Keskustelut Metsänomistus Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)
 • Puunostajan velvoitteet, onko niitä?

  Jonkun aikaa metsäalaa seuranneena olen tullut siihen johtopäätökseen, että puuntuottajaa on opastettu, vaadittu, kehotettu erilaisiin toimiin, mutta puunostajalla ei juurikaan tunnu olevan velvoitteita puuntuottajan aseman kohentamiseksi. Tilanne on hiukan epäsuhtainen.

  Metsänomistajan pitää uudistaa, istuttaa, raivata, harventaa, rakentaa penkkateitä, ojittaa, suojella hirvituhoilta, kunnostaa metsäautotiet, pitää rajat auki. Lista on lähes loputon. Metsälehtikin tuntuu suoltavan yksipuolisesti epistolaansa metsänomistajaa kepittäen. Kaikki velvoitteet ja kulut ovat yhdellä puolella.

  Koska ilmestyvät puunostajien vastaavat ohjeet ja velvoitteet ?

 • mehtäukko

  Aloittajan litaniaan vielä. Jokainen metsällisiin asiohin sotkeutunut ymmärtää metsäluonnon suojelusta.Aikoinaanhan minkään estämättä sai myllätä lammenrannat, lähteet ja vaikka lettosuot.

  Nyt kun on ollut jo kotvasen toisin, kaikenlainen kohokuorinen sorkkiminen ”luonnonsuojelijoiden” toimesta ottaa pannuun.

  Siinä voisi aivan hyvin jonkin kuppikunnan nimissä alkaa oikeutetun vaatimuksen vaikkapa hiilijalanjälkiä jättävistä harrastuksista, tarpeettomista autoiluista,lihan syönnistä…jne.

  Vilu, nälkä ja puute tavoitteena.

  mehtäukko

  Ymmärrys olisi meikällä toisen sorttinen ”suojelijoihin” ja sen sortin vaatimuksiin, jos vaatijoilta löytyy taaloja markkinahintaan.

  Hiluxmetsuri

  Niin, nuo kuoriaisasiat unohtuivat, mutta se ei ollutkaan aloituksen pääjuttu. Koetetaan hiukan tarkentaa ennenkuin keskustelu vääntäytyy hirvipolitiikaksi tai autojuupaseipäs-ketjun sivuvirraksi.

  Kyse oli siitä, että miksi esim. teiden rakentaminen on metsänomistajan velvoite, tai jos nyt ei velvoite, niin ainakin siten sitä käsitellään. Puunostajahan niitä teitä tarvitsee. Maksakoon tiet itse. Muitakin ihmeellisyyksiä löytyy kun hiukan pohditaan.

  Jätkä

  Puunostaja ei tarvitse metsäteitä. Jos tiet puuttuvat, metsäteollisuus ei osta puuta. Se on aika simppeli juttu.

  mehtäukko

  Uusi näkökanta Hiluxmetsurilta.

  Jätkän linjoilla. Eikait Puulaaki rakenna metsätietä jonnekin palstalle istutuksia ja raivaustarvetta varten.Sitten 50vuoden kuluttua kuitenkin vanerit meni jollekin Hakkaraiselle…!!?

  Visakallo Visakallo

  Juuri näin! Vielä kun tuota ikää karttuu, niin ilman tietä jäisi hoitotyötkin helposti tekemättä, mutta kun on tie, niin voi tehdä vähän päivässä, mutta paljon viikossa!

  Visakallo Visakallo

  Tuo Hiluxsin ajatus menee jo samalle levelille Jovainin kanssa, joka sanoo, että puilla olisi olemassa jokin hinta, josta sitten vähennetään kaikki korjuu-, ym. kulut. Mikä pirun hinta niillä metsän puilla oikein on, jos niitä ei kukaan ostaisi?!

  harrastelija harrastelija

  Jos puun ostaja tekee tarjouksen pystykaupasta, niin se ottaa huomioon tilanteen; – onko puut kesäkohteessa korjuun ja pois ajamisen osalta – silloin on hinta se mikä se on. Jos kyseessä on vaikeampi, talvikorjuukohde, niin pystyhinta on sellainen, että siitä vähennetään arvioitu korjuu- ja ajokustannut olosuhteiden mukaan.

  Nyt voi pyytää tarjouksen metsätaloussuunnitelman mukaisesta kohteesta. Ostaja tekee tarjouksen ja sinä voit hyväksyä sen sähköisesti esim. pankkitunnuksillasi. Siitä voit ottaa sitten itsellesi vaikka kopion. Tein tällaisen viimeksi eilen.

  Tarjouksen yhteydessä kauppaan sisältyvät sopimukset ja ehdot ovat tarjouksen mukana ja ne voit joko hyväksyä tai jättää allekirjoittamatta. Tein näin alkuviikosta, mutta sain lopullisesta kauppasopimuksesta sitten mieleisen, joten allekirjoitin kaupan sähköisesti.

  Olemme tietysti molemmat osapuolet vastuussa siitä, että sopimusta noudatetaan, on vain ensin selvitettävä se, että mistä sovitaan!

  Hiluxmetsuri

  Hassuinta tässä nykytilanteessa on se, väkisinkin alkaa ajattelemaan niin, että metsänhoidon toimenpiteet vain lisäävät ylitarjontaa ja luovat paradoksaalisesti pohjaa huonommalle kannattavuudelle? Ei kai tässä näin pitäisi käydä?

   

  jees h-valta

  Miksihän sitten puunostaja on minulle jo useamman kerran tarjonnut tien tekoa jätkä? Kyllä he vain näyttävät teistä tykkäävän kun suurelta osin vielä kustannuksiakin maksaneet.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)