Keskustelut Metsänomistus Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

  Jonkun aikaa metsäalaa seuranneena olen tullut siihen johtopäätökseen, että puuntuottajaa on opastettu, vaadittu, kehotettu erilaisiin toimiin, mutta puunostajalla ei juurikaan tunnu olevan velvoitteita puuntuottajan aseman kohentamiseksi. Tilanne on hiukan epäsuhtainen.

  Metsänomistajan pitää uudistaa, istuttaa, raivata, harventaa, rakentaa penkkateitä, ojittaa, suojella hirvituhoilta, kunnostaa metsäautotiet, pitää rajat auki. Lista on lähes loputon. Metsälehtikin tuntuu suoltavan yksipuolisesti epistolaansa metsänomistajaa kepittäen. Kaikki velvoitteet ja kulut ovat yhdellä puolella.

  Koska ilmestyvät puunostajien vastaavat ohjeet ja velvoitteet ?

 • harrastelija

  Puun ostajan velvoite on noudattaa tehtyä sopimusta, se ainakin minulle riittää! Jos ei pysytä sopimuksessa, niin siitä keskustellaan. Eräs tapaus tulee mieleen, kun tehtiin sopimus määrätyllä hinnalla, eikä laitettu pöydän ääressä päättöpäivää, että mihin asti sopimus on voimassa.

  Ostajan konttorissa oli sitten heidän paperiin kirjoitettu päättöpäivä. Puusta oli ruuhkaa, koska hinta oli korkea ja lasku tulossa. Otomies näytti paperia, johon oli konttorissa joku merkinnyt hakkuupäivän menneen vanhaksi ja tarjosi uutta, alempaa hintaa! Kaivoin mapista oman sopimuspaperin, jossa tietenkään ei ollut päiväystä. Sanoin vain ostajalle, että tällä mennään,  ja sinä häviät, jos toisin yrität! Käteltiin ja juotiin kahveet päälle

  oksapuu

  Tuota…

  Leimikon hakkaaminen ei ole pakollista, maksaminen on…

  Viisas ostomieshän tuossa on alumperin ollut kun on jättänyt hakkuuoikeuden päättymis päivämäärän pois…

  mehtäukko

  Hiluxmetsurin alkulitania on hyvin tyypillinen alkutuottajan listaus.Niin ne lihan-, maidon-, tai munantuottajatkin kaivelevat peltotiensä.Lanoittavat, kalkitsevat, korjaavat sadot pellosta myydäkseen munat…

  Puunostajan velvoite on lähinnä vastata huutoonsa mitä on papereissa sovittu.

  Sama mo:lla.

  A.Jalkanen

  Puun ostaja on ensimmäinen lenkki jalostusketjussa, joka tuottaa rahat puuraaka-aineen tuottajalle. Samassa veneessä siis ollaan. Kysymys on samasta asiasta kuin maidontuottajalla: mikä on alkutuottajan reilu osuus lopputuotteen hinnasta? Ainakin maidossa (alle 40 %)  ja kuitupuussa (% ?) se osuus on mielestäni liian alhainen.

  MJO

  Hiluxmestarin listassa ei ole yhtään velvollisuutta. Jos suositellaan, ei se ole velvollisuus.

  Tolopainen

  Puukauppa on ostajan ja myyjän välinen sopimus. Tuskin ostajalla on muuta velvollisuutta kuin mitä kauppasopimuksessa sovitaan. Jos ostajan velvollisuuksia lisätään ne rasittavat maksettavaa kauppahintaa. Muutaman sorakuorman voi saada metsätielle.

   

  mehtäukko

  Ettei nyt kukaan luule että olisin kaikin puolin metsätaloudellisiin olosuhteisiin tyytyväinen, erehtyy. (..ja erehtyy pahemman kerran: I Viinanen..)

  Jos ei muisteta ihanaa!! markkinataloutta, olisihan kuitu edes 40 /motilla tärvätä asti.

  Mutta entäs se tuontipuu…

  Niinhän Valiokin on vanki omassa lasipalatsissaan kun maidontuottajia kyykyttää.Ulkomaan tuonti on puhelinsoiton päässä.

  Jätkä

  Kauppakirja pitäisi tehdä kahtena kappaleena, joista toinen on itsekopioivaa paperia ja ne ovat siis täsmälleen samanlaisia.

  Jos kauppakirja tehdään tietokoneella ja tulostetaan, niin väh. kahtena kappaleena, jotka ovat samanlaiset ja paperiseen kauppakirjaan tulee aina ostajan ja myyjän allekirjoitukset.

  Puuntuottaja vastaa puuntuottamisen kustannuksista. Joskus ostaja voi ehdottaa omien kustannustensa alentamiseksi, että saavatko he tehdä esim varastopaikkaa taikka jopa tienpätkää omilla kustannuksillaan.

  Tolopainen

  Kauppakirja tehdään nykyisin sähköisesti samoin allekirjoitukset. Voi sitten tulostaa kotona tarvittavan määrän. Ei siinä ostomiestä tarvitse tavata nokitusten.

  Jätkä

  Älä sinä puhu kauppakirjoista, kun et ole koskaan mitää myynyt, etkä ostanut. Ainakin, jos luetaan sinun kirjoittamiasi kommentteja.

  Asiasta et mitään tiedä, mutta joka asiaan työnnät lusikkasi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)