Keskustelut Metsänomistus Punkinpirulaiset haittona…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)
  • Punkinpirulaiset haittona…

    Tämä kesä on ollut ilmeisesti punkkien paratiisiaikaa, sillä jokaisen ”metsäreissun” jälkeen kehostani on kaivettu punkki. Otus on pirullinen, sillä ennen ”kairansa” työntämistä ihon läpi, ötökkä ruiskuttaa puudutusainetta iholle ja uhri ei tiedä toimenpiteestä mitään.

    Onkohan vereni tavallista maukkaampaa, vaan mistähän johtunee, että jo neljä punkkia on kupannut vertani? Jokainen ötökkä on kotiin palatessa ollut jo niin syvällä, että pikkuisen on takajalkojen päitä ollut näkösällä.

    Ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseudulla punkeilta ei pääse piiloon kuin sisästiloissa. Joka reissullani päälläni on ollu pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta, tietysti lakki ja tunnin välein naamaan, niskaan ja hiuksiin olen ”ohovia” voidellut. Eipä ole auttanut…

    Syön parasta aikaa antibioottikuuria ( 6 tablettia päivässä 14 päivän ajan), sillä yhden pureman ympärille punoitus laajeni halkaisijaltaan n. 8 senttiseksi.

    Punkin puremiin on suhtauduttava vakavasti, sillä aivotulehdus ja borrelioosi vievät pahimmillaan liikuntakyvyn iäksi lievemmistä oirehtimisista puhumattakaan.

    Ennen ohjeistettiin punkkien kyttäävän nisäkkäitä pitkässä heinikossa. Itse epäilen punkkien mahjailevan myös lehtipuissa. Näin kesäraivauksiin on saatu yksi uusi harminkappale lisää.

    Miten muualla Suomessa? Ovatko palstalaiset tehneet tuttavuutta punkkien kanssa?

  • jees h-valta

    Voidaan kysyä onko tuo parituhatta sitten paljon vai vähän.
    Kun aletaan hysterisoida jollain asialla niin se on paljon mutta jopa pienenkin kansakunnan suhteessa se on murto-osia.
    Toki tarkkailun arvoinen asia mutta onhan niitä miljoona muutakin ”pöpöä” joita pitää varoa.
    Elämä on vaarallista.

    kisi

    Jep joo, otetaan ihan iisisti. Tarkkailen silti takakyljessäni olevaa tummanpunaista kutiavaa paukamaa, että mihin suuntaan se kehittyy. Punkki tuli poistettua siitä aika pian eli ei ollut ehtinyt vielä täyttyä verellä.

    Voisikohan niitä peuroja, hirviä ja mykriä pistää jollekin lääkekuurille, että häviäisi niistä inhottavat bakteerit pois kuljeksimasta?!

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Luetun ymmärtäminen näkyy olevan kovasti hakusessa.

    Psykologisessa mielessä mieleen nousevat vääjäämättä myös torjunta ja kieltäminen. Ja sokea usko ansiottomiin auktoriteetteihin. Muutama tulee vielä ostamaan menolipun kuun pimeälle puolelle.

    jees h-valta

    Suhteutin vain siihen tuntimäärään mitä tulee itsekkin kevätkesästä maastossa touhuttua. Ja silti ylen harvoin osuu kohdille. Syyspuolen hirvikärpäset kyllä joka reissun riesa.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Miten ne bakteerit jollakin kuurillä häviäsivät niistä reservuaareista, kun ne eivät niiden (myyrät, hirvet, valkohäntäpeurat) tahtia edes haittaa. Sitäpaitsi nehän väistävät immuunijärjestelmän tunkeutumalla hermo- ja hermotukisolujen sisään ja sitoutuvat komplementtien säätelijöihin.

    Selvennykseksi: reservuaari on ikäänkuin varasto, josta verenimijät käyvät noutamassa sen borrelia-bakteerin.
    Jos se reservuaari sattuu olemaan myyrä, niin sillä samalla reissulla voi saada mukaansa myös jänisruttobakteerin ja puutiaisaivokuumeviruksen. Ja monia muita.

    jees h-valta

    Nitistin juuri tänä iltanakin iholta yhden punkin.
    Kyllä ne siitä nyt löytyy kun muistaa hiukan syyniä joka reissun jälkeen.

    sawo sawo

    Kyllä ne täälläkin kertovat lemmikeistä punkkeja löytäneen.

    Mutta itse en ole koskaan löytänyt, vaikka jokakesä heinikkoisissa lehtipuu vesakoissa raivailen. Minä haisen pahalle, tai ne ei muutenvaan pidä minusta, tai sitten niitä vaan ei ole täälläpäin.

    Kun lukee näitä tarinoita, niin pitää vaan toivoa että pysyvätkin minusta erossa.

    Joskus hirvikärpäs aikaan tulee joku punainen läikkä nahkaan, saattanee olla hirvikärpäsenkin purema, mutta kyllä ne jäljet on ajankanssa hävinneet ilman muita oireita.

    Antonin poika

    Tämä Borrelia-keskustelu on ollut taattua Antonia, roppakaupalla väärää informaatiota. Antonhan kopio webistä harhoihinsa sopivia lauseita ymmärtämättä niiden merkitystä.
    Pari esimerkkiä, tila ei riitä kaiken korjaamiseen.
    Anton väitti hyttysten ja hirivkärpästen levittävän borrelioosia. Mitä sanoo CDC (Centers for Disease Control, USAn ”kansanterveystieteen laitos”, maailman johtava tutkimuskeskus alalla)
    ”There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice.” Laajaa Borrelia-katsausta voi lukea http://www.cdc.gov/lyme/ — Uskoako Antonia vai maailman johtavaa tutkimukeskusta?

    Antonilla on mennyt sekaisin se, että Borreliaa on joskus löydetty esim. hyttysistä, mutta hyttyset eivät todennäköisesti voi levittää Borreliaa eteenpäin, koska hyttysissä ja kärpäsissä Borrelia ei säily kauan eikä niissä muodostu sitä proteiinia, joka punkeissa muodostuu, ja on tarpeen, jotta punkki voi Borreliaa hyvin levittää.

    Anton myös väitti valkohäntäpeurojen olevan reservuaareja. Antonille voidaan tässä antaa hieman anteeksi, koska kyseinen kohta Zoonosikeskuksen sivuilla on väärin. Metsäkauriin ja valkohäntäpeuran merkitys punkeille on siinä, että ne tarjoavat aikuisille punkkinaaraalle runsaan veriaterian, jonka turvin punkit tuottavat paljon munia ja siten uusia punkkitoukkia.Hirvieläimet myös siirtävät punkkeja alueilta toisille. Punkit harvemmin, jos koskaan, saavat Borreliaa näistä hirvileläimistä, koska Borrelia kasvaa niissä huonosti. Mutta pienten hirvieläinten runsaus määrää punkkien runsauden. Borrelian punkit, ennen kaikkea nuoret toukat ja nymfit, saavat etupäässä metsämyyristä ja -hiiristä, joissa pöpö kasvaa hyvin. Hyviä reservuaareja ovat myös oravat ja päästäiset. Aikuiset punkit puolestaan suosivat isompia nisäkkäitä. Euroopassa on ainakin 6 eri Borrelia-lajia, joista osa ei kierrä nisäkkäiden kautta laisinkaan, vaan on linnuissa ja sisiliskoissa.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Jotkut olettavat, että hyökkäys on paras puolustus, mutta kun rotta on JO loukussa (ollut jo vuosia), niin on parempi olla uhoamatta (rotan kannalta).

    Noita samoja mantroja, jotka ovat peräisin samasta myrkytetystä lähteestä, hoki myös kääpäkorhonen (on muuten suonenjoelta lähtöisin) sieltä metlalta, kunnes jäi haukkomaan henkeään pitkäksi aikaa, kun esittelin herralle lukijoiden kuvista myyräkuvan, jossa myyrän korvallisella oli kolme (3) itsensä täyteen VERTA imenyttä punkkia.
    Pitkän hiljaisuuden jälkeen kääpä alistuneesti myönsi, ETTÄ NOINHAN SE ON.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Seuraavan tiedon lähde on Lääkärikirja Duodecim ja se on päivätty 6.6.2012:
    ”Borrelioosi on hämähäkkieläimiin kuuluvan puutiaisen (Ixodes ricinus-punkin), levittämän Borrelia-bakteerin aiheuttama infektio. Joskus harvoin tartunta voi tapahtua paarmojen tai muiden pistävien tai purevien hyönteisten kautta”.

    Punkkihan huomataan yleensä useita päiviä sen kiinnittymisen jälkeen.
    Nuo muut verenimijäthän pyyhkäistään välittömästi iholta, kun ne havaitaan. Siitä huolimatta ne tartuttavat borrelioosia. Tuo nopea tartuttavuus tekee niistä erityisen vaarallisia.

    Mistä suurikokoinen paarma on saanut bakteerin levitettäväkseen? Myyristäkö? Entä hirvikärpänen?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)