Keskustelut Tekniikka Pienkonebensa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 169)
 • Pienkonebensa

  Mikähän mahtaa olla nykyisin Nesteen hinta pienkonebensalle mittarista? Tynnyrin hinta noussut reippaasti viime vuodesta. Aspenin hinta on halvempi, tiedä sitten onko laadussa eroa. Nesteen bensa on ainakin hyvin toiminut sahoissa.

 • Lenkopetäjä

  Aspen on lantmännen agron omistuksessa.periaatteestakaan en tankkiin kaada

  Jahnukainen

  Vähän yli 2e l. Siihen kun lisää laatu öljyn ni litrahinta on lähes sama kuin 5l kannuissa myymälässä. Mittaritavaraa kun käyttää ni ei tule niitä tyhjiä oransseja kannuja autotalli täyteen.

  jees h-valta

  Aspenin tavaraa on joskus tullut satunnaisesti käytettyä. Ei aivan parasta tehoa sahasta sillä irtoa mutta onhan se miellyttävää käytössä. Kyllä omavalmiste todellisella 2%:n seoksella ottaa ainakin Stihlistä kierrokset herkästi ulos.

  Jätkä

  Jeessi ei ole vielä ymmärtänyt, että sahan pitäisi säätää, kun vaihtaa bensalaatua. Pienkonebensalle kiristetään tarvittaessa bensansyöttöä.

  Lenkopetäjä

  Meillä sahat koekäytettiin ja käytetään pienkonepensalla.järkiään on pitäny suuttimia aukasta ku vihanen asiakas tulee seuraavana päivänä huutamaan että ei tämä toimi ku omia sekotuksia tankissa

  Jätkä

  Joskus tuntuu, että tänne palstalle on pesityneet muutamat niin umpiluisella humeetikopalla varustetut, että niille pitäisi joka päivä sanoa, esimerkiksi, että pienkonebensaan siirryttäessä voidaan joutua säätöjä muuttamaan.

  Silloin, kun pienkonebensa oli melko uutta, meillä oli demonstraatio kahdella sahalla (sattui olemaan vielä laatikossa olevia Huskuja. Toinen tankattiin 98 oktaanisella ja toinen pienkonebensalla. Sitten käyntiin: Kurssilaisista KAIKKI näkivät ja kuulivat, kuinka selvä ero oli kierroksissa.

  Vaan pikku säädöllä molemmat saatiin käymään aivan samalla kierrosalueella (digitaalimittarilla varmistettu)

  Myös jokaiselle selvitettiin, että parinkymmenen bensalitran jälkeen hienosäätö tehdään uudelleen.

  Kyllä me sahanhuoltokoulutuksessa näytettiin selkeästi, mitä vaikuttaa, kun suutinta kiristetään. Se olikin aina se uskomattomin paikka monelle jääräpäälle, mitä tapahtuu, kun suutinta kiristetään.

  Ja sitten kaasu pohjaan ja H-suutinta isommalle ja pienemmälle ja isommalle ja pienemmälle ja – kohdalleen.

  Ei se ole vaikeaa, kunhan ei ole ainuttakaan Tolloa joukossa.

  Tolopainen

  Kun Jätkälle annetaan saha kätöseen, hän ei pysty sanomaan, missä asennossa H-suutin on eikä kukaan muukaan, olen tuon niin monta kertaa pikkutilhillä kokeillut. Suutin pysyy toistaiseksi täysin auki huolto-ohjeen mukaisesti ja saha kestää vuosikymmeniä. Vai kiristetään bensansyöttöä, kun koneeseen laitetaan polttoainetta, jonka energiasisältö on pienempi kuin 98:lla. Kun ei mistään mitään ymmärrä elämä on todella helppoa, joka asiaan on pölkkypäinen ratkaisu kiristetään H-ruuvia.

  Jätkä

  On aivan yksi lysti, missä asennossa suutin on, kun kokemus ja korva sanoo, että se on (Tollon tapauksessa) liian suurella.

  Minulla on sellainen saha jemmassa, joka on pysynyt samassa kunnossa yli 50 vuotta, mutta en silti leuhki sen hyvää kuntoa.

  Pienkonebensa saattaa vaatia uuden hienosäädön, mutta eihän typerys sitäkään ymmärrä. Typerys väittää, että vika on Bensiinin – taikka jopa sahan (Ellei ole ikivanha Tilhi, joka on aina pelittänyt)

  Aika Idiootti pitää olla, jos säätelee sahan tarkalleen ohjekirjan mukaan = L: 1h17 min ja H: 1h32 min. Ja on siihen perinjuurin tyytyväinen.

  Tuollaisille ääliöille on suunniteltu sahat, joiden kaasuttimessa ei ole ainuttakaan säätöruuvia.

  Välikausimallissa on rajoittimet, jotka estävät kiristämästä suuttimia liikaa. Heillä ei äly riitä ohittaa noita rajoittimia, mikä on toisaalta hyvä, mutta noloutensa he paljastavat kerskumalla ajaneensa tehtaan säädöillä, tai virittäneensä sahansa isontamalla suuttimia niin paljon kuin rajoitin antaa myöten.

  jees h-valta

  Miksi pitää tehdä metsäelämänsä vaikeaksi jonkin huonon valmisbensan kaa? Kyllä saha soi kun käyttää omaa seosta ja antaa olla nyppimättä mistään kantilta.

  trimmeri

  Miksi tosiaan tehdä liian vaikeaksi? 98 + kunnon öljy tai sitten pienkonepensa + kunnon öljy. Tekee vain valinnan. Se laatikosta otettu uusi saha on kumminkin sisäänajon jälkeen säädettävä. M-tronikin ja autotunen yksi tehtävistä on poistaa tuo manuaalinen säätäminen sisäänajon jälkeen. Tosin ilmahuuhtelut on vähän konstikkaita ruuveista säätääkin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 169)