Keskustelut Puukauppa Puukauppa ennen lainhuutoa ja lohkomista

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Puukauppa ennen lainhuutoa ja lohkomista

  Hei,

  Tuli ostettua palsta.

  Voiko puukaupan tehdä jo lainhuutoa ja lohkomista odotellessa vai pitääkö nuo asiat olla loppuun saakka hoidettuna? Kauppahinta on maksettu ja määräalan omistus sillä perusteella siirtynyt.

  Palstan rajat ja palstalle kulku ovat hyvin selkeitä, tieoikeus ei tuota ongelmaa lohkomisessa.

  M83

 • jees h-valta

  Kyllä se lainhuuto on varrottava. Ei ainakaan mikään firma tee pystyyn kauppaa jos omistusoikeutta ei ole lainhuudolla vahvistettu. Sitä ennen tietty pitää hoitaa lohkominen myös kuntoon.

  oksapuu

  Kunnan/Kaupungin etuostoaika on muistaakseni näissä ei sukulaiskaupoissa se 2kk, jonka jälkeen voi saada lainhuudon…

  Itse tässä ihan luottavaisena odottelen 🙂

  Timppa

  Selvä on, että lainhuuto riittää omistusoikeuden varmistamiseksi.  Lohkominen tulee sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun maanmittari muilta kiireiltään ennättää.

  Jesse saanko oikaista.  Joskus taannoin suoritettiin ensin lohkominen ja sen jälkeen sai lainhuudon.  Nyt systeemi on päinvastoin.  Ensin haetaan lainhuuto ja sen jälkeen käynnistyy lohkomisprosessi ilman eri anomusta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä minä olen monelta tilalta tehnyt heti puukaupat.SE on ostajana ollut,puitakin usein hakattu ennen lainhuutoa ,että lohkomista.Puukaupparahaa eivät maksa ennen,kuin kiinteistörekisterissä näkyy lainhuuto uuden omistajan nimissä.Kunta ei käytä meillä etuosto-oikeutta,joten olen heti maksanut varaisiirtoveron ja hakenut sähköisesti lainhuutoa (lepäävä).Näin lainhuuto tulee n. 3:n kk kuluttua,jos haluat asiaa jouduttaa,silloin pyydät lausunnon etuosto-oikeuden käytöstä kunnalta,tämä päätös maksullinen.(n.100€ ?)

  Varsi

  Kyllä minäkin puukauppoja olen tehnyt ennen Lainhuudon saamista. SE vaati kaupanteko tilaisuudessa kopion metsätilan kauppakirjasta. Kunnalta oli jo kaupanteko vaiheessa pyydetty kirjallinen lausunto etuosto-oikeudesta luopumisesta.

  jees h-valta

  Selvä Timppa, tosiaan en ole aivan viime vuosina määräalaa ostanut joten ei kovin tuoretta tietoa ollut. olet varmasti paremmin ajan hermolla tässä asiassa. yksi lainhuuto tosiaan myös vartoilulla. Ennakkoraivausta olen jo tehnyt mutta en ole edes kauppaa sinällään yrittänytkään. Mukava saada kuviokohtaiset ensin peliin Metsään.fi:in niin saa helpommin kaupan rajattua sopiviin puihin.

  oksapuu

  Niimpä…

  Metsään.fi aukeaa myös kun lainhuuto on saatu, näyttää sitten myös ne luontokohteet kaupan päälle…

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsään.fi tietoihin pääsee kyllä ennen lainhuutoa,kun skannaa kauppakirjan kopion sinne.Tila näkyy sitten uudelle omistajalle ,joskin edellisen omistajan nimellä siihen asti,kunnes lainhuuto saatu.

  hatelo

  Jos kauppakirjassa lukee, että omistus- ja hallintaoikeus siirtyy tämän kauppakirjan allekirjoituksin, niin eikun puukaupoille. Ei siinä mitään lainhuutoja tarvita, ne voi kestää kuukausia. Omistaja/hallintaoikeuden haltija saa myydä puut. Monesti olen käynyt tekemässä puukaupat samalla reissulla kun tilakaupat. Nyt tein syksyllä tilakaupat to, puukaupat pe ja ekat 30 t€ oli tilillä jo seuraavana ke.

  oksapuu

  Tuota en tiennyt, pitääpä kokeilla…

  Kiitos Metsäkupsa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)