Keskustelut Puukauppa Puukauppa-asiaa

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Puukauppa-asiaa

  Merkitty: 

  Minulla on kauppa tekeillä 2,2 ha päätehakkuuleimikosta, jossa arvion mukaan puustoa noin 700 m3, joka käytännössä kokonaan kuusta. Rinnankorkeusläpimitta keskimäärin 28cm ja pituus 24 m. Yleisluonnehdinta laadusta hyvä, ja odutukset korkealla tukkiprosentin suhteen. Metsäfirma A tarjoaa kuusitukista 58,5€/m3 ( pituus 312-612 cm, läpimitta 160-429 mm)  Tämän lisäksi tarjouksessa on kuusiparru ( pituus  370-520 cm, läpimitta 130-149 mm, ), hinta 25€/m3. Metsäfirma B tarjoaa kuusitukista 61€/m3 (pituus on 411-548 cm, läpimitta 150-650 mm)  Tämän lisäksi on kuusipikkutukki (pituus  368-518 cm, läpimitta 128-149 mm, ), hinta 32€. Kuidun hinnat molemmissa tarjouksissa suunnilleen saman. Kumpaan tarjoukseen päätyisitte? riittääkö A:n lyhyempi tukin katkonta kompensoimaan hintaeron?

   

   

 • Jätkä

  Kun aloitettiin pikkutukkien teko, niin korjuutekniikka oli vielä suhteellisen alkeellista.

  Tukit tehtiin metsässä tukeiksi ja latvat tuotiin lähinnä pitkänä varastolle. Kun tukit oli tehty, alkoi jokainen metsuri tekemään latvoista kuitupöllejä ja kekattiin, että pikkutukkeja tietty niistä paremmista latvoista.

  Nopea laskutoimitus osoitti, että silloinen kaksimetrinen kuitupölli antoi paremman ansion, kuin noin nelimetrinen pikkutukki.

  pikkutukkeja siunaantui todella vähän, siitä tuli kyllä palautetta, mutta hieman liian myöhään.

  Nyrkkisääntö on, että pikkutukkia ei ajatella vähääkään, kun tukkeja apteerataan.

  petep

  Metsänhoitoyhdistyksen tyypit on vahvasti saunotettuja tiettyjen tahojen kanssa joten pysyttele erossa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Katkontaseurannan mukaan erot ostajakandidaattien välillä ovat suurimmillaan kakkosharvennuksissa, ei niinkään päätehakkuuleimikoissa.

  Jätkä

  ”-Metsänhoitoyhdistyksen tyypit on vahvasti saunotettuja tiettyjen tahojen kanssa joten pysyttele erossa.”

  Taitaa jossain päin olla Metsäliiton kauppakirjalomakkeita MHY:n toimihenkilön salkussa aina, kun kulkee kylillä ja tietenkin toimistopöydän laatikossa.

  Metsäliitto on myös aika nihkeä Pikkutukkien ja Parrujen ostajana.

  mehtäukko

  Nihkeä on.

  Ainakin parrujen naplaaminen ei vastaa tarkoitustaan muutenkaan, jos leimikko ei ole sen laatuinen ja määrät riittäviä.

  On todella suuri ero aloituksen vaihto-ehtojen toteutumalle se, mitkä ovat katkontaohjeet / sen toteutus. Kauppakirjan luvut jäävät viitteellisiksi jos joku osa-alue kemmertää.

  metsä-masa metsä-masa

  jpjulku, Oikeita asioita olet pohtinut kysymyksessäsi. Moton automatiikka kyllä pitää huolen lajikohtaisesti minimi mitoista, kunhan minimi katkaisun painotus on kohdallaan.

  Jos vastaan tule yllättäviä vikoja rungossa ja on kuljettajan mentävä käsiajolle, silloin lyhyt mittavalikoima- auttaa tukkikertymässä.

  Selvitä vielä A tarjouksen tehneeltä firmalta, onko katkonta rajoituksia lyhimmissä tukin pituuksissa, löytyykö ylipaksulle tukinhintainen laji ja selvitä minkä arvoista palautta A ostaja on saanut aiemmin.

  Jos näihin saat myöntävän vastauksen silloin kauppa kannatta tehdä metsäfirma A: n kanssa.

  huski

  Sanoisin että B on parempi, A:n kans pystyy elämään . Jos ovat saman kulmakunnan sahureita niin tietänevät toistensa hinnat ja mitat,joten henkilökemiat peliin ja uus tinki kierros ku on tälläiset kelitki.Tarjolla kannattaa pitää hinnat kuiteki vähä heiluu tähä vuode aikaa ja lasku on varmaa jos pakastaa-

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)