Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 389)
 • Puukauppa v. 2020

  Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

  Metsä ja luonto kiittävät.

 • Tolopainen

  Hesari sekoilee tuo on Metsä Boardin tuloskatsaus. Metsä Group ei ole edes pörssiyhtiö. Sehän on entinen Metsäliitto.

  pihkatappi pihkatappi

  Metsägroupin luvut tuolla visakallo esitti. Metsäboard tekee hieman pienempiä numeroita, mutta etumerkki on sama +. Metsäboardin tulos on alle 200 miljoonaa vuonna 2019. Epäselvä minulle, millä prosentilla Metsäboardin tulos on koko konsernin tuloksessa, eli omistusosuuden mukaan, vaiko 100%, vai joku muu? Niin ja samoin metsäfibren tulos, onko 50% konsernin tuloksessa, vai 100%, kuitenkin investointeja kehuttiin olleen 2 mrd, eli tuossa on jo kyllä oltava kaikki.

  Tolopainen

  Niin ne olivat MB:n lukuja. Ei metsäliiton, metsäliitto on metsäboardin yksi omistajista. Ei niiden tuloksia yhdistetä, kun ei MB ole mikään tytäryhtiö. Aika huomattavasti kuitenkin palauttaa pääomistajalle pääomia. Olin väärässä MB onkin tytäryhtiö.

  pihkatappi pihkatappi

  Konsernin tuloksesta liki kolmasosa kuuluu tänä vuonna konsernin ulkopuolisille metsäfibren ja metsäboardin omistajille. Noin karkeasti, mutta eipä tuo puun kulkuun vaikuta.

  Tolopainen

  MB:n tuloksesta lähes puolet kuuluu Metsäliitolle,  jaetaan osinkoa ja pääoman palautusta. Aika vähän luulis sijoittajia kiinnostavan ML:n tytäryhtiön omistaminen, kun osakesarjoja on kaksi ja pääomistajan omistus sementoitu.

  pihkatappi pihkatappi

  Konsernin tulos on Metsäfibren, metsäboardin, metsätissuen, metsäwoodin ja puunhankinnan yhteenlaskettu tulos. Metsäboardin tuloksesta voi laskea 50% menevän muualle ja metsäfibrestä 25% muualle. Joka muualle kuuluva osuus on noin kolmasosa koko tuloksesta.

  Metsäliitto lisäsi omistustaan Boardissa. Olisi joku muukin ostanut, mutta lakko loppui ja tulos oli kuitenkin markkinoille riittävä.

  Tolopainen

  Pääoman tuotto tuota kurssia nyt kannattelee. Yli 4% tuotto näinä aikoina, kun löysä rahapolitiikka on painanut korot miinukselle riittää instituutioille.

  jees h-valta

  Kumma ilmiö on tuo valtakunnallinen puukauppakosiskelu. Onko siellä puusta pulaa vai miksi? (Juuri Iltasanomien lööpeistä suora linkki Metsäverkkoon).

  pikkutukki

  Herrat puhuu aina toista kuin ostomiehet . Ostointoa voi lisätä se että puun hinta alhaalla ja ottoaikaa on , tähän vielä ennakoiden poistuminen . Lisäksi puuta pitäisi olla kovalla maalla ostettuna pystyssä . Nyt minkä saa ostettua on kaikki firmalle kotiinpäin !

  Tolopainen

  Alkaa nuo uudet sellutehdasinvestoinnit näyttää hölmöläisten puuhastelulta, ei noihin huippuhintoihin palata enää koskaan. Kapasiteettia on jo markkinoilla ylimäärin. Painopaperin kulutus vähenee nopeasti, eikä muu kysyntä riitä sitä korvaamaan. Pakettien kuljetus Kiinasta vähenee nopeasti, kun robotit tekevät tavaraa kaikkialla yhtä edullisesti. Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 389)