Keskustelut Metsänomistus Punkinpirulaiset haittona…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)
  • Punkinpirulaiset haittona…

    Tämä kesä on ollut ilmeisesti punkkien paratiisiaikaa, sillä jokaisen ”metsäreissun” jälkeen kehostani on kaivettu punkki. Otus on pirullinen, sillä ennen ”kairansa” työntämistä ihon läpi, ötökkä ruiskuttaa puudutusainetta iholle ja uhri ei tiedä toimenpiteestä mitään.

    Onkohan vereni tavallista maukkaampaa, vaan mistähän johtunee, että jo neljä punkkia on kupannut vertani? Jokainen ötökkä on kotiin palatessa ollut jo niin syvällä, että pikkuisen on takajalkojen päitä ollut näkösällä.

    Ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseudulla punkeilta ei pääse piiloon kuin sisästiloissa. Joka reissullani päälläni on ollu pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta, tietysti lakki ja tunnin välein naamaan, niskaan ja hiuksiin olen ”ohovia” voidellut. Eipä ole auttanut…

    Syön parasta aikaa antibioottikuuria ( 6 tablettia päivässä 14 päivän ajan), sillä yhden pureman ympärille punoitus laajeni halkaisijaltaan n. 8 senttiseksi.

    Punkin puremiin on suhtauduttava vakavasti, sillä aivotulehdus ja borrelioosi vievät pahimmillaan liikuntakyvyn iäksi lievemmistä oirehtimisista puhumattakaan.

    Ennen ohjeistettiin punkkien kyttäävän nisäkkäitä pitkässä heinikossa. Itse epäilen punkkien mahjailevan myös lehtipuissa. Näin kesäraivauksiin on saatu yksi uusi harminkappale lisää.

    Miten muualla Suomessa? Ovatko palstalaiset tehneet tuttavuutta punkkien kanssa?

  • jees h-valta

    En lähde enää pahimpaan ötökkäaikaan raivuulle. Kun on myös yksi ”punkkikuuri” tullut syötyä. Ehkä tuossa elokuulla jo voi harkita.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Lisää riemastuttavaa faktaa:

    ”Bakteeria on havaittu paarmoissa, kirpuissa ja täissä. Lisäksi muutama prosentti hyttysistä kantaa borreliabakteeria”.

    Pidot senkuin vain paranevat!

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Lisää hupaa!

    THL:n tartuntatautirekisteri kertoo karua tarinaa borrelioosin lisääntymisestä erikoistehostetun pienpetojentappokampanjan ansiosta.

    Vuonna 1995 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 346 tartuntaa, kun 2011 jo 1662, joista 792 on ilmoitettu loka-maaliskuulta.
    Nuo loka-maaliskuun tartunnat ovatkin sitten niitä neuroborreliooseja, eli ne ovat ja pysyvät ja tappavat.

    ”Elimistöön piiloutunut borreliabakteeri voi aiheuttaa vakavia oireita vasta vuosien, jopa vuosikymmenten kuluttua. Punkin pureman saanut henkilö voi olla täysin terve ja oireeton punkin pureman jälkeen. Kun henkilö kärsii myöhemmässä iässä esimerkiksi vakavista neurologisista ongelmista tai reumasta, ei sairauksia osata yhdistää vuosien takaiseen punkin puremaan.
    Viime aikoina borrelioosi on yhdistetty myös muun muassa Parkinsonin ja Alzheimerin tautiin sekä MS-tautiin. Monista edellä mainituista sairauksista kärsivistä potilaista on löydetty borreliabakteeri vasta vuosien jälkeen”.

    jees h-valta

    Punkkitartunnan tuntuu saavan jopa hakkuuaukon risutähteistä.
    Eli oma tapaukseni oli kun taimetin kuumana päivänä ja laitoin jossain vaiheessa päivää t-paitani risun nokkaan kun alkoi olla niin hikinen olo. Ilmeisesti paita oli sitten vetänyt punkin puoleensa ja kun laitoin sen päälle uudelleen se pääsi iholle. Oli viikon kiinni ja sitten aloin yhtenä aamuna kummastella tasapainoaistin häiriötä.
    Kun tulin yläkerran portaat alas tunne oli kuin leijuisin jotenkin ilmassa ja tasapaino oli aivan hakusessa. Aamutoimien jälkeen sitten huomasin oudon patin aivan vyötärörajassa. Kun nappasin siihen aivan pelkin sormin kiinni sain verta täynnä olevan punkin hyppysiini. Kun menin töihin sama tunne oli koko ajan ja kun todella alkoi hieman huolestuttaa tuo horjahtelu kävin lääkärissä joka määräsi heti parin päivän vuodelepoon ja antibiootille.
    Se kyllä sitten auttoi nopeasti.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    ”Borreliabakteeri kykenee siirtymään verenkierrosta keskushermostoon nopeasti. Arviot sen siirtymisnopeudesta vaihtelevat muutamasta tunnista viikkoon”.

    Että silleen!

    Kun se on päässyt keskushermostoon, niin sieltä sitä ei sitten pois saa. Voi vain pelätä pahinta. Joka tulee vääjäämättä. Ja mitä moninaisin oirein.

    Miltäs se myyränkasvatus nyt tuntuu? Onko tullut toistettua liikaa?
    Mikä on myyrätuhovastaavan osuus? Entä peesareiden?

    jees h-valta

    Aha, anton sai hepulin kun kerrankin edes sivuttiin hänen paatoksella pitämäänsä myyrä-pienpeto-sunmuut tappoprikaatit-aiheistoa. Varo nyt kummiskin heittämästä ihan volttia siellä harvassa kuusikossasi kun se punkin pirulainen voi vaania sinuakin jonkun kaurispukin syömän kuusennäreen latvatupsussa. Josta se voi pelkästä maantärähtelystä tipahtaa hiukan tärähtäneeseen olletikin aika harvansorttiseen latvatupsuusi.

    paskolammi paskolammi

    Anton. Anna palaa vaan. Olen paljolti samaa mieltä myyrien maailmoista. Työmyyräkuumeesta parantunut!

    Punkeista. Tunnen täällä Naantalissa jo useamman, jotka eivät enää käy saaristomökillään punkkien takia. Vaikuttavat jo vähän mökkien hintoihinkin.
    Kamala otus. Jokohan sille joku vihollista etsii?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    ”Borrelioosi on borrelia-sukuun kuuluvan spirokeettabakteerin aiheuttama tauti. Borreliat lisääntyvät erityisesti pienten jyrsijöiden (myyrät) ja valkohäntäpeuran veressä. Näiden varastoeläinten esiintymistiheys vaikuttaa ratkaisevasti taudin esiintymiseen”.

    ”Borrelioosi tunnettiin Suomessa vielä kymmenisen vuotta sitten lähinnä rannikkoalueiden tautina, jota esiintyi Turun ja Helsingin saaristoissa. Tällä hetkellä sekä punkkeja että borrelioosia löytyy kaikkialta Suomesta”.

    Sillä lailla!

    2001 aloitettiin moniprofessorivetoinen myyriä pääravintonaan käyttävien reviiri- ja muiden pienpetojen erikoistehostettu tappokampanja, jota kiihdytetään edelleen. Sen seurauksena on koettu koko maassa kaikkien aikojen myyrätuhot; myyrämäärät ja zoonoosit ovat räjähtäneet silmille. Kiitos kuuluu pienpetojentappoprikaatille (yhteensä 30000 yksilöä koko maassa) ja heidän nerokkaille pönöttäville johtajilleen.

    ”Borrelioosi on vakava tartunta, joka aiheuttaa paljon kuolemantapauksia. Lisäksi on raportoitu tapauksista, joissa bakteeri on välittynyt äidistä lapseen raskauden aikana”.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    ”Borreliat lisääntyvät erityisesti pienten jyrsijöiden (myyrät) ja valkohäntäpeurojen veressä. Näiden ”varastoeläinten” esiintymistiheys vaikuttaa ratkaisevasti taudin esiintymiseen”.

    Tuo teksti on Zoonoosikeskuksen sivuilta. Kyseisen byroon asiantuntijat ovat Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta THL:sta, siis eivät metsästäjäjärjestöjen käsikassaroista kolmesta ämmästä ja metlasta, jotka tuottavat valheellisia ja värittyneitä päästöjä yhtenä, vaan ei vähäisimpänä erikoisa siantuntijanaan myyrätuhovastaava.

    Valkohäntäpeura on mitä haitallisin vieraslaji, joka tulee hävittää täältä jo tuon borrelioosinkin vuoksi sukupuuttoon. Siinä sitten poistuu toinen taudin esiintymiseen ratkaisevasti vaikuttava ongelma.

    Myyrämäärät on sitten aivan helppo pudottaa.

    ”Saaristomerellä todettiin, että sellaisissa olosuhteissa, joissa ravintoa on paljon ja täten edellytykset myyräkantojen kasvulle ovat olemassa, minkki pystyy saalistuksellaan estämään paikallisten peltomyyräkantojen kasvun kesän aikana (Banks ym. 2004).”

    ”Lisäksi minkki on tuntuvasti edesauttanut vesimyyräkantojen jyrkkää laskua Brittein saarilla, missä laji on hävinnyt laajoilta alueilta ja on julistettu uhanalaiseksi (Woodroffe & Lawton 1990, Aaars ym. 2001).”

    ”Väitöskirjassaan Karen Fay osoittaa nyt minkin haitallisuuden myös alueen myyräkannoille. Saaristossa minkin saalistus pienentää myyräkantoja. Normaalisti saariston myyrät liikkuvat saarelta toiselle muodostaen uusia paikalliskantoja, mutta minkin saalistus voi estää levittäytymisen ja johtaa myyrien paikalliseen häviämiseen.”

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tutkimuksissa on löydetty borrelia-bakteereita hyttysistä sekä HIRVI- ja hevosKÄRPÄSISTÄ.

    ”…Studies have demonstrated that deerflies, horseflies and mosquitos can carry the B. burgdorferi spirochete…”

    Hirvikärpäsistä! heh, heh !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)