Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

 • Tämä aihe sisältää 237 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 viikkoa, sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 237)
 • Puun hinta nyt

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • urbo urbo

  Jezze tekee aina kaikkien kanssa kauppaa mutta myy jokatapauksessa marttaliitolle on hinta mikähyvä

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsä Groupin ja UPM:n tulokset historiallisen hyvät. Entä puun hinta?

  metsätie

  <p class=”RichTextParagraph_richTextParagraph__c8kuj undefined”>Metsäyhtiöiden hyvien tulosten kausi saa jatkoa Metsä Groupin tuloksesta. Koko Metsä Groupin kevätneljänneksen tulos oli ennätyksellinen.</p>
  <p class=”RichTextParagraph_richTextParagraph__c8kuj undefined”>”Kokonaisuudessaan ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksesta muodostui erittäin vahva. Toinen vuosineljännes oli liikevoitolla mitaten Metsä Groupin historian paras”, totesi pääjohtaja <strong id=”strong-e70f84901971945ddbeabadaddfc5666″>Ilkka Hämälä tuloskatsauksessa.</p>
  <p class=”RichTextParagraph_richTextParagraph__c8kuj undefined”>Metsä Groupin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa viime vuoden vastaavasta jaksosta 18 prosenttia 1822 miljoonaa euroon. Vertailukelpoinen liiketulos puolestaan kasvoi 37 prosenttia 330 miljoonaan euroon.</p>
  <p class=”RichTextParagraph_richTextParagraph__c8kuj undefined”>Kovimpaan tulokseen liikevoittoprosentilla mitaten ylsi sellu- ja sahateollisuus. Sen vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli kevätneljänneksellä 29 prosenttia.

  </p>
  Kuitupuu lähes ilmaista……..

  Puuki

  MG saisi vähintään tuplata maksamansa koron puun myyntisijoituksille nyt, kun vuosi-inflaatio on jo 7 %.   Pienosaomistajat on jo osallistuneet riittävästi esim. Venäjän tappioiden kuittaamiseen.  Silti erittäin hyvin näköjään menee sellutuotteiden ja sahatavaran tuottojen noustua.  Uudet tuotantolaitoksetkin kuulemma oli pääosin kustannettu  jo ennen rakennuskustannusten huippunousun vaikutusta investointikustannuksiin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pyysin harvennus tarjouksen kolmelta mg, upm ja pikkusaha. Mg ehti jo tarjota, minä en ollut uskoa silmiäni, siinähän oli ihan kelpo hintoja, saapa nähdä miten sahan käy. Aiemmin saha on tarjonnut jopa kuiduista paremmin kuin mg, nyt taitaa pitkästä aikaa käydä toisinpäin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tuonne urbon yms pähkäilyyn että on tullut tehtyä umpinkin kanssa kauppoja mutta toki siitä aikaa jo jotain on. Nyt seuraava kauppa on latvukset jotka lähes varmasti menevät H-valtaan tulleelle toimijalle eli Kumekolle. Vanha Metsäliiton mies siellä nyt meidän kulmien ostajanakin vielä. Tuntui ainakin puhelimessa erittäin asialliselta.

  Apli

  Kovaa tulosta myös Metsäliitto ja puun ostointoa löytyy jospa joskus päästäisiin  kauppoihin, siitä onkin aikaa kun viimeksi näin kävi… Jäsenyys ei edelleenkään innosta vaikka keväällä siitä oli puhetta.

  Ola_Pallonivel

  Kuutiosta lähti tarjouspyyntö, ensimmäinen kerta minulle. Liekkö muut edes tarjoaa, kuin Metsä gruuppi.

  Puuki

  Hyvä kuulla että myös MG:n tarjoukset onkin seurailleet (viiveellä) norm. hintatilaston mukaisesti nousuja.  Paikallisen ostomiehen mukaan ei olisi MG:llä hinnat nousseet yhtään vaikka muilla oli, kun kyselin mahdollisesta takuuhinnasta aiemmin.  Tilanne on  jonkin verran muuttunut.  Inflaatiokorjausta on siis odotettavissa.

  TTL

  Jännittävä pompsahdus kuitujen hinnassa 30 viikon tilastoissa alaspäin.  Tämä ei mielestäni kuvasta markkinatilannetta lainkaan eikä saamiani tarjouksia.

  Kauppamäärät ovat erittäin pieniä myös. Lisäksi suuri osa toimijoista tarjoaa runkohintaa. Tämä tilavuus poistuu ainakin kuitujen tilastoinnista.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 237)