Keskustelut Puukauppa Pienpuu mania

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)
 • Puuki

  Kemera on ihan karkkirahoja valtion masseissa.  Aattelepa minkä verran tulee takasin nmh:n kemeroista  valtiolle osin heti ja suurin osa myöhemmin ?   Mo:t myy innoissaan puoli-ilmaisia kalikoita yhtiöille, kun kemeraakin saa mukana, ilmasta rahaa !  Kukapa ei ottaisi ku tarjotaan mutta alunperin kantohinta on niin minimaalinen, että ei siinä vielä edes kemeratuki kovin paljon kesää tee.    Kiinnon energiasisältö on noin 2 MWh .   Polttopuuna hyötysuhteella 85 % sen arvo on lämmityksessä noin 85 €  (- korjuukulut ym. ~ 25-30 € ) .   Kantohinta suunnilleen 3-4 € .  Kemeratuki lisäksi nettona 8,60 /k- m³  ~ 35 mottia/ha leimikossa.

  Vapolle myin minäkin niitä e-puukalikoita. Sampo tahkoaa paraikaa  e-puita nurin ja rahaa Vapolle ja jotain muruja muillekin.     Osallistun siis talkoisiin.    Pelastakaamme Vapo !

  Panu Panu

  Sain kemeraa ensi kertaa viime vuonna. Yllätyin kun niistäkin tuloista pystyi tekemään metsävähennyksen.

  Jovain

  Se on Puukin talkoilla pysty kympin luokkaa. Hankinnalla se on 3-4 kertainen. Kannattaa kotiuttaa ja hoitaa metsänomistajan toimialana ja ottaa vähennykset ja lisät hankinnan tuloluokassa.  Mm. metsävähennys tulee 3-4 kertaisena. Mikä vaikutus metsänomistajan toimialana on sitten kuutiosaantoon, metsänhoitoon ja toiminnan katteisiin jne.

   

  pihkatappi pihkatappi

  Raivaus tuilla ostin kesämökin ja vaihdoin autoa. Kohta saa metsitystukea, mitähän sitä seuraavana hankkisi.

  Puuki

  Se on Puukin talkoilla pysty kympin luokkaa. Hankinnalla se on 3-4 kertainen. 

  Kerroin esimerkin e-puun pystykauppahinnasta suht. puiden arvoon .   Tienvarteen minä ne kalikat myyn siitä e-puu leimikosta, niin jää jotain itsellekin ; talkoissakin pitää olla eväät talon puolesta.    Hankinnalla ei hinta ole 3-4 kertainen . Sulla on Jovain vieläkin se vähennysten laskeminen ihan vaiheessa enkä usko,  että koskaan muuksi  muuttuukaan ellet paneudu asiaan ja hommaa vaikka jotain matikanopettajaa opastamaan ”kädestäpitäen”.

  Osin verotuilla hankin kaivelukoneen . Tällä kertaa konekauppias ei vienyt kaikkea vaan vain vähän yli sen mitä verottaja olisi muuten vienyt.   Hanki pihkatappi sinäkin semmonen pihan perälle rojottamaan,  jos ei jo ole ennestään olemassa.

  pihkatappi pihkatappi

  Kemeratuki on kyllä siitäkin mukava, kun kemeratöiden tekoon pitää hankkia monenlaista alv vähennyskelpoista tarviketta ja kemeratuki ei sisällä alvia, jolloin ilman puunmyyntituloja alvejakin maksetaan valtion kassasta metsänomistajan loputtomia tarpeita varten. Ihmisten kannattaa etsiä niitä pieniä positiivisia asioita omassa elämässään.

  Jovain

  Puuki hakkeen kuutiokerroin on 2.5  joten laskelma pitää paikkansa.

  Puuki

  MWh:n hinta hakkeena käyttöpaikalla on n. 20 € .  (Kiinnosta saatavan) 2 MWh:n hinta on se n. 40 € .   Ihan eri asia kuin puun hankintahinta.

  Jovain

  Tuskin hintaero kannon ja käyttöpaikan välillä on kymmenkertainen. Kannon kymppi sopii jo paremmin, jolloin hintaero on 3-4 kertainen ja siitä hankinnan osuudeksi jää 3/4 – osaa noin.

  Jovain

  En alkaisi e-puukauppaa kympillä käymään oli mitta sitten mitä hyvänsä. Ilmaista puuta talkoilla, tuleehan siitä Kemera jolla voi kehuskella ja se on sitten siinä. Olen minäkin kemerarahoilla ostanut, viimeksi metsää.

  Tuollainen 35 mottia pystyyn ei paljoa ole ja motohakkuuna käytännössä kuitua energiapuun hinnalla. Mo. toimialana voidaan päästä 50-80 tulokseen energiapuuta ja kuidun hinnalla. Nämä ovat vähän selaisia asioita, minkälaisen läppärin kautta itsekukin laskee. Puhumattakaan hankinnan eduista ja aika paljon siitäkin, että Mhy on ihan hyvä edustuslaitos ja jk. on metsän kasvatusmenetelmä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 29)