Keskustelut Puukauppa Puunhinta jatkaa nousuaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 290)
 • Puunhinta jatkaa nousuaan

  Merkitty: 

  Media ja Metsäteollisuus ry ovat menneet ”lakkoon” ajankohtaisten puunhintojen esittämisessä tai julkaisevat ilmeisesti täysin vääriä hintoja kuten Kauppalehti. Ainoastaan MHY:n tilastoinnista voi päätellä hintakehityksen olevan nousevaa.

  Heinäkuussa ei (jostain kumman syystä) tehdä puukauppaa samaan tahtiin kuin kesäkuussa, mutta eivät heinäkuunkaan kaupat täysin onnettomia ole. Lähes satamiljoonaa euroa vaihtaa omistajaa. Tilastoijat tai niiden julkistajat vetoavat vähäisiin kauppamääriin ja niin syntyviin epävarmuuksiin todellisissa hinnoissa.

  Puukaupan suhteen eletään mielenkiintoista markkinatilannetta: Selluteollisuudella menee erittäin hyvin, erittäin alhainen kuitupuun hinta on vuoden sisällä lähtenyt jopa kohtalaiseen nousuun, mutta reunamarkkinoiden hinnat ovat ihan jotain muuta kuin Suomessa. Joku voisi tulkita ajankohtaisen hintatiedon (tai väärien hintojen esittämisen, Kauppalehti) häviämisen jotenkin liittyvän tähän suhdanteeseen. Kesälomiin voi vedota aina asiassa kuin asiassa. Etenkin, kun on näin hienot kelit.

  Nokian osakkeelle on kuitenkin osto- ja myyntikurssi löytynyt jopa jokainen arkipäivä.

   

 • TTL

  Tarkennuksena vielä tuohon Kauppalehti-väitteeseeni, että Kauppalehti ei tarkoituksellisesti esitä vääriä puunhintoja vaan ”ymmärtämättömyydessään”.

  Ainakin heinäkuun alun hintagraafeissa oli käytetty olettamusta, että hinnat eivät olleet muuttuneet, kun fakta olisi ollut, että hintaa ei ole saatavilla.

   

  Tolopainen

  Enska ilmoitti 10milj.€ tappiosta puupulan takia. Vetosi kuivuuteen että puuta ei ole voinut korjata. Paineeet puun ostolle kasvaa. Viime syksynä puuttui ostohalut ja varastossa oli yhtiöillä liikaa puuta.

  Jätkä

  Puunkorjuu ei joiltakin onnistu kunnolla, oli keli mikä tahansa. On tietenkin mahtavaa esitellä, kuinka tulee takkiin kuivuuden takia, tai kosteuden takia, tai pakkasen takia , tai lauhan kelin takia, taikka runsaan lumen takia, mutta kaikkihan tietävät, että Suurpuunjalostusteollisuudelta ei itkuvirret lopu.

  Nyt pitäisi vielä ottaa värssy siitä, kuinka puukauppa on vaikeutunut, kun kuitupuun hinnat ovat junnanneet vuosikausia pohjalukemissa. Alkaa olla muut verukkeet jo käytetty liian monta kertaa……

  hatelo

  Erittäin hyvin sujuu korjuu minun 8 ha kesäkorjuuaukolla. Ei jää maastoon ylimääräisiä jälkiä. On ne ongelmat toisilla, kun ei kuivien, kantavien kelien takia voi puuta korjata. Tietkin on kuin betonia, mitä nyt pöly irtoaa kunnolla. Täällä hakkuut pyörii näköjään monella muullakin leimikolla.

  Aimo Jortikka

  Koskee varmaan Ruotsia tuo tilanne. Siellähän on hakkuita rajoitettu, kielletty tulipalovaaran takia.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossa kattelin metsteollisuuden puukauppapalstaa, näyttäisi olevan ihan normaalisti päivitetty, viikkoon 25 asti. Pientä ylöspäin työntyvää kiharaa hintakäyrissä. Puukauppojen määrät viimevuodesta selvästi nousussa. Hinnannousua turha odottaa, jos puumäärät ei nouse.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Jos pörssiä on uskominen metsäteollisuuden suhdannehuippu on ohi ja isot pojat keventää salkkujaan. Aika ruman näköistä jälkeä Enska: ssa tänään.

  Apli

  Niin kauan kun sellu ja paperiteollisuus ja sahatkin käy täysillä puun hinnoilla on vain yksi suunta eli ylöspäin, toisin havutukeille en enää ennusta nousua, uskon että niiden suhteen hinnat aika tapissa, kuituun varsinkin havukuituun tulee korotukia, tosin ei sormia napsauttamalla mutta pikku hiljaa… Nyt vaan kaikki odottaa päätöksiä uusista investoinneista, uskon että niistä kuullaan ennen vuoden vaihdetta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mielenkiintoista nähdä, jääkö kuidun hinta korkeammalle tasolle vai onko tämä suhdannevaihtelua.

  Apli

  Kuidun hinta jäänee ja vielä noussee, kun alalla on tapana sanoa kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin myös itämeren altaan tilanteella, ruotsin metsäpaloilla, jos tulee märkä ja huono syksy, sitä kautta huono talvi… Jää nähtäväksi, sellun kysyntäennusteet lupaa hyvää..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 290)