Keskustelut Metsänomistus Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

  Jonkun aikaa metsäalaa seuranneena olen tullut siihen johtopäätökseen, että puuntuottajaa on opastettu, vaadittu, kehotettu erilaisiin toimiin, mutta puunostajalla ei juurikaan tunnu olevan velvoitteita puuntuottajan aseman kohentamiseksi. Tilanne on hiukan epäsuhtainen.

  Metsänomistajan pitää uudistaa, istuttaa, raivata, harventaa, rakentaa penkkateitä, ojittaa, suojella hirvituhoilta, kunnostaa metsäautotiet, pitää rajat auki. Lista on lähes loputon. Metsälehtikin tuntuu suoltavan yksipuolisesti epistolaansa metsänomistajaa kepittäen. Kaikki velvoitteet ja kulut ovat yhdellä puolella.

  Koska ilmestyvät puunostajien vastaavat ohjeet ja velvoitteet ?

 • jees h-valta

  Paha sen firman on rahaa tuottaa jos ei edes puita pois metsästä saa. Aika sinällään helposti ymmärrettävä asia, ai nii n,ei tietenkään kaikille. Nytkin suunnitellaan turvealan läpi jopa rekkakelpoista tietä lähes kilometriä uuteen palstaan.

  metsä-masa metsä-masa

  On firmoilla vieläkin käytäntönä tehdä teitä ja hoitaa hakkuut  koko tilalle. Näitä tiettömiä teitä on tosin nykyisin jo harvassa, esimerkkinä niistä perikuntien tilat.

  Itä-Suomessa missä talvi on vielä oka vuosi tienteko kertakäyttötienä ja talvikorjuulle ei ole kalliskaan, sen voi hyvinkin saada kaupan päälle, jos leimikko on 1500-2000 km3 ja puumäärästä puolet aukkoa.

  Sopimus tiloilla tiet uusille tiloille yleensä kuuluu boonuksena sopimus ehtoihin, kuten Jesse on kertonutkin.

   

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)