Keskustelut Tekniikka Pienkonebensa

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 155)
 • Pienkonebensa

  Mikähän mahtaa olla nykyisin Nesteen hinta pienkonebensalle mittarista? Tynnyrin hinta noussut reippaasti viime vuodesta. Aspenin hinta on halvempi, tiedä sitten onko laadussa eroa. Nesteen bensa on ainakin hyvin toiminut sahoissa.

 • Ola_Pallonivel

  Sätkä suussa Rounduppia levitellään. Sitten pienkonebensaa koneeseen, ettei ole terveydelle niin vaarallista. 🙂

  Mettämakuri

  Sinähän on sitten filtteri suodattamassa jos niin on tapana tehä.

  Jätkä

  Kun ei polta, edes RoundUppia levitellessä – sekin yleensä sivelemällä kantoihin, niin ei voi oikein hengenvaaralliseksi sitäkään touhua nimittää. Bensiinin tankkaaminen vaikkapa autoon jakeluasemalla on tyynellä ilmalla bentseenin takia terveydelle ainakin haitallista muista hivenaineista puhumatta. Ne puuttuu pienkonebensasta. Sieltä se alkaa ”parempi elämä” ja kun valitsee sellaisen sahan, joka toimii bensiinillä kuin bensiinillä voi sitä elämää pidentää. Tai ainakin se tuntuu siltä.

  MaalaisSeppo

  Normi tankkaajan bentseenialtistuminen on niin vähäistä, ettei ole lähelläkään ns työhygieenisiä viitearvoja. Mootoorisahaajilla eri juttu, kun päristelevät päivittäin montakin tuntia.

  Jätkä

  Jossain vaiheessa oli jo tankkauspistooleja, joissa oli imurit, jotka vetivät bensiinihöyryt pistoolin suulta pois. En ole seurannut, mitä silloisille vaatimuksille on tapahtunut, mutta en ole havainnut sellaista tekniikkaa ainakaan muutamaan kymmeneen  vuoteen. Nuoriso kuulemma harrastaa bensiininkin imppaamista, samoin sytyttimien kaasun hengittämistä. Kuulostaa aika aeveluttavalta sekin…

  Visakallo Visakallo

  Pitkällisten tutkimusten perusteella, yksi oikein hyvä keino välttää raivaussahan pakokaasujen hengittämistä, on paikallaan pyörimisen sijasta kulkea reippaasti eteenpäin!

  Gla Gla

  Hyvä syy hoitaa taimikot ajallaan. Rästikohteissa en ainakaan minä ole voinut välttää paikallaan pyörimistä.

   

  jees h-valta

  On varmasti tullut pyörittyä joo mutta kas kun ei ole kyllä pakokaasu neesussa siltikään tuntunut. Kai H-vallassa sitten häviää yleiseen savusumuun.

  Gla Gla

  Lähes kaikkeen tottuu, eikä nyt aleta puhua siitä mihin ei totu. Esim. ennen ei-kat-autojen valtakautta ei autojen pakokaasut tuntuneet miltään, Wartburg ja kumppanit poikkeuksena. Nyt jos sattuu vanhempi auto eteen, heti ainakin minä huomaan eron pakokaasuissa, vaikka ilma oman autoni sisälle suodattimen kautta tulee.

  Veikkaan, että sinäkin huomaisit eron, jos pienkonebensaa alkaisit käyttää.

  Visakallo Visakallo

  Vielä tuosta raivatessa pyörimisestä ja suoraan etenemisestä jatkaisin sen verran, että kyllä siinä on totta toinen puoli. En tiedä mitä ammattilaiset sanovat, mutta olen havainnut koko ajan etenevän siivutustekniikan toimivan parhaiten erityisesti sakeassa taimikossa.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 155)