Keskustelut Tekniikka Pienmetsäkoneet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
 • Pienmetsäkoneet

  Merkitty: 

  Metsälehden juttu viime vuoden lopulta. Ihan järkeen käypä homma, pieni kone pienelle puulle ja samalla koneella kalikat tienlaitaan. Vaan riittääkö kysyntää ja onko tarjontaa työmaista, jotka ovat aika rajalliset pienelle koneelle?

 • Jätkä

  Eipä tarvitakkaan.

  metsänkasvattaja

  kyllähän  sitä  ulottuvuutta  pitää  olla  kohtuullisesti  7- 8 metriä  minimissään  joten alustakoneessakin  painoa  vaatisi  5- 8000  kg  näistä  kevyemmillä  voi  tulla  ongelmia  kestävyydessäkin   kuin  muussakin  kyllä varmaan  noilla  sampolla  yms  traktoripohjaisilla motteja  tulee  melkein  samalla  lailla  kuin  isommillakin  mutta  kun  palstoja  on  monenlaisia  niinkuin  kuskejakin   ja   lopputulos  ainakin  ratkaisee   metsänomistajan kannalta

  Jätkä

  Jos pikkuhakkuukoneen leveys pitää olla max kaksimetriä, niin kyllä 7 – 8 metrin ulottuvuus on liikaa – ei pysy pystyssä. Moto-koura puomin päässä, niin sellainen kone kaatuu, kun puomin oikaisee sivullepäin. 100 lirrainen kuusi lumilastissa painaa äkkiä 200 kiloa lisää, ei tule mitään.

  Pikkukoneen pitää olla sellainen, että se pystyy kulkemaan maanpintaa repimättä  alle kolmen metrin puuväleistäkin.  (Runko-ohjaus ja kahdeksan pyörää). Jos sen ulottuvuus on kolme metriä, se pystyy ottamaan kerralla kuuden metrin alueelta puut. Kun ajouraväli on kaksikymmantä metriä, niin urien väliin kaksi haamu-uraa ja ”se on siinä”.

  Tietenkin joku ajatushautomo keksii, että ajokone ei pysty liikkumaan kahden metrin uralla, mutta onko joku sanonut, että pienemmällä koneella ei voisi tehä niin leveää uraa kuin tarvitaan?

  arto arto

  Tuntemani suht suuren metsätilan isäntä hankki traktoriin kiinitettvän rulla veto moto pään on nostolaitteissa kiinni. Ennen teki saha hommina kaikki, Nyt kertoili että jäi vain kaato, ulkohommiksi , muut tekee traktorin kopista lämpimästä. edullinen satsi saa metsät itselle mieleiseksi. jos omistaa traktorin jolla selviää metsässä, myös ajupuolen.

  Jätkä

  Sellaisella täällä kaksi veljestä aloitti, nyt ovat jo vuosia pelanneet oikeilla metsäkoneilla. Työnjälki on heillä, entisillä metsureilla niin hyvä, että kaikki mahdolliset puunmyyjät toivovat niitä hakkaamaan. Se vaikuttaa ehkä eniten ostofirman valintaan…

  Rullaveto sen olla pitää, mutta kyllä ainakin se vinssaaminen on melko kökköä hommaa.

  metsänkasvattaja

  tuo  kahdenmetrin  leveys koneelle   on  kyllä  aika  vähän tulee  fysiikan  lait vastaan maataloustraktorin leveydet  taitaa  olla  noin 220.250  cm   rengaiden nestepainotus   auttaa paljon  ja  on  halpa  lisäksi  on  noita etuakselin vakauttajia    kourien  painot  ovat  noin 300 kg  luokkaa jos halutaan  että kestääkin rasitusta  itse  pitää  kyllä  osata  korjata  ja  laittaa mutta  siitähän  sitä oppii   eikä  ole  aina muista riippuvainen

  Jätkä

  Alkuperäinen aihe on pienmetsäkoneet, eikä silloin puhuta 2,5 metrisistä maataloustraktoreista.

  Täällä lähellä laittoi yksi kaveri linkku-Valmetin perään liikeratanosturin ja siihen kouramoton, sekä täydelliset taakseajolaitteet. mittalaitteet olivat ajantasalla jne. Ei laittanut ketjuja pyöriin, talvi tuli ja hankaluudet alkoi, koura ei uponnut hankeen . Ammattiatito ei riittänyt puiden yksilöintiin, metsä tuli liian apätasainen, oli niinkuin keskentekoinen savotta, kun hän siirtyi seuraavaan metsään.

  Kyllä se loppui siihen, vaikka silloin oli muka laskenut, että hänelle riittää, kun saa päivässä 24 kiintoa. Hakattua, ajon teki toinen maataloustraktorimies.

  mehtäukko

  Jätkä on näköjään selvitellyt selvitellyt pienmetsäkoneen koukerot.

  Kun yleisesti valitetaan kantohinnan pienuutta, ei kukaan taida ollakaan valmis pudottamaan osuuttaan vielä lisää?! Ja kun se pikkuvehkeen jälki on toisinaan tosi ala-arvoista, sillekö pitäisi pulittaa ”kokohyvitystä?”

  Mutta kun on vapaa maa yrittää, eikun vaan vekotin alle.

  Puuki

  Yhtä hyvin ison moton kuski tekee huonoa jälkeä kuin joku muu pienellä koneella. Korjuujälki riippuu  yleensä pääosin sen kuskin ammattitaidosta .

  Pehmeille maille sopivat leveätelaiset koneet ei ole sopivimpia kantavien maiden ensiharvennuksille vaikka niitä siellä olosuhteiden pakosta usein käytetäänkin.

  mehtäukko

  Kuka yleensäkään hakkailee 30 litran keppimetsissä? Jos niin on, ollaan liikkeellä väärillä vehkeillä väärään aikaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)