Keskustelut Metsänhoito Pystykarsintakelit parhaimmillaan

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)
 • Pystykarsintakelit parhaimmillaan

  Tällä hetkellä ainakin täällä Etelä-Suomessa pystykarsintakelit ovat parhaimmillaan. Lunta on runsaasti ja vesisade pakkaset tekivät hyvät lumikenkäkelit. Talvilomaviikko meni hyötyliikunnan merkeissä ja kolmen hehtaarin urakka on valmis.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ainakin tähän asti on liitokset pitäneet, mutta senverran vähän olen käyttänyt että en puhuisi liitosten kestävyydestä mitään.
  Käytössä kokonaisuutena hyvä. Terä on Bahco (omaasukua Sandvik)

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  vänkäri vänkäri

  Lehtikuusien ensimmäisessä karsinnassa Fiskarssin puutarhasaha on este peli. Väliajat kulkee kasaan laitettuna haalarin rintataskussa. Näillä lumilla lumikenkien kanssa sillä ylettyy sinne kahteen ja puoleen metriin. Seuraava karsinta sitten myöhemmin oksasahan kanssa.

  6 m3 6 m3

  Fiskarssin Quikfit oksasahan terän jäykkyys sais olla tuon puutarhasahan luokkaa. Varren kanssakin pärjää jos ei säädä sitä äärimmilleen.
  Jos vänkäri tarkoitat sitä sahamallia jossa terä vedetään kahvan sisään.

  Koivujen karsintaan minulla on Fiskarssin ohileikkaava 2 metrin varrella oleva leikkuri. Sen jatkovarsi metsätöissä on sanoisinko ”aivan h…….” huono.

  vänkäri vänkäri

  Juu, näkyy nykyään kulkevan xtractin nimellä. Männylle ja koivulle saattaa jäädä jo hituraiseksi, mutta ohuille lehtikuusen oksille on kuin tehty.

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)