Keskustelut Puukauppa Puukauppa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)
  • Puukauppa

    Merkitty: 

    Tein puukaupan täällä Itä-Suomessa ja puut on nyt pinossa ja osa tehtaalla.

    Kiinnitin huomioni koivukuidun katkontaan joka tehdään kolmemetriseksi. Minulla oli noin nelimetrinen hieskoivikko ja kun siitä otetaan ainoastaan yksi kuitu jää metsään hyvää teollisuuden tarvitsemaa kuitupuuta.

    Tämä katkonta tehdään autokuljetusten takia. Onko muilla kokemuksia tästä asiasta?

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Koivussa 18 cm latvaläpimitta on Upm:lla,mutta pituusmittoja vain neljä+yksi apumitta.Mitä tulee kaskikoivikoihin,niin ilmeisesti aikanaan kotipaikan metsistä oli ”poimintahakattu”parhaat puut.Ennen koivutukki loppui ensimmäiseen oksaan kuulema ja männytkin mitä seassa oli,olivat pääosin laadultaan”ratapölkky”tavaraa.Eli laatupuut olivat häipyneet ja halkopuuta jäänyt lihomaan.

    Tolopainen

    Täytyy ihmetellä miksi puukauppaan ei yhtiöillä ole toimivia välineita. Ei sähköinen kauppa todellisuudessa toimi, ei siellä voi yhtään puukauppaa tehdä. Ei ole päivän hintoja ei mitään, järjestelmät on aivan lapsenkengissä. On aivan turhaa ajanhukkaa edes käyttää noita. Parempi soitaa suoraan ostomiehelle ne viisi kertaa ja odotella puoli vuotta, kahta puukauppaa enempää Suomessa on mahdoton tehdä vuoden aikana. Ostomiehiä on nykyisin niin vähän ja he ovat lomalla, sairaana tai kursseilla tai muuten vain huonomuistisia ehtiäkseen käymään leimikolla.

    jees h-valta

    Minulla kyllä on kaupat keritty kiitettävästi käymään tekemässä mutta suoritus on se joka junnaa. Mutta tuossa kyllä hiukan perää ettei sähköisestä kaupasta ole juuri mitään hyötyä. Ainoastaan paperien teko jää pois. Yleensä se menee niin että osto on omalla koneellaan ja tekee tarjoksen ja minä tarkistan ja hyväksyn sähköisellä tunnisteella. Mitään sen hienompaa ei todella tuossa touhussa esiinny. Noh, ehkä se että saa parempilaatuiset leimikkokuvioiden kartat.

    hatelo

    Hyvin on toiminut minulla aina puukaupan teko ja kaikki puu on aina suhdanteista huolimatta käynyt hyvin kaupaksi. Hintatasokin se minkä markkinoilta saa. Tilakaupoissa olen tiedustellut tarjouksen jo ennakkoon, puukaupat heti tilakaupan jälkeen (usein samalla reissulla nimet sekä kiinteistökaupan että puukaupan kauppakirjaan, puukauppa nykyään toki sähköisesti) ja sitä kautta raha nopeasti kiertämään.

    Jätkä

    Onko Pohjanmaa laatu-koivujen vähyys sen syytä, että siellä Suomen parhaat koivuhuonekalut on aina tehty – ja vieläkin tehdään, vaikka sekin teollisuus on joutunut murrokseen. Eli onko siellä liian hartaasti rassattu laatukoivut pois ja alettu kasvattamaan hirvenlihaa koko maakunnassa.

    Hieskoivukin kasvaa erinomaisella nopeudella viljavalla pohjalla ja kun se vesakkovaiheessa huolellisesti valikoiden harvennetaan ottaen huomioon syntymätapa, eli onko se vesasyntyinen – juuresta noussut,- vai siemensyntyinen?

    Seinäjoelta etelään tultaessa on tien varressa enstisen Törnävän kartanon turvemaita, joille on istutettu koivikkoa. Siinä pitäisi näkyä, kuinka käy, kun turvemaalle, jossa pohjavesi on korkealla – istutettu rauduskoivikko EI menesty juuri mitenkään.

    En tietenkään voi vannoa, että Hieskoivu olisi menestynyt paremmin tai jopa hyvin, mutta kuitenkin tuossa taistelussa on ollut melko suuret tappiot, vaikkakin koivukuitua siitä on jo tehty – samoin energiapuuta. Savossa se olisi hakattu laatutyvinä ja vaneritukkeina aukoksi jo vuosia sitten. Siellä nuo onnistuvat – Syystä tai toisesta.

    Tolopainen

    Nyt en ymmärrä mihin ihmeen papereihin pitäisi käydä nimet allekirjoittamassa, kyllä tuosta järjestelmästä nyt sen hyödyn saa, että voi sähköisesti allekirjoitaa, kun se tarjouksen on ostomies laittanut. Mutta se kestää ja kestää, kun ei oikein huvita metsään kävellä aina pitäisi olla oppaana mukana.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Savon parhaat koivikot lienevät syntyneet kaskeamisen tuloksena? Maaperä on siellä suotuisa, ilmastokin, ja ilmeisesti myös perimä. On kyllä mielenkiintoista nähdä, tuleeko viime vuosien istutuskoivuista laatutyviä. Siellä missä hirviä ei ole liiaksi, voisi onnistua.

    Tolopainen

    Mistä sellaisen paikan voisi löytää nykyisellä hirvitiheydellä, tuo koivujen viljely on MHY:n harrastamaa metsänomistajien höynäyttämistä, 90% menee hirvien ruokapöytään.

    omapäinen

    2000-luvun alussa oli vaikeuksia toimittaa pohjanmaalta ”laadukkaita”  vieskoivusta tehtyjä vanerikoivuja keski-suomen vaneritehtaalle.Kuorma-auton kuorma meni yleensä tarkempaan tutkimukseen..Raakkeja yleensä löytyi ”kiitettävä määrä.. Käteis- ja hankintakaupan ”tukit” monesti olivat kuitupuuta.Monesti alle 10kpl eriä….

    Näistä raakkieristä piti tehdä kirjallinen ”aine”ettei tälläinen touhu jatku… Näitä aineita tuli kirjoitettua iso pino…Piti luvata että mitattavat vaneritukit ja muutkin tukit ovat ristikolla…..tai muuten todeta tukin viat…

    Jean S

    Menee nyt vähän aiheen viereen, mutta eteläisellä Pohjois-Pohjanmaalla riitelin pari vuotta sitten paikallisen mhy:n henkilön kanssa puhelimessa siitä, kasvaako metsässäni rauduskoivua. Ei kuulemma kasva siellä päinkään.

    No, jostain syystä röpöoksaisia pikkutaimia ja habitukseltaan täysin rauduskoivun mallisia isoja koivuja kasvaa omistamallani kuivalla hiekkakankaalla. Eli eiköhän metsäammattilainen ole väärässä.

    Mitä nyt olen metsissä pyörinyt pitkin Suomea, niin oikein lihavia rauduskoivuja löytyy aika usein nimenomaan pohjavesivaikutteisilta kankailta mäntyjen seasta.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)