Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

 • Tämä aihe sisältää 237 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 237)
 • Puun hinta nyt

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • jees h-valta

  Nyt on kyllä aika röyhkeää ylihintaa havaittavissa. Jotkut myy jo alle kahden euron litrahinnalla mutta esim. meillä H-vallassa ei alle 2,20.

  Tolopainen

  Kyllä ABC on kokonaisedullisin. Nimimerkillä boonukset isommat kuin koko vuoden polttoainelasku. Ei se voi silloin kallista olla.

  Visakallo Visakallo

  Myytävien tuotteiden hinnoittelu on aina oma lajinsa. Esim. tänä vuonna sai mansikat ja vadelmat 1/3 edullisemmin pääkaupunkiseuden Cittareista, kuin suoraan niiden tuotantotiloilta hakiessa.

  Apli

  Vaikka vihreä S kortti löytyy on ainakin keskisuomessa ABC niin kalliit polttoaineet eikä omilla bonuksilla sitä paikata että aina tankkaan neste tai shell, ilmaisia lounaita kun ei tahdo olla.. Mitä tulee puukauppaan eilen olin tuttuun mhy:n yhteydessä muun asian suhteen niin samalla kysyin puukauppa tilanteesta, kauppa käy tukin hinnat nousussa edelleen, kuitu ja energiapuu siinä ja siinä laskeeko, monella ostajalla talvikorjuu puut ostettu eivät osta enää..

  TTL

  Mielenkiintoista sumutusta kuitupuumarkkinoilla.

  Kävin läpi Viron valtionmetsien puuhuutokaupan tarjouksia ( http://www.rmk.ee ).

  Kuressaaren ja Pärnun satamiin ostetun koivukuidun korkeimmat hinnat olivat 132 euroa/kuutio. Ilmeisesti tavara kuljetetaan Ruotsiin.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, kun ilmeisesti huutokauppa on edennyt ”numerojärjestyksessä”, niin aluksi oli myyty koivun pikkutukkia (12-16 cm) ”jopa” hinnoilla 110-115 euroa.  Hetken kuluttua maksettiin koivukuidusta jo 20 euroa enemmän. Tarve on ilmeisesti kuitenkin kova!

  derHorst

  Tuossa huutokaupassa taitaa toteutua markkinatalous oikeasti. Eikä kukaan 130 euron kuivukuidun ostaja sitä tappiokseen osta. Suomessa ollaan satanen perässä, mutta kauppa käy. Ehkä peiliin katsomisen paikka itse kullakin.

  Apli

  Metsähallituksen ja yhtiöiden omia metsiä ainakin tuntuvat hakkaavan nyt reilusti aukoksi, tiedä mitä hintaa metsähallitus saa, samoin Tornator.. Enkä niillä paremmat hinnat kuin yksityisillä metsänomistajilla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lentokoneisiin polttoainetta puusta? Erinomaista jos on kannattavaa! (Metsäuutiset)

  Ola_Pallonivel

  Saiko Visakallo kuutiossa tarjouksia?

  derHorst

  Nuo isot toimijat kuten Tornator eivät listahinnalla myy puuta. Todennäköisesti aika reilu marginaali ylöspäin, mutta toki pystyvät myymään isosta pinta-alasta lajikkeita juuri tarpeeseen. Ei ne 130 euroa kuidusta saa, mutta veikkaan että ihan eri hinnat kuin tavan metsänomistaja.

  Metsähallituksen ongelma on se että valtio lyö julkisesti tulostavoitteet lukkoon ja se sitten tehdään. Halvalla kuitupuulla. Kyllä ostajat sen verran yhteistyötä tekevät. Ei metsähallitus pääse kunnolla bisnestä tekemään, vaan heitä viedään narussa, kuten itse kutakin meistä puumarkkinoilla.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 237)