Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

 • Tämä aihe sisältää 237 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 viikkoa, sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 237)
 • Puun hinta nyt

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • leone

  Parhaan hinnan energiapuulle saa kun ajattaa sen tuonne Viroon. Suomessa hinnat pysyy kurissa kun ollaan tyytyväisiä että saadaan kemerat…

  MaalaisSeppo

  Eiköhän Kemeran saa Viroonkin vietävästä puusta.

  TTL

  Meillähän on metsänhoitoyhdistyksiä ajamassa metsänomistajan etuja. Ihmettelen suuresti, etteivät ne ole alkaneet vuokraamaan Fenniarailin vapautunutta kalustoa ja viemään puuta satamiin ja sitä kautta Baltiaan. Koivukuidun Paldiskihinta 108 euroa antaa Etelä-Suomessa kantohintaa luokassa 70-80 euroa ja energiapuulle n 35 euroa. Riikaan on pitempi matka, mutta hinnat ovat vielä korkeammat.

  Ja eikö Metsägroupin ”aatteellinen” perusta ole sama?

  Olette ehkä seuranneet Ruotsin kuitupuun hintoja. Nyt elokuun alussa monet toimijat ovat nostaneet hintoja  jopa 50 %. Hinnanmuodostusta ehkäistään kyllä myös länsinaapurissa Baltian tuontipuulla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Suuret yhtiöt ovat varmaan sopineet keskenään, että kukaan ei lähde keulimaan puun hinnoilla. Lisäksi meillä on ollut puusta ylitarjontaa kysyntään nähden. Tilanne on kuitenkin muuttunut, kun puun käyttö on kasvanut ja kisaan on tullut kaksi uutta toimijaa: energiapuu ja hiilensidontamarkkina.

  leone

  Mhy:stä puheen ollen, otin yhteyttä energiapuuhun liittyen. Pari viikkoa myöhemmin otettiin taas yhteyttä ja luvattiin käydä katsomassa. Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään lähes pariin kuukauteen. Noh en minä sitä puljua välttämättä mihinkään tarvitse ja lienee maksut syytä lopettaa.

  derHorst

  Kuitupuun hintahan nousee, kun riittävän suuri joukko metsänomistajia asettaa sille pohjahinnan, jolla on valmis myymään. Esim. 55 e/m3. Kun tuollaista käytäntöä ei ole, niin johtopäätös eri markkinaosapuolille on se, että myyjät ovat täysin tyytyväisiä saamaansa kuitupuun hintaan vallitsevassa markkinassa. Eli ei hinnannousu puun laivaamista Baltiaan edellytä, vaikkakin reipas vienti kyllä saattaisi aiheuttaa strategiamuutoksen ostavissa organisaatioissa.

  Mhy:iden mahdollisuuksiin kuitupuun hinnannousussa en paljon laskisi. Nythän monella mhy:llä on toimitussopimuksia kuitupuulle eri sellufirmojen kanssa. Siellä on takuulla sidokset nykyiseen hintatasoon ainakin ajatuksen tasolla, joten noiden toimitusten turvaamiseksi vakaa ja alhainen hintataso lienee myös toimitukset järjestävän seuran etu. Ja maksajan osan tuossakin lystissä saattaa jokainen arvailla.

  R.Ranta

  Mhy on juoksupojan asemassa. Siltä loppuu työt, jos se on ristiriidassa sellunkeittäjien edun kanssa. Kaikenlaiset lisät ja bonukset tulisi kieltää, sillä niiden tarkoituksena on vain pitää hintakartellia voimassa ja estää markkinoiden oikea toiminta.

  jees h-valta

  Eipä ole pakko ottaa lisiä tai bonuksia.( kateellisten kitinää tuollainen. ) Itse olen hyvin tyytyväinen bonus/hinnantarkastusjärjestelmään. Tekevät kuitenkin hiukan varmemmaksi ja sujuvammaksi kaupan teon ja ostajatkin varta vasten meitä sopimusjäseniä varten. Kaikki turhat leimikkolisämaksutkin putoaa pois. Siinä R.R. oikeassa että sopimukset ne on mhy:lläkin kuidun myynnistä sellufirmoille kiintiöiden mukaan. Kyllä se varovaisena pitää.

  Apli

  Mhy kentän ongelma ja hyvyys on nämä toimitus sopimukset, joskus niistä on haittaa joskus etua. Mutta kun kilpailuttaa kaikki leimikot niin eipä hätää, huomaa nopeasti kuka maksaa parhaiten..

  Puuki

  Ei nouse puun hinnat , kun on ylituotantoa.  Ehkä jk:n yleistyminen toisi lisää hintaa paremmille leimikoille ainakin.  Koivulla erityisesti on korkea arvo e-puuarvon mukaan laskettuna.  Jos firma maksaisi tv-hintana esim. 90 €, niin vielä jäisi  3/4 -osa puiden energia-arvosta käyttöpaikalle toimitettuna voittopuolelle .  Olisihan tuo kohtuullista nostaa kuitupuun hintaa lopultakin mutta kukaan sitä tosiaankaan nosta , kun halvallakin saa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 237)