Keskustelut Puukauppa Pystykaupasta polttopuut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Pystykaupasta polttopuut

  Helle iltaa

  Kannattaako omasta pystykaupasta ostaa itselle talven polttopuut? Eli puut jotka muuten menisivät melkein ilmaiseksi . Tarkoitan lahoja , haapoja ynm energiaksi luokiteltavaa. Mitä metsäyhtiöt ovat veloittaneet moisesta toiminnasta. Aina silloin tällöin törmää näihin metsänomistaja puukasoihin, teiden varsilla.

  Terveisin melkein pakurikeisari

 • Jätkä

  Niiden puiden kanssa kannattaa menetellä niin, että tekee urakoitsijan kanssa sopimiksen, että hän hakkaa ja tuo sellaiset puut tienvarteen. Voi olla niinkin, että vinoilun ja haukkumisen asemasta yhteistyö poikii paremman hakkuujäljen ja edulliset puut.

  Kun ajelet metsäteitä pitkin niin varo noita polttopuukasoja, niihin törmääminen saattaa vaurioittaa kulkinetta.

  harrastelija harrastelija

  Metsäyhtiöt eivät myy puuta mo:lle. Lahot, jättöpuut, ym. hakkuutähteet voi kerätä itse hakkuutyömaalta. Jos haluaa kunnon polttopuuta, niin voi maksaa teosta ja ajosta tien varteen motoyrittäjälle. Metsäyhtiö tai muu puunostaja merkkaa sitten pinon päähän tekstin: ”omistajan puut”.

  Timppa

  Yleensä joku laskuttaa hommasta kuten asiaan kuuluukin.  Äiti-vainaa 85 v+ oli hyvä  kaupantekijä.  Sai hyvät hinnat ja polttopuut pihaan kylkiäisenä.

  Kerran halusin päästä eroon lepistä, joita en tarvinnut.  Lupasin puunostajalle, että vie pois ilmaiseksi.  Sanoi maksavansa motoyrittäjälle työstä.   Maiksoiko, sitä en tiedä.

  Pakurikeisarin nousu

  Johan mysteeri selvisi, kiitokset vastauksista.

  Jätkä

  harrastelija. Metsäyhtiö myy kyllä puuta tienvarresta vaikkapa takaisin metsänomistajalle, mikään ei sitä estä. Puun tienvarsihinta vain voi olla sen verran suolainen, että kauppa kaatuu siihen. Muistaakseni koivukuitu oli jotain neljänkympin päälle kiinto, kun meinasin taannoin ostaa.

  jees h-valta

  Kukapa koivua ilmaiseksi tienvarsiläjästä myisi. Ja todennäköisesti vielä tuo jätkän hinta halpakin jos kiinnoilla saa ostaa. Mutta kun on ikänsä ”sosialisoinut”.

  Burl

  Juuri näin kuten Jätkä kirjoitti. Olenpa itse joskus myynyt pystykaupalla myydyn ainespuuleimikon yhteydessä kertyneet energiapuut (leppää yms.) hankintakaupalla paikalliselle hakeyrittäjälle moninkertaisella hinnalla, mitä sellufirma olisi maksanut puista, jota se ei oikeastaan tarvitse.

  Edit: pieni lisäys loppuun.

  Planter Planter

  15 m3 polttopuukasan korjuusta urakoitsija ei viitsinyt laskuttaa mitään. Seuraavalla kerralla innoissani tuplasin määrän, mutta sitten laskuttivat 11€ /m3. Kyse oli molemmilla kerroilla noin 1000 m3 päätehakkuusta.

  Jätkä

  Kannattaakin tehdä sellainen kauppa, että energiapuu, jos sitä tulee reilusti, hakataan ja ajetaan MO:n pinoon. (Punainen lappu pinon kylkeen).

  Maksu urakoitsijalle. Metsäyhtiön nykäisy kuitupuunkaupassa on varmaan nyt jo yli kympin kuutiolta – Siis ihan vain paperihommista ja laskutuslisänä., eli halu maksaa turhasta paistaa Harjan-vallan suunnasta vaikkakin pimeänä.

  Ennemmin kannattaisi vaikka ennakkoraivata ja kerätä energiapuuksi karsitut rangat kasoille, joista ajokone nätisti ajaisi ne lanssiin, sopivaa korvausta vastaan.

  Pakurikeisarin nousu

  Kakkos harvennusta suunnittelen reilun hehtaarin sekametsään. Tukkipuuta pikkutukit mukaan lukien tulisi arviolta 20-25 % .Palstan ennakkoraivasin parivuotta sitten.  Tarjouksia saanut ja energiapuun/haavan/lepän/lahon kuusen hinta tarjouksissa olematon, siksi myös Burlin vaihtoehto käynyt mielessä.


  <div class=”comment__meta bbp-sidebar-meta”>
  <div class=”bbp-reply-author”>Burl<span class=”comment__time bbp-reply-post-date”>5.8.2018, 17:33</span></div>
  </div>
  <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
  <div class=”comment__text js-discussion-text”>

  Juuri näin kuten Jätkä kirjoitti. Olenpa itse joskus myynyt pystykaupalla myydyn ainespuuleimikon yhteydessä kertyneet energiapuut (leppää yms.) hankintakaupalla paikalliselle hakeyrittäjälle moninkertaisella hinnalla, mitä sellufirma olisi maksanut puista, jota se ei oikeastaan tarvitse.

  </div>
  </div>

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)