Keskustelut Puukauppa Puukauppa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)
 • Puukauppa

  Merkitty: 

  Tein puukaupan täällä Itä-Suomessa ja puut on nyt pinossa ja osa tehtaalla.

  Kiinnitin huomioni koivukuidun katkontaan joka tehdään kolmemetriseksi. Minulla oli noin nelimetrinen hieskoivikko ja kun siitä otetaan ainoastaan yksi kuitu jää metsään hyvää teollisuuden tarvitsemaa kuitupuuta.

  Tämä katkonta tehdään autokuljetusten takia. Onko muilla kokemuksia tästä asiasta?

 • Metsuri motokuski

  Se on totta että kuitupuunostajat tietävät kyllä mihin omat kuidut menee. Tuossa yllä tarkoitin sitä että jotkin sahat teetättävät havukuidut myös kolmosina. Ainakin minulle ne ilmoittivat että on varmempi näin tehdä kun osoite heillä ei ollut vielä selvillä.

  mettämiäs

  ”Käsittääkseni tuo kolmosen mitta perustuu siihen että sellunkeitossa se helpottaa valmistusprosessia(?)”

  Riippumaton ajattelija näyttää olevan ainoa, joka on oikeilla jäljillä koivukuitukolmos-kysymyksessä…

  Tolopainen

  Havukuidustakin tehdään sellua ja siinä on laajempi pituustoleranssi, yksittäinen sellukuitu taitaa olla muutaman millin pituinen. Kun uudet rekat saavat olla lainsäädännön nyt muuttuessa huomattavasti pidempiä, luulisi tämä koivukuidun hölmö mitta vähitellen menevän samaksi kuin havukuidullakin. Sillä ei ole mitään tekemistä sellunkeiton kanssa, vaan johtuu siitä, että rekkafirmat haluavat ajaa kantavuuden rajoissa puutavarakuormia. Lisäksi yhtiöt saavat parempaa kuitupuuta, kun katkovat kuidut kolmosiksi ja ne pätkät jäävät metsään. Kuidusta on kuitenkin ylitarjontaa, eikä muutama kuidunpätkä metsässä merkitse mitään.

  omapäinen

  5m mutkaisesta koivukuidusta kuorma-auto  yrittäjä ei saa kiintoja eikä kiloja niin paljon kuin kolmimetrisestä. Teollisuus joitui maksamaan vajaakuormalisää..

  Jätkä

  Jos hyvää, suoraa koivukuitua on yhdistelmässä karikoiden väli täynnä, niin ylikuormalla mennään niin että tärisee. Kun poliisit alkoivat punnitsemaan puukuormia, niin koivukuormat pienenivät n. kolmasosan verran. Autoissa on kuormainvaakat ja epäilemättä kuormat ovat aina täynnä.

  Tolopainen varmaan tietää, missä ne katkoo noita kuusmetrisiä kuivukuituja keskeltä, kun näkyy Äänekoskea kohti menevän kuusmetristä kuitua, jota nupin päällä on yksi mitta, perävaunussa kaksi. Jos ne eivät sellaisina kelpaa tehtaalle, niin missä ne katkaistaan?

  pihkanaama

  Noinhan se varmaan yleisimmen menee, että kolmimetriseksi tehdään koivukuidut. Minulla kuitenkin tämän talven koivukuidun hankinnassa käy 300-550cm pituus ja latvamitta 6cm. Paras joka minulla on ollut tähän mennessä.

  Pystykaupassa ovat täälläpäin katkoneet kolme metriseksi koivukuidut. Saattaa tietenkin mennä eri osoitteeseen ne puut kuin tuossa hankinnassa.

  Tolopainen

  Tietenkin teollisuus ajaa omaa etuaan koivun 3m katkonnassa, se saa sitäkautta järeämpää kuitua ja ne ohuemmat tumpit jää metsään, yleensä kuitupuuta lyhennetään ohuemmasta päästä. Kuitupuuta on muutenkin ylimäärin, eikä noista tumpeista määrällisesti juuri mitään kerry. Mitä ohuempaa kuitua, sitä enemmän puukuormassa on ilmaa, josta ei makseta kuljetusyrittäjälle.

  metsä-masa metsä-masa

  Väli-Suomessa on hyvä tilanne niillä puunostajilla, joilla on kauppa Savon Sellulle. Siellä on sallittua n. 3, – 5,5 m:n vapaa katkonta, ilman rajoituksia. Katkonta haarukka on valtavan hyvä harvennuksen ja aukon koivut saa aina ajettua minimiläpimittaan asti.

  Tottunut kuljettaja saa myös pitkänrangan ajettua minimiin, vähemmän kokemusta omaavilla on hankaluuksia opetella ajamaan liikkeessä oleva koura minimiin asti, koska ranka on liikkeessä painava.

  mettämiäs

  Edelleenkin Riippumaton ajattelija on ainoa, joka on oikeilla jäljillä koivukolmosten suhteen…

  Metsänmies

  Tuohon aloittajan viestiin. Nelimetrinen koivikko kuusten päällä on raivaussahatyötä, se on kolmen metrin korkeudelta noin sentin vahvuista. Olet siis tehnyt hyvät kaupat,normaalisti minimimitta on 6 senttiä. Latvoista voit tehdä varpuluutia ja myydä torilla. Ja vaikka puusi olisivat seitsämän metrin pituisiakin, ne ovat edelleenkin raivaussahalla kaadettavia, ei niistä vieläkään saa kuitupuuta.  Energiapuuksi kelpaisivat jos viitsisit ne itse toimittaa tienvarteen. Paras hyöty niistä kuitenkin on , kun jätät ne seuraavalla kerralla lannoitteeksi sinne kuusentaimikkoosi. Saat vielä Kemeratuenkin taimikonhoidosta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)