Keskustelut Luonto Petojen rooli hirvieläinten kannansäätelijöinä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Petojen rooli hirvieläinten kannansäätelijöinä

  Keskusteluketjuisssa tulee vähän väliä esiin petojen merkitys hirvieläinten kannansäätelijöinä. Ilmeisesti on olemassa tutkimustakin asiasta. Asiaa koskevat tutkimukset ja muun asiallisen informaation voisi tähän yhteisen otsikon alle.

  Vaikka esimerkiksi susiviha on kirjoitettu vahvana ”Suomalaisten geeneihin”, koska susi on ollut aikanaan todellinen uhka ja kilpailija ihmisten ravinnosta, niin kommentit pitää kohdistaa asiaan eikä kommentteja kirjoittaviin henkilöihin.

  Tavoitteena on Suomen kattavin, asiallisin ja paras keskusteluketju aiheesta.

 • arto arto

  mitäs vahinkoa moisen ruhon menetyksestä sitten arton mielestä on valtakunnassa?        Ei kuulu luonnollisen suden käyttäytymiseen. Pyöriä  asutuksien tiloissa. Paikka vielä keskellä elävää maaseutua.

  jees h-valta

  Kuuluuko luonnolliseen ihmisen käyttäytymiseen perustaa haisevia haaskoja luonnoeläinten riepoteltavaksi? Asutus ei poista eläimiä. Tykkäähän siitä raakakypsenevästä lihasta kaikki elukat rotista lähtien. Joita taas nykyään näkee. Kiitos ihmisen pöljyyden. Se tänään uutisoitu kahdeksan suden lauma jatkoi siististi matkaa ihmisen pihapiiristä eteenpäin kun ruokaa ei ollut nurkissa lojumassa. Jos olisi ollut olisi saatu taas viranomaistoimia aikaan. Valitettavasti ne pitäisi kohdistaa ihmisiin eikä eläimiin.

  kim1

  Kiitos metsästäjille.että pitävät sorkkaeläin kantaa korkeana,että susilla riittää luontaista ruokaa,ettei nyt aivan jokaisen pihapiiriin,kuitenkaan pesiydy……,toisaalta Urjalaan  ja Akaaseen olisi muutama susilauma tervetullut…,ihan noin ihmisten iloksi….,on ne vaan niin ihku ihania…..

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä kun ilves tuli mukaan keskusteluun. Huomattavasti helpompi laji ihmisen sietää kuin susi ja sopii hyvin tänne etelään pienten hirvieläinten kiusaksi. Kissoja saattaa napata pihapiiristä ja kanoja, ehkä lampaitakin, joten ei aivan haitaton sekään, mutta metsästys voisi kohdistua pihoissa käyviin yksilöihin.

  Planter Planter

  Talviruokinnan kielto, ilveksen ja ketun täysrauhoitus.

  Peura/kauriskannan kääntäminen laskuun hoituu ilman hikipisaroita….jos halutaan.

  https://yle.fi/uutiset/3-5647598

  Metsuri motokuski

  Meidän seurassa metsänomistajat ovat innokkaimpia kauriiden ruokkijoita. He syöttävät kaikki viljan lajittelujätteet niillä. On kuulemma söpöjä eläimiä ja mukava kun käyvät pihapiirissä. Mene sitten sanomaan että v…..tuako niitä syötätte. Tappaa ne pitäisi.

  Eikä nämä ole mitään pikku metsänomistajia. Kylän suurimmat tilat.

  Olen ihan varma että riesa niistä vielä tulee ihan niin kuin vhp:sta ja hirvistä joillakin alueilla. Meillä ei vhp:sta ole mitään haittaa kun kanta on olematon.

  sitolkka

  En usko että metsäkauriista tulee missään valkohäntäpeuran kaltaista ongelmaa mutta ei  niitä ruokkia pitäisi.

  Remie

  Meillä on ruokintapaikkoja yhtä paljon tässä ympäristössä kuin pikkulintuja. Järjettömiä määriä ajetaan porkkanoita ja kaiken laista ruokaa , ei ihme että lisääntyvät. Autolla ajo pitää ajoittaa joko päiväsaikaan tai pimeään aikaan. hämärissä ei voi ajaa kuin 40 muuten luut kolisee. Ei minulla ole eläintä vastaan mitään mutta lyhyt katseiset ihmiset käyvät raskaaksi. Peuroilla yltäkyllin ruokaa miksi niitä pitää vielä houkutella nurkkiin. Vietävästi harmittaa tuhottu ruispelto, koko työ ihan turhan takia.

  MJO

  Kuuluuko luonnolliseen ihmisen käyttäytymiseen perustaa haisevia haaskoja luonnoeläinten riepoteltavaksi?

  Mikä ihme on luontainen ihminen ja sen käyttäytyminen??

  Joku luolamieskö?

  Remie

  Luonto on hyvä tasapainoittaja mutta ihmisen pitää sotkea toimiva kiertokulku. Annettaisiin susien ja hirvien olla, ,onhan susi helpompi aidata kuin Laukonpeura. Susihan on vain koira. Kesyyntyy ihan samoin . Molemmat koira kuin susikin puree kun on sellainen ihminen kohdalla , tuskin kumpainenkaan ihmistä syö. On ihmisiä jotka olemassaolollaan ärsyttää eläimiä. Toiset saavat potkia ja eläin ottaa leikistä. Ihmisen pitää oppia kohtaamaan susi niin mitään vaaraa tuskin on. Sähköpiiska on hyvä opettaja ja pippurisumute. Ei niitä tappaa tarvitse.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)