Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 389)
 • Puukauppa v. 2020

  Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

  Metsä ja luonto kiittävät.

 • Puuki

  Saako kysyä mikä on se nouseva hinta tarkalleen  siellä päin ?  Nousuvaraa on kun ehti laskeakin tukkipuun hinta liki 15 % välillä. Vaan kuitupuukokoisen puun hinta on noususuunnassa täälläkin ”peräkylässä” –> soon nyt nimellisesti just sama kuin v. -07 oli . Inflaatio ehtinyt nakertaa siinä ajassa melkosen loven euron ostovoimaan mutta jotain posit. silti tuokin.  Ja ostohalukkuuttakin on taas kiitettävästi.

  Jean S

  Kiinnostava kysymys, miksi juuri kesäkorjuun avoille, kun vuosi sitten tarjottiin jotain samantapaista muistaakseni kaikille kesäkorjuuleimikoille? Onko sahatavarankin markkinatilanteessa näkyvissä kohentumista, vai onko tavoitteena yksinkertaisesti saada mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon isoa kuitua, kun varastot ovat tyhjät?

  Rane

  ”Metsä ja luonto kiittävät.”

  Olkaapa hyvät.Tavataan taas hakkuilla.

  Visakallo Visakallo

  Metsä Groupin vertailukelpoinen liikevoitto romahti loka-joulukuussa 76 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 208 miljoonasta eurosta.
  Myös koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos putosi reippaasti. Viime vuoden voitto oli 495 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna voittoa kertyi 849 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 5,5 miljardiin euroon 5,7 miljardista eurosta. Metsä Group on investoinut viime vuosien aikana yli kaksi miljardia euroa tehtaisiinsa. Yhtiö suunnittelee parhaillaan seuraavaa noin kahden kahden miljardin euron investointiohjelmaa. HS

  Tolopainen

  Enskan tulos oli  suhteessa liikevaihtoon vielä huonompi. Syklinen toimiala, tänä vuonna tulokset rojahtaa vielä lisää.

  Jean S

  Visa: Kiinnittää huomiota, että liikevaihto ei juurikaan ole supistunut. Jos sellun hinta on laskenut, sitä on siis myyty enemmän ja halvemmalla.

  MT ja Sahateollisuus ry:n Merivuori: Lakon päättyminen sahoilla ei silti takaa hänen mukaansa nykyisessä kilpailuasetelmassa sitä, että sahat loppuvuoden pyörisivät ja työllistäisivät normaalisti.

  ”Jos ei puukauppa käynnisty, ovat lomautukset sahateollisuudessa erittäin todennäköisiä.”

  Jos puukauppa ei käynnisty? Onko se sitten jumissa sen takia, että myyjät eivät myy?

  pihkatappi pihkatappi

  Metsägroupilla vuoden 2019 poistot yli 400 miljoonaa ja tämähän tästä kasvanee muutaman vuoden päästä. Kannattaa myös katsoa kassavirran kehitystä. Velkaa näkyy olevan reilu 300 miljoonaa, eli ei käytännössä ollenkaan. Kyllä meillä säästöpossu on kunnossa, jos sitä joku miettii.

  Visakallo Visakallo

  Kysymys oli vain tulevasta puunkysynnästä, eli en usko mihinkään kovin suureen kysyntään. Kesäleimikot ovat toki haluttuja huonoinakin aikoina.

  Puuki

  Vanhoja ei kannata liiaksi muistella. Pörssikurssit kuitenkin olleet pääosin nousussa .

  Leimikoiden puutavaralajien hinnoissakin on havaittavissa vaihtelua ; huonoimman ja parhaan tarjouksen erot oli kuitupuussa 27, 7 % ja tukissa n. 7 % .   Energiapuun käyttö luultavasti lisääntyy koska turpeen käyttö vähenee. Ei sitä paleltumaankaan kannata jäädä vaikka kuinka pitäisi olla trendikäs ja lisätä hiilinielua kaikin voimin, vähän epävarmoin ja vielä epävarmemmilla tavoillakin.

  Visakallo Visakallo

  Turve joutui ilman omaa syytään poliittisen pelin nappulaksi, kun tarvittiin jotakin, jota vihervasemmisto voisi yhdessä vastustaa. Kivihiilikasoja on alkanut näkyä myös ympäri maakuntaa, kun hakevoimalat tarvitsevat sitä tehoa lisäämään. Ovat vaihtaneet kotimaisen turpeen tuontitavaraan ja ilmasto kärsii. Hyvin tympeää viherpesuteatteria koko tämä touhu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 389)