Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 123)
 • Puun hinta nyt

  Merkitty: 

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • Apli

  Julkiset puunhinnat on lähinnä suuntaa antavia, näin ainakin itse koen, todelliset hinnat on monesti jotain muuta..

  Puuki

  Tuskimpa tilastointiin tulee runkohinnoiteltujen vaikutus  tai e-puun keruun lisähinnat näkyviin.  Klapit kustantaa esim. Saksassa 80-90 € heittokuutio (klapit myyty jo loppuun siellä).  Sinne kannattaa viedä jos haluaa hyvän hinnan puille.  Jokunen rukkasen jälki tulee ylimäärästä  vientipolttopuuhun mutta mitäpä sitä ei kannattaisi tehdä, kun massia saa  ja jos on intoa siihen.

  Ola_Pallonivel

  Suurten kiinnostus talviharvennuksia kohtaan on nolla. Suuri pinta-ala ja ennakkoraivattu. Se siitä puun kysynnästä.

  jees h-valta

  Mihin niitä talviharvennuksia edes tarvitaan. Jos vain havuja tulee niin maasto näyttää kestävän aivan loistavasti hakkuutoimet kesällä. Kunhan ei kelirikkoaikaan. Minulle sattui osaava motomies joka todella havuttaa kaiken latvuksen ajourille. Oli helpompi kulkea kävellen uran vieressä kuin uralla. Älkää raivatko ajourien tarvetta ennen aikojaan. Kyllä ne sen pienemmänkin osaa eteensä puida.

  Puuki

  Ensiharvennuksilla varsinkin on huono asia , että kaikki hakkuutähteet kerätään ajourille.    Talviharvennukset sopii hankalimmille maille parhaiten, jos on talviset olosuhteet.   Ihannekeli esim. ylispuuhakkuulle on nollakeli ja lunta paksusti vielä maassa.   Ajouravaurioita ei tule ja alikasvokset säästyy hyvin .        Isojen puiden  puinti ajourille ei ole hyvä juttu , jos on säästettävää alikasvosta  urien reunoilla ; ei silloin kannata kaataa eikä puida puita niihin kohtiin joissa alikasvos pitää säästää vaan tyhjiin kohtiin .

  Apli

  Jännäksi menee havutukin osalta kilpailu kun kaikki sahainvestoinnit valmistuu, vai alkaako pienten sahojen pudotuspeli? Ne joilla ei ole omaa puunhankintaa luulisi olevan silloin heikoilla.

  TTL

  Mielenkiintoista on puumarkkinoilla myös se, että Paldiskin satamassa virolainen välittäjä ( http://www.lignator.ee ) maksaa koivu kuitupuusta jo 108 euroa kuutio.

  Puu tulee pääasiassa Suomeen Paldiskista, lännestä ilmeisesti Ruotsiin.

  Johan on markkinat!

  Mti-98

  Jännäksi menee. Koivutukki hyvässä nosteessa. Alkaa lähestyä pihkatukkeja. Kolme suurta yrittää ketkutella halvoilla hinnoilla. Nähtävästi varantoa vielä jonkin verran.

  leone

  Viron satamassa mielenkiintoisia hintoja, energiapuukin 65 euroa. Eilen kävi ostomies poikkeamassa ja meinasi että energiaharvennuspuusta maksaisivat tienvarressa 14 eur MWh eli noin 28 eur kiinto kun on kuivaa. Samalla tuumasi että kuitua menee kattilaan kun ei muuta ole riittävästi. Aidon markkinahinnan saisi kun laittaisi pienen hakevoimalaitoksen ja myisi sähkön Nordpooliin, eilenkin melkein 500 eur/MWh.

  Puuki

  Paljonkohan esim. kaukolämpö kustantaa Virossa  ? Ei varmaan ole niin kallista että ei voisi enää käyttää lämmitystä.

  Suomessa e-puulle sopiva hinta olisi n. 55 €, kun laskee kympin kuljetuskuluihin Suomenlahden toiselle rannalle.   Kantohintaa jäisi n. 20-25 €.   Sehän on sama kuin kuitupuulla.   Kuitupuulle sopiva kantohinta olisi inflaatiokorjauksen jälkeen n. 60-65 €, jos oltaisiin markkinataloudessa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 123)