Keskustelut Puukauppa Pystykaupasta polttopuut

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Pystykaupasta polttopuut

  Helle iltaa

  Kannattaako omasta pystykaupasta ostaa itselle talven polttopuut? Eli puut jotka muuten menisivät melkein ilmaiseksi . Tarkoitan lahoja , haapoja ynm energiaksi luokiteltavaa. Mitä metsäyhtiöt ovat veloittaneet moisesta toiminnasta. Aina silloin tällöin törmää näihin metsänomistaja puukasoihin, teiden varsilla.

  Terveisin melkein pakurikeisari

 • Mottimasa Mottimasa

  Avohakkuulta ja muutenkin moton jäljiltä saa kuormatolkulla polttopuuksi kelpaavaa tavaraa kun jälkiä siistii, parhaillaan muutaman hehtaarin alalta ajettu toistakymmentä isoa kuormaa haapaa, karsittuja latvuksia ja lumppeja hakepuuksi. haapa ja muu ”arvoton” puu kannattaa harvennukselta kaadattaa hakkuun tieltä pois, mutta ei ajattaa jos kalusto löytyy itseltä ja maasto ajokelpoista. Kerran olen ajattanut 40 kiintoa haapaa tienvarteen ja silloin meni polttopuut ostopuiksi, ajo oli paljon kalliimpaa kuin hakkuu.

  Puuki

  Firma- ja yrittäjäkohtaistahan se hakkuun sivutuotteen korjuu todellakin on.

  Pari kertaa polttopuut (muutamia kymmeniä  motteja) on tulleet isomman pystykaupan kylkiäisinä ilmaiseksi tienvarteen asti.

  Joskus voi olla  sitten nuukempaa touhuakin. Tienvarteen jäi eräältä yrittäjältä muutama kuutio koivuja lahoamaan vaikka aikoi ajaa puut  pois, kun kysyin josko saisi puut tehdä polttopuuksi.  No lahopuusta onkin kuulemma pula ( ainakin joidenkin mielestä) joten jotain hyötyäkin . Tosin ojassa niiden paikka ei ole.

  Tolopainen

  Metsähallituksella on myös ärsyttävä tapa jättää kymmeniä kuutioita koivukuitua ojan päälle lahoamaan. Ei muuten haittaisi, mutta vedet tulee omalta palstalta juuri sitä ojaa pitkin. Mitä v:tua noille tekisi, eivät syty enää edes palamaan kun ovat niin lahoja.

  mehtäukko

  Putki alle ennen kuin oja tukkiutuu.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)