Pesosen avoin kirje

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 615)
 • Pesosen avoin kirje

  Mielenkiintoinen yksityiskohta tj Pesosen avoimessa kirjeessä Kaipolan paperitehtaan lopettamisen tiimoilta oli, että kuitupuun kantohinnasta ei sanottu mitään.

  Pesonen luetteli melkoisesti Suomessa kustannuskilpailukykyyn vaikuttavia tekijöitä: dieselveron korotus, korkea sähkövero, korkeat palkat ja varmasti paljon muuta. Kuidun hinta tuli mainituksi vain metsästä eteenpäin.

 • Tolopainen

  Jos sota syttyy Suomeen ei saada raakaöljyä Nesteen toiminta loppuu muutenkin jo ensimmäisenä päivänä yksi ohjus laitoksen ohjaamoon pysäyttää toiminnan. Mitä tekemistä turpeella on huoltovarmuuden kanssa, ei viime sodan aikana turvetta tarvittu mihinkään. Kyllä silloin puuta riittää poltettavaksi, kun tehtaat eivät käy.

  Puuki

  Turpeestakin voi valmistaa vaikka biopolttoainetta. Helpompi irrottaa myös sitä turvemaalta kuin vain isot määrät puuta metsistä jos polttoaineista on uupelo. .    Ei taida monet lämpölaitoksetkaan toimia kunnolla ainakaan vielä ilman pientä turvelisää.  Hiilineutraalisuus on toisarvoinen asia kriisitilanteissa. Varsinkin kun ne turvemaiden kasvihuonekaasutaseet nytkin perustuu osin harhakäsityksiin.

  Kalle Kehveli

  80-vuotta sitten ei ymmärretty turpeen päälle mitään. Nyt siitä saa lähes kaikkea, mitä yhteiskunta tarvitsee.

  Tolopainen

  Ja paljon sellaista mitä ei tarvita. Tämä hyvinvointiyhteiskunta on hyvin lyhytaikainen ilmiö ihmiskunnan historiassa ja muovin käyttö joka paikassa. Koskaan ennen ihmiset eivät ole olleet niin suuressa ristiriidassa maapallon resurssien kanssa kuin nykyisin. Ihmiset haluavat idiootteja presidenteiksi suurvalloissa, he eivät halua kuulla totuutta esim. ilmaston lämpenemisestä. Eihän öljyn kulutusta mitenkään yritetä rajoittaa jenkkilässä tai Venäjällä, jossa öljyputkista vuotaa enemmän öljyä kuin Suomessa käytetään

   

  hemputtaja

  Puhuttanut on tuo Pesosen kirje. Mitä lie puhunut kannattavuudesta jne. Iski tässä kuitenkin epäilys.

  Ostin tässä summan mutikassa vessapaperia ja oli muuten miellyttävä kokemus. Vahvaa, irtosi helposti turhia repeämättä, pehmeän hellävaraista, hylsy oli pienempi kuin muissa ja lisäksi nätit kuviot.

  Katsoin lopulta, että mistä paperi oli peräisin ja se oli Puolasta.

  Iski epäilys, että suomalaisten paperia on yleensäkin huonoa (muukin kuin veskipapru) ja siltä alkaa markkinat loppua eli siinä on oikea syy Kaipolan alasajoon ja Enson ruotsalaisen paperikoneen pysäytykseen.

  Tietysti on mahdollista, että meikäläisen istumapuoli onkin suunniteltu puolalaisen malliseksi ja paperi tunti siksi hienostuneelta.

  Kumikettu

  Ei suomalainen paperi huonoa ole. Monenmaalaiset tehtaat saavat vain tehdyksi riittävän vastaavaa laatua halvemmalla.

  Tolopainen

  suomessa wc paperin pitää olla vesiliukoista. Etelä-euroopassa ei tarvitse olla kun siellä ei saa paperia pyttyihin laittaa.

  Kumikettu

  WC-paperissa käytetään liimoja, jotka sitkistävät kuivan paperin. Kosteissa olosuhteissa liimaus laukeaa toisin kuin talouspaperissa. Ennen vanhaan puhuttiin märkälujaliimoista tässä yhteydessä.

  Monet vessapaperin käyttäjät tuntuvat arvostavan neitsytkuitua eli umpisellua monin verroin mukavammaksi kiertokuituun nähden. Havusellu tuo mukavasti lujuuttakin. Ei olekaan yhdentekevää, millä ahterinsa ryykää.

  Rane

  Vasemmisto ja ay-liike  pyyhkivät ahterinsa aktiivimallilla.Nyt he joutuvat nielemään sen.

  https://yle.fi/uutiset/3-11549907

  Visakallo Visakallo

  Marinille kävi kuin aikoinaan Lipposelle Ahon hallituksen jälkeen. Joutui syöttämään omilleen samat lääkkeet, mitkä edellinen hallitus oli dosettiin valmiiksi annostellut. Tosin viivytys aiheutti sen, että lääkkeitä oli lisättävä. Niin käy nytkin. Olihan sekin yksi mieleenpainuvampia hetkiä, kun vihreä sisäministeri joutui laittamaan Suomen rajat kiinni! Nyt pääministeri joutuu kiertämään suljettavia tehtaita. Tänään on vuorossa Naantalin Neste. Mikä on seuraava?

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 615)