Keskustelut Puukauppa Puunmyyntiverotus tontin puista.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Puunmyyntiverotus tontin puista.

  Neljä henkilöä omistaa yhdessä vanhan asuinpaikan, jossa on maata 1,9 hehtaaria ja vaatimaton mökki. Omistusmuoto on kiinteistöyhtymä, joka ei ole arvonlisäverovelvollinen. Koska pinta-ala on alle 2 hehtaaria, sitä ei luokitella metsätilaksi vaan tontiksi. Tontin peltoihin on istutettu puuntaimet noin 50 vuotta sitten. Puustoa on nyt noin 400 kiintokuutiota. Kiinteistöyhtymän osakkaat päättävät myydä osan puista. Hakkuu tehdään hankinnalla, ajon suorittaa metsäkoneurakoitsija. Puuta tulee tienvarteen vajaat 200 mottia. Mitä vähennyksiä kiinteistöyhtymä voi tehdä puunmyyntituloista? Miten ja millä lomakkeella puukaupasta ilmoitetaan verottajalle?

 • Visakallo Visakallo

  Minulla on hieman samantapainen kokemus verottajan puhelinneuvonnasta. Ensimmäinen puhelu meni pitkän jonotuksen jälkeen henkilölle, joka ei hoitanut ko. asiota. Hän ei voinut siirtää puhelua eteenpäin, vain edessä oli uusi soitto ja jonotus. Eipä osannut neuvoa tämä toinenkaan henkilö. Lopulta kilautin kaverille, jonka muistin olleen samankaltaisen asian kanssa tekemisissä. Sain häneltä tarvittavan neuvon samantien.

  Tolopainen

  Minulla ei ole mitään ongelmia ollut koskaan verottajan kanssa. Jos ongelmia , luotan että he soittavat minun ei tarvitse. Minullehan voi aina soittaa, siinä on veroilmoituksessa numero.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaisen kirjoitushistoriasta päätellen myöskään hänen yksinkertaisissa veroasioissaan tuskin voisikaan olla ongelmia.

  Tolopainen

  Jotkut aiheuttavat ongelmia ja toiset niitä ratkaisevat. Tuollainen tonttipuiden myynti ei tuottanut mitään ongelmia. Soitin lähimmälle sahalle ja lupasin puut ilmaiseksi jos heti vievät pois ja niin tapahtui verottaja ei saanut mitään.

  Visakallo Visakallo

  Oliko Tolopaisellakin niitä tonttipuita sahalle vietäväksi yhtä paljon, eli 200 mottia?

  Tolopainen

  Ei tullut mitattua, mutta ei niitä tontilta yleensä noin paljon kerry. Jos olisi kertynyt, olisin tehnyt normi hankintakaupan.

  Metsänmies

  Tolopainen se tuntuu tietävän vastaukset kaikkeen. Itse huomasin, että tuollaisessa tonttipuiden myynnissä ei hankintakaupassa hyödy taloudellisesti mitään . Kannattaa mieluummin myydä pystyyn. No, saihan siinä liikuntaa ja tontin sen näköiseksi, kun haluaa.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)