Keskustelut Metsänhoito Pystykarsintakelit parhaimmillaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)
 • Pystykarsintakelit parhaimmillaan

  Tällä hetkellä ainakin täällä Etelä-Suomessa pystykarsintakelit ovat parhaimmillaan. Lunta on runsaasti ja vesisade pakkaset tekivät hyvät lumikenkäkelit. Talvilomaviikko meni hyötyliikunnan merkeissä ja kolmen hehtaarin urakka on valmis.

 • metsä eemeli

  Hyvät on lumikenkäkelit Savossakin.pluskelit pyhdisti puut lumesta ja nyt pakkaskelit kovetti hankia. Hanki kantaa nyt lumikenkiä.Pari viikkoa on pystykarsintaa tehdessä mennyt.Aamusta metsämökkiä lämmittänyt ja sen jälkeen pystykarsintaan.Hyvää hyötyliikuntaa siitä saa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Pystykarsintaa vireillä pidetty,metsä tosiaan puhdistui.Vain mies ei parhaimillaan,parituntia siitää sovinnolla kerralla oksia sahailla.

  jees h-valta

  Kova on oksa jos pari tuntia siittää ”sahuutella”.

  Puun takaa

  Mäntyjen alaoksat sahattiin tavallisella timpurin sahalla, ja ylemmät oksat reiluun viiteen metriin asti teleskooppivartisella oksasahalla. Fiskarsin leikkuria on myös käytetty, mutta enimmäkseen vain kesällä koivujen ja visakoivujen karsintaan. Tämänkertainen urakka oli 23-vuotias kylvömännikkö, johon oli tehty syksyllä koneellinen energiapuuharvennus. Notkopaikoissa on myös koivua ja kuusta. Ne koivut käydään läpi vasta kesällä.

  metsänvartija

  Fiskarsin oksaleikkuri+sakset alempiin oksiin.

  Ms 200 antaa karsituille rungoille kasvutilaa, katkoo metsässä klapeiksi, siitä ahkioon ja tien varteen.

  6 m3 6 m3

  Tarkoittaneko harrastelija sita Kajaanilais innovaatiota, Falco karsintaleikkuria? Mukana kehitystyossa ollut henkilo kertoi etta silla on hyva puoli, joka on markkinoidessa jaanyt vahemmalle. Kun lahettaa rengin karsinta hommiin, niin kalahtelusta kuulee tehdaanko palstalla toita, vai syodaanko luppoa.

  Puun takaa

  Metkossa oli vanhojen koneiden osastolla näytillä polttomoottorikäyttöinen, runkoa pitkin kiipeävä pystykarsintakone.
  En ehtinyt tarkemmin konetta tutkia, mutta siinä oli ilmeisesti pysäytinnaru, jottei kone päässyt kiipeämään liian korkealle!
  Nykytekniikalla voisi saada aikaiseksi kevyemmänkin laitteen, mutta hinta saattaa nousta liian korkeaksi.

  Kuitupuunkasvattaja

  Polttomoottorikäyttöinen karsinta-apina on mielenkiintoinen kone.

  Sillä voi pystykarsia jätettävät puut.

  Samaa konetta voisi käyttää myös muutama vuosi ennen harvennusta vioittamaan poistettavat männyt. Kone pyhkisi reilusti kuoren rikki esim kolmelta kantilta 7-12 metrin korkeuteen asti.

  – – – Ai miksikö?

  Tervantekijällä paranisi saanto huomattavasti.

  Samoin tulevaisuudessa pihka- ja tärpättisaanto moninkertaistuisivat. Tästä on tietenkin etua, jos itse tekee tervaa, tärpättiä tai pihkatuotteita.

  Sulfaattisellunkeittäjälläkin mäntyöljysaanto nousisi huomattavasti. Aika näyttää, milloin sellunkeittäjä alkaa maksamaan pihkoitetusta mäntypuusta kovempaa hintaa kuin tavallisesta.

  jees h-valta

  Turhaa tuhtausta. Väärin alkukasvatetun metsän suoranaisten virheellisten ja liian aikaisin tehtyjen nk. harvennusten aikaansaannosta joista ei kuitenkaan mitään olennaista hyötyä.

  Puun takaa

  Kerroit Jesse itsekin pystykarsineesi haapojasi viime syksynä. Olitko silloin mahdollisesti juovuksissa kun et nyt muista sitä? Vuodenaika oli ainakin täysin väärä. Syksyllä ei pidä mennä karsimaan mitään puulajia, sillä sienitautivaara on suurimmillaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)