Keskustelut Tekniikka Pienmetsäkoneet

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)
 • Pienmetsäkoneet

  Merkitty: 

  Metsälehden juttu viime vuoden lopulta. Ihan järkeen käypä homma, pieni kone pienelle puulle ja samalla koneella kalikat tienlaitaan. Vaan riittääkö kysyntää ja onko tarjontaa työmaista, jotka ovat aika rajalliset pienelle koneelle?

 • arto arto

  Vetelee meillä päin eräs eläkeläinen hondan mönkärillä melkein joka vuosi noin 150 kiintoo tienvarteen hankinnalla, syksyllä hakkailee alkutalvesta ajelee. Meillä mönkijä ja moottorikelkka. Silti en metsään niitä päästä kuin hupiajeluun ja katseluun, Kyllä ne ponsse tekee, Ei tarvitse kuin käydä katsomassa ja nauttia elämästä.

  Jätkä

  Joku järki pitää olla – edes puunajossa.

  Vintta

  Nooo sinulla on mielipiteesi ja minulla omani.

  harrastelija harrastelija

  Metkossahan noita pieniä metsäkoneita oli nähtävillä. Kai niitä joku käyttää, kun niitä kannattaa valmiitaakin? Oli tr-yhdistelmät Nisulalta. Malwa, Terri, Jarcrac ja uutena kaakkoissuunnalla valmistettu FinnBull kombi.

  Tuo viimeisin FinnBull näyttää vähän järeämmältä, täyttää esittelikän mukaan välin pienten ja ”oikeiden” metsäkoneiden malleista.

  Kenelle nuo kaikki pienemmät koneet menevät?

  jpjulku jpjulku

  Pienmetsäkoneet menevät ns. rikkaiden leluiksi. Tuottavia ne eivät ole edes konevalmistajille.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä  se niin on,kuten edellinen kommentoija toteaa.Risut ja raipat metsään ja sitten kunnon kokoisia koneita savottalle,samoilla ajourilla kiertoaika toimitaan.

  kuusessa ollaan

  Oranssi logbullet taitaa olla ainoa, jota myydään enemmän, olikohan jo yli 20kpl. Se finnbull metkossa taisi olla toinen valmistunut yksilö, eka vasta myyty.

  Logbulletin suosiota nostaa se, että on hinnaltaan mönkijä+kärrypaketin hintainen, mutta selkeästi maastokelpoisempi ja tehty puunajoon. Eli ei ole lähdetty tekemään liian kallista ja monimutkaista.

  Muita myydään vain yksittäiskappaleita, kinetic taitaa olla seuraava suosiossa. Sen sijaan traktoreiden metsäkärryjä myydään suhdanteista riippuen paljon enemmän.

  suorittava porras suorittava porras

  On mukavampiakin tapoja köyhtyä ,kun ostaa sellaisia himmeleitä ,jotka eivät ole hyviä oikeastaan missään.

  harrastelija harrastelija

  Tuo Logbullet sopii varmaankin monelle hankintahakkaajalle, jolla m.saha pysyy vielä käsissä ja on muutenkin maastokelpoinen. Voi sopia mainiosti myös hirven hakuun!

  Pertti kehitti tuota Kinetic-ajokonetta. Aikaisemminhan Pertti kokeili Alstoria, yhden Farman ostin hänen kauttaan ja kerran hän kävi palstalla esittelemässä Alstoriakin.

  Kun on pokasahalla aloittanut metsätyöt, niin olisi hauska päättää pitkä harrastelu-/työura kaatamalla puita hytistä pitäen:)

  Rane2

  Kun täällä on moitittu Sampoa niin tuolla on tutkittua tietoa.Kannattaa huomioida miten tuotokseen vaikuttaa se että Sampossa ja Nokassa on 51 Keto ja Ässässä 100:nen.Ässähän on jo keskikokoinen harvesteri.Sampolla kuljettaja B on kokeneempi.

  http://www.metsantutkimuslaitos.fi/aikakauskirja/full/ff01/ff014599.pdf

   

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 40)