Keskustelut Metsänhoito Puuntaimien hellekestävyys?

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Puuntaimien hellekestävyys?

  Pari viikkoa sitten istuttamani männyntaimet taitavat saada lämpöä näinä päivinä enempi kuin keskikesällä. Mitenkähän selviävät, jos viikosta toiseen kuivaa? Saattais syysistutus joinain vuosina olla parempi vaihtoehto.

 • Gla Gla

  Ihan varmasti kastelu auttaa, kunhan vaatteet ovat sopivaa materiaalia. Onhan hyvin järjestetyn kesämaratonin reitillä suihkuja, märkiä sieniä yms. lämpimiässä hyödyllisiä asioita normaalin neste- ja hiilihydraattitankkauksen lisäksi.

  Timppa

  Minulla on aika huonoja kokemuksia männyntaimien istutuksista yleensäkin. Tuntuu, että ne kasvavat monella eri tavoin. Joiltakin edellisvuonna istutetuilta on hävinnyt latva. Epäilisin, että metso on saattanut olla syyllinen (toki toinen vaihtoehto on metsämyyrä).

  Nyt istutettiin vain kuusia. Ja nekin jo pari viikkoa sitten. Silloin oli vielä runsaasti kosteutta maassa. Saa nähdä kuitenkin miten niiden käy vaikka paakut olivatkin kasteltu hyvin.

  Mäntyä konekylvettiin viime keväänä. Tämä kevät näyttäisi olleen erityisen suotuisa sille kylvölle. Männyntaimet kasvavat aivan kohisten. Lämpö ja kauan kestäneen talven jälkeinen kosteus on antanut hyvän lähdön. Kuivuuskaan ei enää haitanne.

  Raimo

  Timpalle latvojen häviämisestä;
  mun mäntytaimikossani joku myyräpopulaatio kiipes ja söi muutama talvi sitten latvat jopa 4 m korkeista taimista. Vain se mehukas latvapiippa kelpas. Vettä sais kyllä nyt jo sataa!!!

  tamperelainen tamperelainen

  Taimilaatikossa männyntaimien latvasilmu katkeaa/irtoaa helposti,auttaako siihen muu kuin hellävarainen käsittely?
  Heti sulamisen jälkeen herkempi katkeamaan?

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)