Keskustelut Luonto Petojen rooli hirvieläinten kannansäätelijöinä

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Petojen rooli hirvieläinten kannansäätelijöinä

  Keskusteluketjuisssa tulee vähän väliä esiin petojen merkitys hirvieläinten kannansäätelijöinä. Ilmeisesti on olemassa tutkimustakin asiasta. Asiaa koskevat tutkimukset ja muun asiallisen informaation voisi tähän yhteisen otsikon alle.

  Vaikka esimerkiksi susiviha on kirjoitettu vahvana ”Suomalaisten geeneihin”, koska susi on ollut aikanaan todellinen uhka ja kilpailija ihmisten ravinnosta, niin kommentit pitää kohdistaa asiaan eikä kommentteja kirjoittaviin henkilöihin.

  Tavoitteena on Suomen kattavin, asiallisin ja paras keskusteluketju aiheesta.

 • arto arto

  https://www.farmit.net/kotielain/elainten-lopetus-ja-keraily/raadon-havitys     Maatilalla kuolleita eläimiä ei saa haudata meillä päin. Ne menee polttoon honkajoelle. Maksat kuljetuksen ja teet ilmoituksen. Sen jälkeen on kyseisen yhtiön raato. Nähnyt joskus kesällä monia raatoja tiloilla. Kuljetus ei toiminut.   Eli joiden maalaiselämästä vieraantuva voisi luulla haaskaksi.

  jees h-valta

  Siltikään ei kai mitään merkitystä jos elukat sen sieltä korjaa omaksi sapuskakseen. Ei niistä varmasti muuta tule kuin katoamisilmoituksen teko. Suurempi riski niiden syöjillä saada joku tauti niistä.

  Jätkä

  Sinnehän ne pitää toimittaa. Monella tilalla on jo viileät säilytyskontit, joten raadot eivät heti ala muhimaan ja kelpaavat vielä lihaliemikuutioihin ja margariinin raaka-aineeksi. ”Ei mitään panna hukkaan – kaikki talteen otetaan”. (lännenlokari)

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)