Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 389)
 • Puukauppa v. 2020

  Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

  Metsä ja luonto kiittävät.

 • Visakallo Visakallo

  Puuki: ”kantojen nosto lisää taimikonhoitokuluja (~ 70% enemmän vesakkoa–> n. 50 % lisää kuluja/th-kerta)”

  Ilmeisesti maapohja ja paikalliset olosuhteet vaikuttavat tuohon vesottumiseen, koska meillä ei ole 15 vuoden aikana todettu mainittavaa eroa kannonnostoalueiden ja muiden uudistusalojen välillä, vaikka ovat olosuhteiltaan täysin verrannollisia.

  Metsuri motokuski

  Näin se on kuin visakallo kirjoittaa. Maapohjan ravinteisuudella on ratkaiseva merkitys maapohjan vesakoitumiseen kannonnosto alueella.

  Kosteilla ja rehevillä maapohjilla en antaisi kantoja nostaa.

  Puuki

  On varmaan eroja . Tuo tulos on tutkimuksesta , jonka tekopaikkaa en muista mutta riittävän monesta kohteesta se on kuitenkin aikoinaan tehty, että julkaistava tulos on saatu.

  jees h-valta

  No niin, nyt sitten Ponsse Scorpio alkaa aamulla enskaria Harjavallan työmaalla. Kehui ihan tehtävän sorttiseksi kun soitteli. Sattui mukavasti tuuria kun hyvä harvennustyön tekijäfirma sattui konetyöhön. Eikä kuulemma erityisen kiire minnekkään että kerkiää rauhassa tehdä. Kaksi kauppaa varmasti paketoidaan nyt sitten tehtyjen listaan. Kolme vielä jää suoritettavaksi. Ne onkin sitten molemmissa, H-vallassa ja Siikaisissa.

  Tolopainen

  Kyllä tulee kuorivaurioita jäävään puustoon kun tähän aikaan tehdään hakkuita. Eikö siellä ole jo lintujen pesintäaikakin alkanut.

  jees h-valta

  Puskat on ennakkoraivattu pois. Ei kai tuolla kahdensadantuhannen koneella aleta linnunpesiä tonkia? Kuoria ei kolhita kun aikaa on pitkällä puomilla sihdata.

  Tolopainen

  Taitaa olla kiirus, kun kelirikkoaikaan lähdetään hakkuita tekemään. Puita ei saa edes metsäautotien varresta enää pois kuin vasta kesällä. Kadettavan puun ei tarvi kuin hipasta jäävää runkoa niin kuori vaurioituu, noviisit hommissa.

  jees h-valta

  Kovalla pohjalla ollaan, selkeä kesäkohde koko molemmilta aloiltaan. Ei mitään rutakkoa missään. Tie on muutama vuosi sitten kunnostettu. Molempien palstojen viertä kulkee valtion tie joka sekin aika hyvin hoidettu.

  Jätkä

  Jeessillä on metsässä oikeat tosiammattilaiset, joilla on tuoreessa muistissaan kaikki opetukset. He tekevät moitteetonta jälkeä ennenkuin on risuakaan kaatunut. Sen jälkeen alkaakin tulla sanomista ja ajokone kyntää mahaa myöten taimikoiden läpi ristiin – rastiin.

  Jeessi huomaa raiskatun risukon heti kun koneiden kuljetuslavetti on häipynyt pikitietä pitkin.

  Näinhän se on mennyt tähän asti, miksi mikään olisi muuttunut?

  sikari

  En laskisi edes mönkijä miestä metsään tähän aikaan. Tästä ei hyvä seuraa.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 389)